Homepage  / Cinema / Vedete străine

Ce a făcut Austin Butler pentru rolul din „Elvis”. Rețeta copiată de la un alt actor celebru

Ce a făcut Austin Butler pentru rolul din „Elvis”. Rețeta copiată de la un alt actor celebru

de Andreea Hentea,

Austin Butler (31 de ani) a povestit ce a făcut ca să-și adauge kilogramele impuse de interpretarea lui Elvis Presley în ultimii ani de viață, când silueta celebrului artist se modificase vizibil. Tânărul actor a preluat o rețetă folosită de Ryan Gosling, scrie variety.com.

După ce impresarul său i-a spus că trebuie să se mai îngrașe cu câteva kilograme pentru a putea juca rolul lui Elvis Presley în ultima perioadă a vieții lui, Austin Butler a apelat la o rețetă practicată cândva de Ryan Gosling pentru un rol care îi impunea să-și adauge kilograme – și-a cumpărat o cantitate mare de înghețată, a topit-o la microunde și a băut-o.

„Am început să fac și eu așa, a declarat tânărul actor pentru Variety. După care m-am dus să iau două duzini de gogoși și le-am mâncat pe toate, așa că am început să pun pe mine câteva kilograme. În prima săptămână a fost distractiv, dar apoi am început să mă simt îngrozitor. Oricum, la început voiam să filmăm povestea în ordine cronologică, dar totul a sărit în aer din cauza pandemiei. Era pur și simplu imposibil să facem ce-am plănuit, a mai povestit Butler.

Fermitatea l-a dus spre Oscar

Recent, actorul a povestit în cadrul unui podcast găzduit de Variety despre rolul care i-a adus prima nominalizare la Oscar din carieră și un recent Glob de Aur. Austin Butler a povestit că, atunci când a dat probele pentru rolul lui Elvis, în mintea lui a tratat totul ca și cum rolul i-ar fi aparținut deja. Chiar dacă pandemia a oprit filmările (care aveau loc în Australia, în martie 2020), actorul a insistat să rămână la fața locului, pentru a putea continua proiectul.

Regizorul Baz Luhrmann l-a invitat atunci la cină și i-a spus că trebuie să se întoarcă în America, deoarece nu părea că filmările vor fi reluate prea curând. „Nu mă voi întoarce”, a spus Austin Butler, care a povestit apoi: „Asta a însemnat că a trebuit să închiriez pe cont propriu un apartament, fiindcă toate cardurile corporative primite de la Warner Bros. fuseseră închise. Nu au putut nici măcar să-mi plătească apartamentul. Am spus însă că prefer să mă mut în Australia, fiindcă știam că dacă mă întorc în America voi pierde pentru totdeauna impulsul care mă ajuta să joc”.

Filmul „Elvis”, regizat de Baz Luhrmann, urmărește spectaculoasa poveste a lui Elvis Presley, supranumit „regele rock’n’roll-ului”, de la vârsta de 19 ani, când a fost descoperit ca talent muzical, până la moartea sa timpurie, la 42 de ani. Povestea s-a dovedit un mare succes, fiind nominalizată la opt premii Oscar (inclusiv pentru cel mai bun film, actor în rol principal – Austin Butler, scenografie, imagine și costume) și recompensată cu un Glob de Aur (tot pentru Butler) din trei nominalizări.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton