Homepage  / Seriale / Seriale americane

Caterina de Medici va fi personajul central al unei noi mini-serii istorice

Caterina de Medici va fi personajul central al unei noi mini-serii istorice

de Redactia Tvmania

Puternica regină Caterina de Medici va fi personajul central al unei noi mini-serii istorice, „The Serpent Queen”, produsă de rețeaua de televiziune Starz, scrie townandcountrymag.com. 

 

După marele succes al producțiilor „Regina albă”, „Prințesa albă” și „Prințesa spaniolă” (ale căror eroine au fost Elizabeth Woodville, soția regelui Eduard al IV-lea, prințesa Elisabeta de York și Catherine de Aragon), rețeaua americană de televiziune Starz aduce în atenție o altă regină faimoasă, Caterina de Medici. Destinul acesteia s-a îngemănat pentru totdeauna cu cel al Franței, într-o perioadă istorică de mari frământări, care a inclus sângerosul război dintre catolici și hughenoți. 

 

Scenariul noii mini-serii, care va avea opt episoade, va fi scris de Justin Haythe (scenaristul unor filme ca „Nonconformiștii” și „O terapie pentru viață”), care va fi și producător executiv. „A fost foarte captivant să scriu despre Caterina de Medici și despre povestea sa. Este un personaj complex și un lider extrem de înzestrat, care a dus bătălii politice și personale extraordinare pe tot parcursul domniei ei”, a declarat acesta pentru Hollywood Reporter. „Caterina a fost o regină care a sfidat convențiile, s-a bazat pe intelectul ei, pe un anturaj neobișnuit și pe o doză de magie neagră care, secole mai târziu, avea să inspire reginele malefice din poveștile cu zâne”, a mai spus el. 

 

Regia celor mai multe episoade ale mini-seriei, inclusiv primul, îi va reveni lui Stacie Passon (care a regizat serialele „Tales of the City” și „Dickinson”). „«The Serpent Queen» va fi cel mai provocator portret al unei suverane realizat vreodată de Starz”, a spus Christina Davis, care conduce divizia de producții originale a rețelei. „Suntem încântați să lucrăm cu o echipă atât de talentată, care va oferi poveștii o voce modernă, pe lângă fundalul istoric extraordinar de care beneficiază”, a mai declarat aceasta. 

 

Povestea ilustrată în „The Serpent Queen” va ecraniza romanul scris de Leonie Frieda, „Catherine de Medici: Renaissance Queen of France” (care a avut ca sursă de documentare, printre altele, câteva mii de scrisori personale ale reginei). Încă nu se cunosc date despre distribuție sau despre data lansării acestei noi producții. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton