Homepage  / Advertorial

Carnea de vită SUA: vedeta din meniul pentru iarna aceasta

Carnea de vită SUA: vedeta din meniul pentru iarna aceasta

de Redactia Tvmania

Ai încercat până acum carnea de vită SUA? Este surprinzător de gustoasă, așa că e momentul ideal să încerci câteva rețete inedite care să îți facă zilele răcoroase mai savuroase! Un mușchi de vită SUA la tigaie se numără printre cele mai populare preparate pe care le poți integra cu ușurință în meniu. Ce face carnea de vită americană atât de specială? Calitatea premium a acesteia se datorează în special gradului de marmorare, element ce face carnea foarte fragedă și suculentă.

Diferența de gust se datorează modului în care bovinele sunt crescute. În ultimele 120-150 de zile înainte de abataj sunt hrănite doar cu un amestec de porumb, cereale și fân. De asemenea, există o diferență clară de gust și frăgezime între bucățile de carne provenite de la bovinele crescute pentru carne și cele pentru lapte. Din carnea bovinelor de lapte se obține, în mare parte, carne de vită tocată, în timp ce fripturile și alte bucăți de carne emblematice provin de la bovinele de carne. 

Calitatea superioară a acesteia se datorează și faptului că guvernul american a implementat o serie de standarde prin programul Beef Quality Assurance Program (BQA). Astfel, fermierii trebuie să ofere informații despre cum îngrijesc animalele și cât de sigur este mediul în care sunt crescute bovinele. Producătorii au responsabilitatea de a prepara carnea într-un mod sigur și nutritiv pentru consumatorii din întreaga lume.

Departamentul de Agricultură al Statelor Unite (USDA) clasifică tipurile de carne de vită în funcție de calitate. Prime este cel mai înalt grad calitativ și se regăsește la aproximativ 5% dintre toate vitele SUA. Cele mai cunoscute bucăți de vită premium sunt mușchiulețul, vrăbioara sau antricotul. 

Nu în ultimul rând, carnea de vită are multe beneficii pentru sănătate, fiind bogată în nutrienți. Aceasta crește nivelul de eritrocite din sânge și întărește mușchii și oasele. De asemenea, este bogată în fier, zinc și vitamina B. Astfel, pe lângă gustul plin de savoare, există numeroase proprietăți care fac din această carne una dintre cele mai bune opțiuni pentru consum.

Pentru seri speciale în compania celor dragi, poți încerca și un Mușchi de vită SUA în sos de portocale. Pe lângă carne de vită, vei avea nevoie de patru portocale, zahăr brun, oțet din vin alb, mălai, ceapă, ulei de măsline și condimente. În doar 60 de minute te vei bucura de un preparat sofisticat și plin de aromă! 

Pune carnea de vită americană pe lista gastronomică de must-try din această iarnă și bucură-te de gustul delicios și textura suculentă! 

Sursă: delicious-usa.ro

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton