Homepage  / Timp liber / Nu rata!

Când va concura România la Eurovision 2016

Când va concura România la Eurovision 2016

de Redactia Tvmania

Şi anul acesta România va participa la concursul „Eurovision”, în acest moment Selecţia Naţională aflându-se în faza înscrierilor. Pe 11 februarie, vor fi anunţate numele celor 12 piese, care se vor bate pentru a reprezenta ţara noastră la Stockholm, oraşul care va găzdui concursul „Eurovision-ul” în acest an.

România intră în concurs în partea a doua a semifinalei 2, care se va ţine pe 12 mai. România se va bate în semifinală cu Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina şi Belgia.

„Obiectivul nostru este o clasare cât mai bună în finala „Eurovision”. Am încredere în instinctul publicului, cel care va alege reprezentantul nostru dintre finaliştii Selecţiei Naţionale”, a declarat Iuliana Marciuc, şefa delegaţiei României. „Înscrierile pentru Selecţia Naţională continuă până pe 7 februarie, îmi doresc să avem cât mai multe piese bune pe masa juriului, la preselecţie”, a mai adăugat prezentatoarea.

Anul acesta, la „Eurovision” participă 43 de ţări, dintre care 18 concurează în prima semifinală, cea din 10 mai, iar 19 ţări luptă în cea de-a doua semifinală, pe 12 mai. Finala va avea loc pe 14 mai.

Trupa Voltaj a reprezentat România la „Eurovision” 2015 cu piesa „De la capăt”, ocupând locul al 15-lea în finala care a avut loc la Viena, Austria.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton