Homepage  / Seriale / Televiziune

Tot ce trebuie să știi despre „Cazurile moderne ale lui Ms Fisher” de la Epic Drama. Când are premiera la TV

Tot ce trebuie să știi despre „Cazurile moderne ale lui Ms Fisher” de la Epic Drama. Când are premiera la TV

de Andreea Hentea,

Din, 5 septembrie, de luni până vineri, la 20.30, Epic Drama ne invită la serialul „Cazurile moderne ale lui Ms Fisher”, continuarea savurosului „Cazurile lui Miss Fisher". O poveste nouă, dar care păstrează multe dintre atuurile serialului original.

Apariția unui personaj ca Peregrine Fisher (Geraldine Hakewill), nepoata lui Phryne Fisher (jucată de Essie Davis în serialul original, „Cazurile lui Miss Fisher”, difuzat la noi de Epic Drama și de Netflix) a fost, probabil, cel mai complicat pariu pentru realizatorii acestui nou serial, ale cărui prime două sezoane au fost difuzate de postul Acorn TV în Statele Unite, între 2019 și 2021.

Distribuirea actriței și cântăreței de 35 de ani Geraldine Hakewill, foarte iubită în Australia natală, a fost însă o alegere excelentă. Cu chipul expresiv și alura zveltă, ea amintește deopotrivă de Diana Rigg în „Răzbunătorii” (popularul hit al anilor ’60, la care serialul face multe aluzii) și de Audrey Hepburn în „Micul dejun la Tiffany”, oferind șarm aventurilor lui Peregrine.

„Cazurile moderne ale lui Ms Fisher” vine pe Epic Drama

Dincolo de conturarea unei noi protagoniste carismatice, scenaristele Deb Cox și Fiona Eager (care au creat și povestea lui Phryne Fisher) au fost preocupate, din nou, de stil, umor și de atmosfera epocii. Plasat în 1964, la Melbourne, serialul „Cazurile moderne ale lui Ms Fisher” descrie perfect efervescența anilor rămași în istorie drept „Swinging Sixties”, cu extravaganțele lor în muzică și modă, cu emanciparea femeilor și căderea tabuurilor.

În plus, creatoarele de costume Penny Dickinson și Maria Pattison au încercat să egaleze fabuloasele piese vestimentare create de legendara Marion Boyce pentru serialul original. Ele au imaginat pentru „Cazurile moderne ale lui Ms Fisher” o întreagă recuzită uluitoare, jucându-se cu imprimeurile geometrice, balerinii, fustele mini cu pliseuri, rochiile de cocktail, ochelarii de soare vintage și coafurile atent fixate, dar i-au imprimat, deopotrivă, eroinei, un aer proaspăt și contemporan.

Povestea din „Cazurile moderne ale lui Ms Fisher”

Peregrine Fisher și-a început aventura la Melbourne după aflarea veștii că a primit o moștenire de la mătușa ei pe care n-a cunoscut-o. Plonjând, la propriu, cățărată pe candelabru, în clubul de aventuriere geniale în care Phryne Fisher (dispărută recent în munții din Noua Guinee) a ocupat un loc de cinste, ea a preluat rapid vocația de detectivă a mătușii, băgându-și nasul în rezolvarea crimelor din oraș. Și a făcut, rapid, o echipă adorabilă cu tânărul detectiv James Steed (Joel Jackson).

Essie Davis, care a jucat-o pe emancipata Phryne Fisher nu doar în aclamatul serial „Cazurile lui Miss Fisher” (difuzat între 2012 și 2015), ci și în lungmetrajul „Miss Fisher and the Crypt of Tears” (2020), finanțat, prin strângere de fonduri, chiar de fanii serialului, și-a descris cu afecțiune eroina.

„Phryne e ca o super-eroină, luptă pentru defavorizați, pentru drepturile femeilor, dansează tango și poate vorbi orice limbă de sub soare, conduce o mașină rapidă, are un pumnal în torpedou și un pistol cu mâner de sidef și știe cum să-și urmeze mereu drumul, chiar dacă nu pe căi neapărat legale”, a spus ea amuzată.

Cine este Peregrine din „Cazurile moderne ale lui Ms Fisher”?

Simpatica Geraldine Hakewill a povestit pentru parade.com cum s-a pregătit pentru rolul lui Peregrine. Ea era deja un fan al serialului „Cazurile lui Miss Fisher” și citise câteva dintre romanele lui Kerry Greenwood („Phryne Fisher Mystery Series”), care l-au inspirat. La finalul studiilor de actorie a dat chiar o probă pentru un rol secundar în el, dar a fost respinsă. „Am fost foarte dezamăgită, fiindcă îmi plăceau dramele de epocă și misterele, iar serialul era combinația perfectă între ele”, a spus actrița, care recunoaște azi: „Probabil că nu aș mai fi primit rolul lui Peregrine Fisher dacă aș fi jucat acolo, așa că a fost o binecuvântare deghizată”.

Ea s-a pregătit pentru rol vizionând nenumărate documentare și filme din anii ’60, mai ales că îi plac comediile trăsnite, filmele lui Hitchcock și serialele ca „Răzbunătorii” sau „Get Smart”. În diminețile cu filmări asculta hituri ale vremii, ca să fie „încrezătoare ca Peregrine”, apoi se amuza cântând pe platouri împreună cu partenerul ei, Joel Jackson, care „are o voce foarte frumoasă și cântă la mai multe instrumente”.

Despre cuplul format de ei în serial a spus: „El este conservator și gândește în alb și negru, iar Peregrine are o mie de nuanțe și e total non-conformistă. Totuși, amândoi vor să rezolve cazuri de crimă, să ajute oamenii și le pasă cu adevărat unul de altul”. Ea a spus că Peregrine o face să se simtă curajoasă și că „E grozav să o joci pe cea mai inteligentă persoană din cameră”, dar că personajul ei preferat e Birdie (Catherine McClements), șefa clubului de aventuriere, o motociclistă îmbrăcată mereu în piele.

De unde pornesc misterele

Geraldine Hakewill a mai povestit că a fost foarte încântată de primul episod din primul sezon, „fiindcă m-a cucerit decorul acelui magazin universal, era un loc grozav de explorat. Și mi-a plăcut să-i întâlnesc pe James și pe Peregrine și să-i văd cunoscându-se. Foarte reușită a fost și lumea celui de-al treilea episod, care se petrecea într-o unitate secretă de cercetare. Mi s-a părut foarte distractiv și mi-a plăcut acea estetică distantă și ciudată”.

Din sezonul al doilea a savurat în special episodul șase. „Am rezolvat o crimă petrecută la un club de curse de porumbei și din nou mi-a plăcut tot acel cadru. Era frumos să am porumbei prin preajmă, a fost o parte grozavă a episodului și am învățat foarte multe despre ei. În plus, există acolo și o intrigă subterană de spionaj, ceea ce mi s-a părut foarte distractiv. A fost mai întunecat, mai hitchcockian decât celelalte episoade. Iar eu și Catherine McClements am avut câteva scene frumoase spre final, a fost foarte plăcut să le filmăm împreună”.

Va mai exista și un sezon trei?

Despre o posibilă continuare a serialului cu un sezon trei, actrița n-a ezitat să spună: „Sper că va exista un sezon trei. M-am gândit puțin la modul în care Sherlock îl are pe Moriarty și că ar fi grozav pentru Peregrine să aibă o persoană anonimă care îi face misiunile mai dificile, vrea să o împiedice să rezolve crime ori o trimite în diverse vânători de comori pe parcursul sezonului.

Există o mulțime de povești care ar putea apărea. Peregrine nu știe cine este tatăl ei, așa că ar putea fi o dezvăluire interesantă. Aș vrea și să aflu mai multe despre aventurierele din club, iar ele să fie părtașe la unele cazuri. Vorbeam cu Cath McClements despre cum am dori să rezolvăm ceva legat de un cult sau să investigăm o crimă care nu s-a întâmplat încă, așa cum Agatha Christie a făcut de mai multe ori. Mi-au plăcut mereu lucrurile acelea. Sunt atât de multe direcții în care se poate merge… Mă interesează întotdeauna echipa de scenariști și lumea fiecărui episod. Ei reușesc mereu să găsească această aromă incitantă a anilor ’60”.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton