Homepage  / Articole

„Cavalerul negru: Legenda renaşte” are şanse la Oscar

„Cavalerul negru: Legenda renaşte” are şanse la Oscar

de Redactia Tvmania

Pelicula „Cavalerul negru: Legenda renaşte”, a treia din seria revitalizată de regizorul Christopher Nolan, este deja pe radarul membrilor Academiei de Film care acordă anual Oscarurile.

Pelicula care are premiera în cinematografele noastre pe 27 iulie va fi filmul cu supereroi cu cele mai mari şanse la un Oscar, scrie accesshollywood.com. Seria lui Nolan, cu Christian Bale în rolul supereroului titular, are deja antecedente: în 2008, „Cavalerul negru” nu era nominalizat la Oscar, la categoria „cel mai bun film” (Heath Ledger primea, postum, premiul pentru rol secundar), dar anul următor numărul de producţii nominalizate era mărit la 10 tocmai pentru a face loc şi filmelor comerciale de succes.

În plus, Christopher Nolan nu are încă nici o nominalizare pentru regie la prestigiosul premiu cinematografic (doar ca regizor şi producător a mai fost nominalizat), iar în februarie anul viitor l-am putea vedea pe covorul roşu, nominalizat.

Cel mai bun film?

„Nu spun asta ca membru al distribuţiei. Spun asta ca membru al Academiei. Până acum, e cel mai bun film pe care l-am văzut anul acesta. Cred că (Nolan) a arătat că un film bazat pe o bandă desenată poate fi o producţie cinematografică epică şi extraordinară”, spune Anne Hathaway, interpreta viclenei Catwoman.

Pelicula e bine scrisă, cu un ritm alert – în ciuda celor aproape trei ore de poveste – şi subiectul pare mai serios decât tipica poveste a supereroului care salvează lumea.

Nolan e mulţumit de atenţia acordată de membrii Academiei şi spune că e onorat de premiile primite până acum. Cât despre propriul lui Oscar pentru regie, acesta spune „Ar fi grozav, dar până la urmă le datorează lui Stanley Kubrick şi Alfred Hitchcock mult mai multe decât mie” (cei doi regizori marcanţi nu au primit niciodată un trofeu pentru regie din partea Academiei).

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton