Homepage  / Știri

Cannes 2021. Regizorul coreean Bong Joon-Ho, deținător de Oscar și Palme d’or, nu a avut voie să meargă la film

Cannes 2021. Regizorul coreean Bong Joon-Ho, deținător de Oscar și Palme d'or, nu a avut voie să meargă la film

de Redactia Tvmania

Realizatorul succesului mondial „Parasite”, cineastul coreean Bong Joon-Ho, a vorbit despre cariera sa la cea de-a 74-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes.

Bong Joon-Ho a fost invitat la Festivalul de la Cannes de Thierry Frémaux, la doi ani după ce a câștigat Palme d’or pentru „Parasite”. În plus, acesta a urcat pe scena ceremoniei de deschidere, alături de Jodie Foster (invitata de onoare a acestei ediții), Pedro Almodovar și Spike Lee (președintele juriului) pentru a lansa oficial evenimentul. Apoi, în a doua zi a festivalului a susținut un masterclass, în care a dat detalii inedite despre cariera sa.

 

Nu a avut voie să meargă la film

Pentru Bong Joon-Ho dragostea pentru filme s-a născut în copilărie, dar nu în cinematografe. „Mama mea era un pic ciudată și nu m-a lăsat să intru în sălile de cinema”, a declarat cineastul, preluat de premiere.fr. Fascinația sa pentru filme s-a născut în fața televizorului, la nouă ani, după ce a văzut „Salariul groazei” (1953) și „Psycho” (1960), „am avut coșmaruri nopți la rând”. În schimb, a avut susținerea părinților când și-a ales cariera: „Când le-am spus că vreau să fac filme, m-au încurajat”, a spus Bong Joon-Ho. În același timp, filmul este pentru el și o terapie: „Când sunt depășit de probleme, revăd secvențe de film pentru a le analiza, acesta este antidepresivul meu”. Și le păstrează pe toate pe DVD și Blu-ray: „Îmi place să le țin în mână”.

 

Multă vreme a ținut secret faptul că e daltonist

Vorbind despre „Parasite”, care a devenit un succes mondial după ce a primit Palme d’or la Cannes, în mai 2019, și despre varianta în alb-negru a filmului, Bong Joon-Ho a declarat că aceasta din urmă a fost pentru el „foarte liniștitoare. Această versiune a fost pur și simplu pentru plăcerea mea. Producătorii mei nu știu dar eu sunt un pic daltonist. Am învățat pe de rost toate testele pentru a înșela pe toată lumea. Când eram mic, acest lucru mă îngrijora foarte tare, poate tocmai de-asta îmi plac atât de mult filmele alb-negru. În fine… de-atunci am consultat tot felul de specialiști și-acum sunt bine”.

 

Serialul adaptat după „Parasite” „va fi genial”

Întrebat despre succesul mondial al filmului său, Bong Joon-Ho a declarat că se datorează probabil faptului că povestea sa „arată că sunt probleme peste tot, și în familiile bogate, și în cele sărace. Subiectul continuă să facă valuri. Mulți dintre noi am vrea să fim bogați, dar eu cred că majoritatea ne temem de sărăcie”. În același timp, a confirmat faptul că este implicat în realizarea serialului american adaptat după lungmetrajul său: „Va fi genial. Chiar dacă nu sunt decât producător, am lucrat alături de Adam McKay, care a scris scenariul. Filmările vor avea loc în Statele Unite. Va fi o comedie neagră”.

 

Criminalul care-a inspirat „Memories of Murder” a fost arestat

După 30 de ani de căutări, ucigașul în serie care a inspirat una dintre primele pelicule regizat de Bong Joon-Ho, „Memories of Murder”, în original „Salinui chueok” (2003), a fost arestat în septembrie 2019, ceea ce a fost un șoc pentru cineastul coreean. „Am fost bântuit de presupusul criminal din Memories of Murder. Avem o listă întreagă cu întrebări pe care voiam să i le pun. În ziua în care a fost arestat, am fost uluit. Mi-a trebuit două zile ca să-mi revin. Am vrut să-l văd, dar apoi m-am gândit că poate nu este o ideea bună. Umblau tot felul de zvonuri. El a văzut filmul în închisoare și i s-a părut o prostie, mi-a spus un polițist”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton