Homepage  / Vedete străine

Care este filmul pe care Steven Spielberg regretă că l-a făcut. „Este unul dintre lucrurile de care mă tem mereu”

Care este filmul pe care Steven Spielberg regretă că l-a făcut. „Este unul dintre lucrurile de care mă tem mereu”
5

de Roxana Mirea,

Steven Spielberg este unul dintre cei renumiți regizori din lume, fiind de trei ori câștigător al premiului Oscar. Totuși, există un film, care a avut un succes enorm când a fost lansat, pe care Steven Spielberg regretă că l-a făcut din cauza impactului pe care l-a avut.

Filmul pe care Steven Spielberg regrată că l-a făcut

Rămâne unul dintre cele mai longevive succese ale carierei sale, a fost filmul care l-a făcut cunoscut ca regizor – dar Steven Spielberg spune că are unele regrete în legătură cu filmul „Fălci” / „Jaws”. Filmul din 1975, bazat pe romanul lui Peter Benchley despre un oraș idilic de pe o insulă care este terorizat de un mare rechin alb cu un apetit pentru carnea de om, a dobândit statutul de „clasic modern”.

Acum, în cadrul emisiunii „Desert Island Discs”, legendarul regizor de film a declarat că se simte vinovat de faptul că filmul a fost parțial responsabil pentru decimarea populației de rechini și este îngrijorat de faptul că rechinii sunt „supărați” pe el pentru că i-a demonizat, potrivit entertainment.ie.

Popularitatea filmului a dus la o creștere a „pescuitului sportiv” în SUA, ceea ce a avut un impact asupra populației de rechini.

hepta_4419649Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 5

Întrebat cum s-ar simţi pe o insulă pustie înconjurată de rechini regizorul a răspuns: „Este unul dintre lucrurile de care mă tem mereu. Nu de a fi mâncat de un rechin, ci de faptul că rechinii sunt cumva supărați pe mine pentru frenezia de hrănire a pescarilor sportivi nebuni care a avut loc după 1975.

El a adăugat: „Regret sincer și până în ziua de azi decimarea populației de rechini din cauza cărții și a filmului. Regret foarte, foarte mult acest lucru”.

Peter Benchley își exprimase anterior regrete similare într-un interviu din anul 2000, în care spunea: „Ceea ce știu acum, ceea ce nu se știa când am scris „Fălci”, este că nu există un rechin care să dezvolte un gust pentru carnea umană”.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton