Homepage  / Cinema / Vedete străine

Care este ultima mare dorință a lui Sir Ian McKellen. „Una dintre puținele zone rămase neexplorate”

Care este ultima mare dorință a lui Sir Ian McKellen. „Una dintre puținele zone rămase neexplorate”

de Andreea Hentea,

Sir Ian McKellen (82 de ani), o adevărată legendă a teatrului britanic, adorat însă și de publicul de cinema, mai ales după rolul vrăjitorului Gandalf din francizele „Stăpânul inelelor” și „Hobbitul”, are o ultimă mare dorință: să joace într-un muzical, scrie deadline.com. 

Unul dintre cei mai mari actori de teatru și film ai epocii noastre, Sir Ian McKellen a declarat recent, în cadrul emisiunii matinale „Today”, de la BBC Radio 4, că „ultima realizare profesională majoră pe care și-ar dori să o cucerească este să joace într-un muzical, „una dintre puținele zone rămase neexplorate” în cariera sa. 

Întrebat dacă se pricepe să cânte, mucalitul Ian McKellen a spus: „Pot să susțin o melodie, dar nu sunt un cântăreț propriu-zis”, înainte de a adăuga în glumă: „Sunt disponibil, dar incompetent”.

Ian McKellen a jucat până acum în versiunea spectacolului „Aladdin” montată la legendarul teatru Old Vic din Londra și a interpretat rolul motanului Gus în controversatul film al lui Tom Hooper, „Cats” (2019), o adaptare după celebrul muzical omonim al lui Andrew Lloyd Webber.

„Nu simt că mai am prea multe de demonstrat în carieră, așa că de ce să nu fac doar lucruri plăcute, cum ar fi să mă întâlnesc cu publicul și să-l distrez?”, a adăugat vedeta seriilor cinematografice „Stăpânul Inelelor”, „Hobbitul” și „X-Men”. 

Când visurile se împlinesc

Vorbind în cadrul aceleiași emisiuni radiofonice difuzate de BBC, actorul a vorbit despre noua piesă de teatru în care va juca de luna viitoare, o poveste cu detectivi numită „Whodunnit”, care reprezintă un proiect special. În cadrul acestui proiect, regizat de Jez Bond, spectacolul „Whodunnit” va avea, în fiecare seară, o altă celebritate (care nu a făcut repetiții în prealabil) în rolul inspectorului de poliție.

În acest proiect, vedetele urcă pe scenă și, cu doar câteva momente înainte de ridicarea cortinei, li se spune că urmează să joace rolul detectivului.

Printre noile nume avute în vedere pentru apropiatele reprezentații se află Jim Broadbent, Simon Callow, Tim McInnerny, Ian McKellen, Emma Thompson și Stephen Fry, dar cine va apărea precis în fiecare seară este, deocamdată, un mister.

Astfel, publicul nu va ști ce actor urmează să îl joace pe inspectorul de poliție până când acesta nu va apărea pe scenă. Ian McKellen și-a dorit mult să fie unul dintre actorii care îl joacă pe enigmaticul personaj, iar foarte curând își va împlini acest vis. 

Teatrul trebuie salvat!

Proiectul a fost deja testat în 2019, când a avut un mare succes. Atunci, din distribuția sa au făcut parte vedete precum Gillian Anderson, Ronan Keating, Clive Anderson, Joanna Lumley și mulți alții.

Regizorul Jez Bond a comentat: „«Whodunnit» a fost un mare succes în 2019, așa că am simțit că este corect să reluăm conceptul, cu un scenariu cu totul nou.

Sprijinul pe care l-am avut din partea unora dintre cele mai mari nume din film, TV, muzică și teatru a fost absolut uimitor. Suntem încântați și onorați să vedem un număr mare de «inspectori» care se întorc, precum și pe cei noi care urcă la bord”. 

Acest proiect este destinat, în prezent, salvării teatrului Park din nordul Londrei. Actorii își oferă gratuit serviciile pentru a ajuta la salvarea acestui teatru, unul dintre multele care au fost extraordinar de afectate în urma pandemiei. Teatrul trebuie să strângă suma de 300.000 de lire sterline (echivalentul a 404.000 de dolari) pentru a rămâne pe linia de plutire.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton