Homepage  / Vedete / Vedete româneşti

Ce au învățat în carantină vedetele TVR Liana Stanciu, Iuliana Marciuc şi Marina Almășan

Ce au învățat în carantină vedetele TVR Liana Stanciu, Iuliana Marciuc şi Marina Almășan

de Redactia Tvmania

Vedetele TVR Iuliana Marciuc („Destine ca-n filme”), Liana Stanciu („În direct cu viaţa”) şi Marina Almășan („Femei de 10, bărbaţi de 10”) prezintă, alături de Irina Păcurariu („Reţeaua de idoli”), la TVR 2, în fiecare luni, de la 20.00, emisiunea: „#De Acasă Împreună”. În cadrul acesteia cele 4 prezentoare vorbesc din casele lor, având interviuri cu oameni deosebiți din diferite domenii. Ele s-au adaptat astfel condițiilor impuse de pandemie, învățând totodată lucruri noi în cadrul carantinei. Iuliana, Liana și Marina ne-au povestit și nouă ce au făcut prin casă în ultimele săptămâni. 

 

Marina Almășan: „Am constatat (și se pare că nu sunt singura!) că timpul, în carantină, s-a comprimat! Chiar dacă, aparent, am suprimat destule activități uzuale, mă trezesc în fiecare zi că nu mi-a ajuns timpul pentru câte aveam de făcut. Cum mi-l petrec? În prima săptămână am căzut și eu în patima curățeniilor și ordinii de prin șifoniere. Apoi m-am reîntors la “ale mele”: filmările pențru emisiune (au fost o “școală” pentru mine, din nenumărate puncte de vedere!), apoi administrarea site-ului Femeide10.ro, care a “respirat” zilnic, în cadența coronavirusului. Puține știri (metodă sigură “anti-depresie”!), multe dialoguri telefonice, începând cu părinții, continuând cu colegii si cu vedetele intervievate, ceva bucătăreală (noroc că și eu, și Victor suntem terorizați de ideea acumulării unor kilograme în plus), și să nu uit de plimbările zilnice cu Obama, care completează în mod fericit pașii pe care-i fac pe banda de alergat. Ce m-a învățat izolarea? Că nu mai trebuie să ne facem niciodată planuri pe termen lung, că poți ajunge să faci lucruri pe care nu sperai să înveți vreodată a le face (în cazul meu, editarea pe calculator!).”

Liana Stanciu: „Încă merg la radio, deci e izolare doar parțială, am învățat să filmez, să fac pâine și să joc badminton… nu execelez la niciuna, dar fac progrese în fiecare zi. În izolare ne cam batem pe tabletă/computer, toți avem lucruri de făcut on-line, mai ales acum când a început serios școala.”

Iuliana Marciuc: „Timpul zboară în izolare parcă mai mult ca niciodată. Datorită inițiativei unui erou de destine ca-n filme, Irina Alionte, îmi încep ziua cu gimnastică online și interactiv pe Zoom. Apoi filmez interviuri, pentru prânz gătesc rețete de pe YouTube sau inventate și după- amiază ies în cartier fie la o mișcare, fie pentru aprovizionare. Seara mă uit la câte un film. Aș putea descrie această perioadă drept ciudată și plină de provocări. Am învățat și mai mult să am rabdare, să gătesc ciorbe, să fac exerciții cu sticle în loc de gantere, să folosesc internetul pentru conectări online, să petrec cu prietenii online.”

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton