Homepage  / Știri / Televiziune

Cătălin Măruță, un interviu sincer despre cei 10 ani pe care îi împlinește la Pro TV

Cătălin Măruță, un interviu sincer despre cei 10 ani pe care îi împlinește la Pro TV

de Redactia Tvmania

Cătălin Măruță (39 de ani) revine pe micile ecrane de la Pro TV în 28 august, cu un nou sezon al emisiunii „La Măruță”. Vedeta împlinește 10 ani de la tranferul în Pro TV toamna aceasta. În 2007, Cătălin Măruță lăsa TVR-ul și „Tonomatul de pe 2” pentru o nouă emisiune la Pro TV, pe tronsonul cucerit cu mult timp înainte de Teo Trandafir. Iată ce ne-a povestit Măruță despre deceniul petrecut în Pro.

TVmania: Împlinești 10 ani la Pro TV! Ți se pare mult/puțin? Mai reziști? 

De rezistat cu siguranță mai rezist, e cursa vieții mele. Când eram elev, proba de rezistență mi se părea grea, uite că după 10 ani zilnic la ProTV am inima mai puternică, aș putea să alerg mai mult și pot să și muncesc mult mai mult.

Timpul zboară sau se dilată în funcție de ce faci cu el. În loc de 10 ar putea fi 100 de ani, dacă nu aș fi trăit în ritmul ăsta, cu viteza asta. În fiecare zi am cunoscut zeci de oameni, am aflat lucruri, am trecut de la veselie la tristețe, am suferit, m-am bucurat.

A fost și este în continuare o călătorie și o transformare pentru mine. Sunt norocos că mă aflu în acest loc, în acest moment al vieții mele.

Care ți s-a părut cel mai greu lucru din această perioadă?

Presiunea audiențelor a fost mereu apăsătoare și stresantă. Cel mai greu a fost pentru mine și echipa mea să încercăm mereu să ne adaptăm trendului ca să păstrăm un număr mare de oameni în fața televizoarelor. Nu am făcut compromisuri cu inima împăcată și am fost ușurat atunci când am putut să fac din nou ce știu eu cel mai bine, ce îmi place cel mai mult: divertisment.

Am învățat ceva din toate aceste lucruri însă, că nu e greșit să încerci și alte variante, dar că până la urmă trebuie să îți asculți intuiția, e mai utilă decât un studiu de piață de multe ori.

Dar cel mai frumos?

Au fost atât de multe momente frumoase, încât nu cred că aș fi în stare să mi le amintesc acum pe toate, sunt sute de dovezi că am luat decizia corectă să îmi aleg acest drum, să lucrez în televiziune și să accept propunerea ProTV acum 10 ani de a mă alătura echipei.

Am legat relații importante în această perioadă, unii mi-au devenit fini sau prieteni apropiați de familie, am cunoscut artiști, dar si campioni și atleți pe care îi admiram, cum ar fi Simona Halep, Horia Tecău, Elisabeta Lipă, Ivan Patzaichin și mulți alții, am putut ajuta persoane care aveau nevoie fie de bani pentru o operație, o proteză, un scaun cu rotile, un tratament sau chiar o casă. Multe momente mi-au dat satisfacții enorme.

Fă-ne un Top 3 al reușitelor tale aici (interviuri, invitați, ediții speciale).

O să le numesc pe cele mai dragi: să îl întroducem pe Radu Beligan în Cartea Recordurilor ca actorul cel mai longeviv, să strângem fonduri pentru casa străbunicii Lili, să fim primii de la care publicul află cele mai frumoase vești de la vedetele lor preferate: că se căsătoresc, că vor face un copil, uneori poate și un divorț poate fi o veste bună, depinde de caz. Ca-n viață!

Acum 10 ani, într-un interviu acordat TVMania ne spuneai: „Sper să nu îi pierd pe cei care mi-au vizitat de atâtea ori “garsoniera lui Măruță” şi să-i mai câştig şi pe mulţi alţii. Sunt convins însă că “publicul meu ţintă” de până acum – mămici cu copii în braţe – mă va urma”. Cum comentezi acum evoluția emisiunii tale, care a trecut prin diverse schimbări de format, de oră, chiar de nume în toți acești ani?

Mi-e greu să spun de fapt că am făcut o singură emisiune. Atâtea transformări, schimbări, mutări, toate mă fac să simt că vorbim de lucruri diferite, etape diferite. Așa cum spuneam mai devreme, a fost și frumos, dar și greu uneori să ținem pasul cu ceea ce oamenii păreau să vrea să vadă. Până la urmă cred că am avut dreptate acum 10 ani, mamele cu copii în brațe cred că m-au urmat de la TVR la ProTV și poate că acum copiii lor se uită la emisiune de la ora 15:00.

Ce aduce nou sezonul care începe?

Vom păstra tonul relaxat și pozitiv și vom prezenta viețile vedetelor preferate de public, unele consacrate, iar altele noi, abia născute pe social media. Va fi o emisiune plăcută de după-amiază, ca și cum ți-ai petrece timp cu prietenii. E al doilea sezon de la ora 15:00 și cred că ne-am așezat pe un stil care ni se potrivește ca o mănușă.

Unde/cum te vezi peste alți 10 ani?

Acum 10 ani nu îmi imaginam că voi fi atât de împlinit, dar iată că se poate. Sper că și peste 10 ani voi putea spune același lucru. Nu pot să concep să am mai mult, să mă simt mai fericit, mai iubit, dar viața mi-a arătat că se poate. Niciodată să nu spui niciodată!

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton