Homepage  / Știri / Netflix

Câți bani a primit Anna Sorokin de la Netflix pentru drepturile de a-i fi adaptată povestea

Câți bani a primit Anna Sorokin de la Netflix pentru drepturile de a-i fi adaptată povestea

de Cătălina Matei,

Inspirat după povestea reală a Annei Sorokin, serialul „Inventing Anna” creat de Shonda Rhimes pentru Netflix este deja una dintre cele mai urmărite producții. Între timp, s-a aflat și câți bani a primit falsa moștenitoare din partea platformei de streaming: 320.000 de dolari. Cea mai mare parte din sumă a fost deja folosită de Sorokin pentru a achita amenzi și onorariile avocaților.

Potrivit Insider, Netflix i-a plătit Annei Sorokin , alias Anna Delvey, 320.000 de dolari pentru a-i adapta povestea pentru televiziune în serialul „Inventing Anna”. Cea care i-a „modelat” povestea este celebra Shonda Rhimes, creatoarea serialelor „Anatomia lui Grey” și „Bridgerton”.

Anna Sorokin, alias Anna Delvey,și-a câștigat notorietatea în rândul elitei din New York, pretinzând că este o moștenitoare germană cu o avere de 60 de milioane de dolari aflați într-un fond. A împrumutat sute de mii de dolari de la prietenii ei bogați cu promisiunea că îi va plăti înapoi, lucru pe care nu l-a făcut niciodată.

În 2018, după ce New York Magazine a publicat un articol despre planul ei de a crea un spațiu de utilizare mixtă împrumutând bani de la bănci, Anna Delvey a devenit cunoscută la nivel mondial.

Planul ei s-a oprit brusc în 2017, când a fost arestată pentru acuzații de furt, de care a fost găsită vinovată în 2019. Din cei 320.000 de dolari primiti de Sorokin de la Netflix ea a plătit datorii de 199.000 de dolari, 24.000 de dolari în amenzi de stat și 75.000 de dolari în onorariile avocatului, conform Insider. După ce a plătit datoriile, instanțele au lăsat-o să păstreze puținul rămas.

Adevărat Anna Sorokin nu dorește să urmărească serialul inspirat din viața sa

Anna Delvey aka Anna Sorokin, foto: Profimedia

Într-un interviu acordat „Entertainment Tonight”, săptămâna trecută, Julia Garner (28 de ani), actrița care o interpretează rolul principal din „Inventing Anna”, a declarat că adevarata Anna Sorokin nu intenționează să urmărească serialul de la Netflix. De altfel, Julia a vizitat-o pe Anna la închisoare înainte de a începe filmările pentru serial. Între timp, Anna Sorokin a fost eliberată din penitenciar în februarie 2021, pentru bună purtare. La doar o lună după, potrivit Esquire, a fost reținută de cei de la Imigrări pentru că îi expirase viza și au început procedurile de expulzare în Germania. Însă procesul continuă căci Anna a apelat la avocat pentru apel. S-a și îmbolnăvit cu Covid 19, iar în prezent se află reținută în Centrul de corecție din Orange County din nordul statului New York.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton