Homepage  / Știri

Ce bijuterii speciale va purta Regina Elisabeta atunci când va fi înmormântată

Ce bijuterii speciale va purta Regina Elisabeta atunci când va fi înmormântată
9

de Roxana Mirea,

Regina Elisabeta a II-a a purtat, în momentul în care a fost încoronată, o coroană strălucitoare și a ținut în mână un sceptru care avea în vârf cu cel mai mare diamant alb din lume. Totuși, atunci când va fi înmormântată, va lua cu ea doar două bijuterii modeste. Iată care sunt cele două bijuterii pe care regina Elisabeta a II-a le va purta atunci când va fi înmormântată.

Ce bijuterii va purta Regina Elisabeta când va fi înmormântată

Un expert regal a declarat că Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată cu doar două bijuterii foarte speciale.

Lisa Levinson, șefa comunicațiilor Consiliului Diamantului Natural, a declarat pentru Metro.co.uk că ar fi „puțin probabil” ca „modesta” Regină să fie îngropată cu altceva decât cu „simpla ei verigă din aur galez și o pereche de cercei cu perle”.

Lisa a mai susținut că este foarte posibil ca inelul de logodnă al reginei Elisabeta să fie dăruit fiicei sale, prințesa Anne. Inelul respectiv conține diamante luate dintr-o tiara deținută de mama prințului Philip, Alice de Battenberg, potrivit libertateapentrufemei.ro.

FWROIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 9

Pe de altă parte, verigheta Reginei este făcută din aur galez, provenit din mina de aur Clogau Sf. David.

Colecția privată de bijuterii a reginei este compusă din 300 de obiecte, inclusiv 98 de broșe, 46 de coliere, 34 de perechi de cercei, 15 inele, 14 ceasuri și cinci pandantive. Când nu erau purtate de ea, acestea erau depozitate în Galeria Reginei din Palatul Buckingham. Bijuteriile oficiale ale Coroanei Britanice sunt ținute în Turnul Londrei. Datând din secolul al XVII-lea, colecția include peste 23.000 de diamante, safire și rubine.

Majestatea Sa era o femeie incredibil de modestă și este puțin probabil să fie înmormântată cu altceva decât cu verigheta aur galez și o pereche de cercei cu perle”, a spus Lisa Levinson.

Lisa a mai spus că , cel mai probabil, mai multe dintre bijuteriile reginei Elisabeta vor rămâne în colecția regală pentru că viața monarhului „a fost întotdeauna despre moștenirea familiei regale, în Marea Britanie și Commonwealth”.

Foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton