Homepage  / Vedete străine

Ce a spus Kate Winslet despre James Cameron la lansarea filmului „Avatar: Calea apei”

Ce a spus Kate Winslet despre James Cameron la lansarea filmului „Avatar: Calea apei”

de Andreea Hentea,

Pe 6 decembrie, a avut loc, la Londra, premiera mondială a filmului „Avatar: Calea apei”, considerat de unele voci evenimentul cinematografic al acestui an. Cu această ocazie, Kate Winslet, interpreta unuia dintre rolurile principale, a afirmat că „James Cameron a devenit mai calm față de epoca în care au lucrat împreună la «Titanic»”, iar celebrul regizor a povestit de ce realizarea unei continuări pentru „Avatar” (2009) a durat treisprezece ani, scrie deadline.com.

Kate Winslet și James Cameron

Premiera mondială a filmului „Avatar: Calea apei” / „Avatar: The Way of Water” (2022) a avut loc ieri, la Londra, în Leicester Square, unde vedetele filmului s-au întâlnit pentru a sărbători evenimentul.

Kate Winslet, James Cameron, Sam Worthington, Sigourney Weaver și Andy Serkis, care s-au numărat printre celebritățile prezente la fastuoasa lansare, au povestit publicației Deadline cum au lucrat la continuarea care a pus la grea încercare răbdarea fanilor.

Kate Winslet, care joacă unul dintre rolurile importante în noul film al francizei „Avatar”, a spus că James Cameron a devenit „mai calm” față de perioada în care au filmat „Titanic” (1997), acum un sfert de secol.

După noua sa colaborare cu cineastul, apreciata actriță britanică a spus că James Cameron este „absolut uimitor”. „Este extrem de priceput în a-i uni pe actori și îi ajută să înțeleagă exact ceea ce trebuie să facă. Dacă ceva nu funcționează, spune: «OK, hai să încercăm altceva», ceea ce face colaborarea perfectă, e uimitor. A depășit cu mult chiar ceea ce anticipasem”, a povestit ea. Actrița a mai spus că „toată lumea a fost foarte deschisă și receptivă” în timpul filmărilor.

Privind înapoi, la experiența de la „Titanic”, Kate Winslet a spus că James Cameron este „mai calm și mai relaxat” acum, mai ales că între timp a căpătat experiență și ca părinte.

Ce a făcut James Cameron în acești ani

La rândul său, James Cameron a vorbit despre motivele pentru care continuarea filmului „Avatar” a avut nevoie de treisprezece ani pentru a fi gata.

„În primul rând, timp de câțiva ani am făcut expediții în oceane, la mari adâncimi. Apoi m-am concentrat pe proiectul «Avatar», pentru care am scris patru noi scenarii, ceea ce a mai durat câțiva ani. Am încercat să gândesc proiectul ca pe un întreg, astfel încât să putem lansa câte un nou film la distanță de câțiva ani și, o dată ce revenim asupra poveștii, să reușim să o impunem”, a spus regizorul.

După această lansare a filmului „Avatar: Calea apei”, James Cameron intenționează să lanseze al treilea film din serie la sfârșitul anului 2024, în timp ce al patrulea și al cincilea film al francizei sunt, încă, în curs de filmare.

Poveștile noului „Avatar”

La același eveniment, Sam Worthington a spus că „o să rămână în apă” între filmările celorlalte povești din serie, iar Sigourney Weaver (care a împlinit recent 73 de ani) a declarat că filmările la „Avatar: Calea apei” au fost „o adevărată aventură”. „A fost o adevărată bucurie să joc un personaj atât de complex și o aventură grozavă să învăț scufundări libere și tot ce mai era necesar, precum lupta cu cuțitul și alte lucruri pe care am ajuns să ni le însușim”, a spus ea.

Sigourney Weaver și Kate Winslet

Producătorul Jon Landau a glumit pe seama faptului că are în vedere o continuare a filmului „Alita: Îngerul războinic” (2019), asupra căreia ar dori, de asemenea, „să revină”.

Andy Serkis a vorbit despre proiectul său din această perioadă, dezvăluind că este „chiar în mijlocul lucrului la noua ecranizare, animată, după «Ferma animalelor», opera clasică a lui George Orwell, publicată în 1945.

Actorul Stephen Lang a vorbit, de asemenea, despre modul în care personajul său, Miles Quaritch, care revine în „Avatar: Calea apei”, s-a schimbat față de întâia oară când a fost prezentat publicului, adăugând că „viziunea sa nu mai este chiar atât de rigidă ca la început”.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton