Homepage  / Advertorial

Cauți să achiziționezi un medicament veterinar? Când și cum să îl administrezi?

Cauți să achiziționezi un medicament veterinar? Când și cum să îl administrezi?

de Redactia Tvmania

La fel ca și oamenii, atât câinii, cât și pisicile se pot îmbolnăvi la un moment dat, de regulă din cauza factorilor externi, așa cum sunt căpușele, puricii, țânțarii sau viermii intestinali. 

Așadar, dacă la un moment dat observi că prietenul tău patruped are simptome pe care nu le prezenta până acum, indicat este să apelezi la o schemă potrivită de medicament veterinar. În acest sens, consultă un doctor de specialitate, care îți va consulta prietenul necuvântător și care, în baza simptomelor, va ști ce să îi recomande! 

Medicament veterinar – când este necesar? 

Monitorizarea constantă a animalului tău de companie trebuie să presupună întotdeauna: 

  • studierea cantității de hrană pe care o mănâncă animalul – dacă la un moment dat observi că patrupedul începe să refuze hrana sau mânâncă extrem de puțin, este bine să iei măsuri; 
  • refuzul apei – indiferent de anotimp, atât pisicile, cât și câinii ar trebui să bea o cantitate optimă de apă în fiecare zi, pentru a se hidrata; 
  • mâncărimi – reprezintă, de asemenea, simptome pe care nu trebuie să le ignori;
  • lătrat excesiv la câini – întrucât câinii nu pot comunica altfel decât prin lătrat, cel mai probabil încearcă să îți transmit că ceva nu este în regulă atunci când latră mai mult decât în mod obișnuit;
  • cădere excesivă a blănii – este adevărat că atât pisicile, cât și câinii își schimbă blana de 2 ori pe an, însă dacă la un moment dat observi că acest lucru se întâmplă în afara perioadei normale, este bine să îți pui un semn de întrebare. 

Mergi la un medic de specialitate

Indiferent cât de mult te documentezi pe Internet în privința simptomelor pe care le prezintă animalul tău de companie, un medic veterinar este singurul care poate pune un diagnostic ferm. Specialistul poate determina diagnosticul fie printr-un simplu consult, fie în urma realizării unor analize specifice. Așadar, înarmează-te cu răbdare și fii alături de animalul tău de companie la fiecare pas! 

Urmează schema de tratament oferită de medic 

De preferat este ca în perioada în care animalul tău de companie se află sub tratament să stai cu el pe cât de mult posibil, pentru a-i monitoriza starea de sănătate. Dacă este posibil, ține patrupedul în casă, într-un mediu cât mai prietenos pentru el. Iubirea pe care i-o oferi are și ea efecte miraculoase asupra felului în care evoluează starea animalului. 

Adaptează alimentația animalului

Un alt aspect important, de care să ții cont este acela că s-ar putea să fie nevoie să adpatezi hrana pisicii ori a câinelui în timpul tratamentului. De exemplu, este recomandat să investești în hrană umedă de calitate, cu ajutorul căreia animalul să se hidrateze și, în același timp, să primească toți nutrienții de care are nevoie în fiecare zi. 

Suplimente alimentare 

Suplimentele alimentare sunt și ele importante când vine vorba despre sănătatea prietenului tău patruped. În acest sens, ai la dispoziție suplimente pentru digestie, pentru blană și piele, dar și suplimente speciale pentru articulații și mobilitate. Astfel, îi oferi animalului un plus de calciu și vitamine, de care are nevoie pentru a se dezvolta armonios. 

Veteco.com îți propune numai produse de top pentru prietenul tău patruped, indiferent dacă acasă ai o pisică sau un câine. Online găsești solutii antiparazitare sub formă de tablete sau de pipete, precum și suplimente nutritive, dar și medicamente și vaccinuri. Ai grijă de animalul tău de companie ca de un membru al familiei, pentru a-i asigura o viață sănătoasă! 

Date de contact:

Tel: +40 213 170380

E-mail: [email protected]

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton