Homepage  / Vedete / Vedete străine

Care este starea reală de sănătate a prințului Philip? Soțul reginei a fost operat

Care este starea reală de sănătate a prințului Philip? Soțul reginei a fost operat

de Redactia Tvmania

La două săptămâni de când ducele de Edinburgh (99 de ani) a fost internat și ulterior transferat la alt spital, după ce starea sa de sănătate s-a înrăutățit, se pare că a fost nevoie și de o intervenție chirurgicală.

Prințul Philip al Marii Britanii, soțul reginei Elisabeta a II-a, în vârstă de 99 de ani, se recuperează după o operație cardiacă „de succes”, a declarat joi Palatul Buckingham.

„Ducele de Edinburgh a suferit miercuri o procedură de succes pentru o afecțiune cardiacă preexistentă la Spitalul Sf. Bartolomeu”, a spus palatul în comunicatul de presă.

„Alteța Sa Regală va rămâne în spital pentru tratament, odihnă și recuperare pentru câteva zile”, se mai precizează în declarație.

Philip – care urmează să împlinească 100 de ani în iunie – este internat din 16 februarie, când a fost internat la Spitalul Regele Edward al VII-lea din Londra ca „măsură de precauție”.

El a fost inițial tratat pentru o infecție, dar luni a fost transferat la clinica St. Bartolomeu, un spital specializat de îngrijire cardiacă.

Nu a fost clar ce afecțiune cardiacă a fost tratată în intervenția chirurgicală din această săptămână, dar Philip a avut probleme la invelul inimii și în trecut.

În 2011, ducele a fost dus de urgență la un spital cu elicopterul după ce a suferit dureri în piept și a fost tratat pentru o arteră coronariană blocată.

De când a fost internat în spital, ducele a fost vizitat public doar de fiul său prințul Charles.

Regina, în vârstă de 94 de ani, a rămas la Castelul Windsor, unde ea și Philip au stat în timpul pandemiei coronavirusului, iar săptămâna trecută a continuat să își îndeplinească sarcinile oficiale prin videoconferințe.

Cei doi s-au vaccinat anti-COVID-19 în ianuarie, iar boala lui Philip nu este legată de coronavirus.

Cel mai longeviv consort regal din istoria britanică, Philip s-a căsătorit cu prințesa Elisabeta în 1947. Au patru copii, opt nepoți și nouă stră-nepoți.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton