Homepage  / Vedete străine

Cauza morții lui Coolio, celebrul rapper cunoscut pentru piesa Gangsta’s Paradise. Anunțul făcut de managerul său

Cauza morții lui Coolio, celebrul rapper cunoscut pentru piesa Gangsta’s Paradise. Anunțul făcut de managerul său
8

de Roxana Mirea,

Rapperul Coolio, care a contribuit la definirea sound-ului anilor 1990, a murit la Los Angeles, pe 28 septembrie 2022, la vârsta de 59 de ani. Acum, managerul lui Coolio a dezvăluit care este cauza morții artistului. Familia rapperul a fost înștiințată de cele constatate.

Cauza morții lui Coolio

Rapperul Coolio a murit din cauza unei supradoze de fentanil și a altor droguri, a anunțat joi managerul său, la șase luni după ce muzicianul a fost găsit mort în casa unui prieten din Los Angeles, la vârsta de 59 de ani.

Coolio, pe numele său adevărat Artis Leon Ivey Jr., este cunoscut pentru single-ul său din 1995 „Gangsta’s Paradise”, de pe albumul cu același nume.

Managerul lui Coolio, Jarez Posey, a declarat că familia rapperului a fost informată joi de către biroul legistului din comitatul Los Angeles că artistul a murit din cauza unei supradoze de fentanil, scrie Reuters. Copiii rapperului plănuiesc să își onoreze tatăl în viitoarele proiecte de documentare și filme, spune Posey.

În momentul decesului, rapperul suferea de boli de inimă și astm. Deși Coolio consumase recent fenciclidină, moartea sa a survenit ca urmare a efectelor unui cocktail de fentanil, heroină și metamfetamine, potrivit BBC. Biroul medicului legist a considerat că moartea sa a fost accidentală.

NUSRIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 8

Rapperul Coolio, o carieră de succes

Coolio, pe numele său adevărat Artis Leon Ivey Jr., s-a născut în Monessen, Pennsylvania, în 1963. Ulterior, el s-a mutat în cartierul Compton din Los Angeles. Coolio și-a lansat albumul de debut, „It Takes a Thief”, în 1994, iar în anul următor, a lansat albumul de referință „Gangsta’s Paradise”. Piesa cu același nume se numără printre cele mai cunoscute melodii ale lui Coolio.

De-a lungul carierei sale, a lansat opt albume de studio, ultimul fiind „From the Bottom 2 the Top”, în 2009. Coolio a primit, de asemenea, șase nominalizări la premiile Grammy, iar „Gangsta’s Paradise” i-a adus premiul pentru cea mai bună interpretare rap solo în 1996.

De asemenea, artistul a apărut în diverse filme și emisiuni de televiziune de-a lungul anilor. Abilitățile sale culinare au inspirat, de asemenea, lansarea serialului web „Cookin’ with Coolio” în 2008.

Coolio a cântat până la moartea sa, scriu cei de la popsugar.co.uk, iar ultima sa apariție publică a fost la Riot Fest din Chicago, pe 18 septembrie.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton