Homepage  / Timp liber

Ce cărți noi vor apărea la editurile Nemira și Nemi în 2018

Ce cărți noi vor apărea la editurile Nemira și Nemi în 2018
11

de Redactia Tvmania

Editurile Nemira și Nemi și-au făcut planurile pentru anul 2018. Pe lângă noile cărți care vor intra în librării și pe care le găsiți mai jos, în martie, editura lansează și o colecție nouă, de literatură română contemporană, coordonată de Eli Bădică.

Bear Grylls Living WildIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 11

Colecția Nautilus science fiction & fantasy:

„Central Station”, de Lavie Tidhar, tânăr scriitor israelian, distins cu numeroase premii internaționale (cea mai bună carte SF&F la The Guardian în 2016, câștigător al John W. Campbell Memorial Award, pe lista scurtă pentru Cel mai bun roman la British Science Fiction Award 2016, nominalizat la Premiul Arthur C. Clarke 2017).

Adrian Tchaikovsky cu romanul „Copiii timpului”, câștigător al premiului Arthur C. Clarke: Ultimii supraviețuitori ai Pământului au scăpat cu greu de pe lumea lor muribundă și caută supraviețuirea printre stele. Și găsesc o comoară lăsată de niște strămoși îndepărtați: o planetă terraformată și pregătită pentru ei. Dar în lunga perioadă care s-a scurs până au ajuns aici, alți au ocupat-o, transformând refugiul paradisiac într-un coșmar.

Povestea lui Claire Randall, eroina din serialul „Străina” / „Outlander”, care ajunge în Scoția secolului al XVIII-lea și trăiește o poveste intensă de dragoste cu tânărul războinic James Fraser, printre intrigile și luptele de putere ale epocii, continuă în al 5-lea roman al seriei, „The Fiery Cross”, care o să fie împărțit în 2 volume.

Seria de autor dedicată fraților Strugațki continuă cu romanul „Melcul pe povârniș” („The Snail on the Slope”): Povestea lui Peretz și Candide, în misterioasa Pădure, un loc plin de pericole și secrete. Matt Haig revine în colecția Nautilus, după romanul „Umanii”, cu „How to Stop Time”, o poveste despre nemurire, sacrificiu și iubire, în curs de ecranizare, cu Benedict Cumberbatch în rolul principal.

Trilogiile „Silozul”, de Hugh Howey și „Turbion”, de Robert Charles Wilson revin în formatul actual al colecției, iar printre continuări de serii se numără: „Wild cards” (coord. de George R.R.Martin), „Istoria naturală a dragonilor”, de Marie Brennan, „Amintiri din trecutul Terrei”, de Liu Cixin, „Witcher”, de Andrzej Sapkowski, „Transformarea”, de Justin Cronin.

Cititorii Young Adult se vor reîntâlni cu Mare, Maven și Cal în „Cușca regelui”, al treilea roman al seriei de succes „Regina roșie”, cu Mila în „Redemption”, ultimul volum al trilogiei scrise de Debra Driza, cu protagoniștii din seria „Culorile Magiei”, de V.E. Schwab, Kell și Lila în „A Gathering of Shadows” și cu personajele noi din seria „Rebel of the sands”, de Alwyn Hamilton.

În afara colecțiilor: Bear Grylls, „Living Wild” – un ghid complet pentru supraviețuirea în sălbăticie, cu metode de supraviețuire, imagini și explicații.

Colecția Babel:

„The Only Story”, de Julian Barnes – îndrăgitul autor britanic face una dintre cele mai fine descrieri a ecourilor și consecințelor primei iubiri până la bătrânețe.

„Trezirea leilor”, de Ayelet Gundar Goshen, roman recomandat de New York Times, cu o intrigă de thriller pe care autoarea explorează subiecte dificile precum moralitate, emigrație, culpabilitate, dorințe ascunse și secrete în viața domestică.

„Șarpele din Essex”, de Sarah Perry: Cora Seaborne, o naturalistă amatoare, se mută în Colchester după moarte soțului ei. Când locul se umple de rumoarea că faimosul Șarpe de Essex s-a întors să vâneze oameni, Cora e convinsă că e vorba de o specie nedescoperită încă, nu de vreun animal mitologic fabulos. În încercarea ei de a găsi șarpele și a le demonstra oamenilor că nu e nimic supranatural, va descoperi iubirea, precum și ecuația dificilă dintre știință și credință.

Colecția Damen Tango:

„Femeia din Orient Express”, de Linsday Jayne: Căutând o pauză de la căsnicia ei tensionată, tânăra Agatha Christie ia Orient Expressul spre Bagdad. Dar nu e singura pasageră cu secrete, colegele ei de compartiment ascund și ele drame, tragedii, mistere, iar odată cu peisajele de afară, toate acestea se amestecă unele cu altele și desfac în povestire.

Editura Nemi pentru copii aduce în 2018 o mulțime de noutăți, precum și continuări mult așteptate la seriile deja îndrăgite de cititori.

Din seria de cărți ilustrate pentru copii, revin pe scenă „Pete Motanul” (cu ochelarii săi minunați și cântecelul de noapte bună), puiul Lama („Lama Lama și bunicii”) și iepurașul Matei – cu „La mulți ani, Matei!” și „Vacanța de vară a lui Matei”. De asemenea, în colecția de povești clasice ilustrate va apărea „Pinocchio”, repovestit de Michael Morpurgo și cu ilustrații de Emma Chichester Clark, iar universul seriei „Tărâmul poveștilor”, de Chris Colfer, va fi completat de povestirea „Copacul strâmb”, ilustrată de Brandon Dorman.

Seria de autor Dick King-Smith pentru micii cititori („early readers”) continuă în 2018 cu faimoasa poveste ecranizată în filmul „Babe”, din 1995, alături de „The Hodgeheg”, „The Queen’s note”, „The Mouse Family Robinson”, precum și alte 3 romane din deja seria „Aventurile Sofiei”.

Copiii iubesc poveștile cu animale, iar personajele din romanele scrise de Lily Small îi vor fermeca: „Chloe pisicuța”, „Bunny iepurașul”, „Paddy cățelușul” și „Mia, șoricelul” sunt primele cărți dintr-o nouă serie de cărți pe care copii pot începe să le citească singuri.

Trecând la romane, îndrăgita serie „Cum să-ți dresezi dragonul”, de Cressida Cowell continuă aventurile lui Sughiț Strașnicul Stavrid al III-lea în „Cum să vorbești dragoneza” și „Călăreții din Berk” (volume traduse în premieră în limba română). De asemenea, cititorii vor avea ocazia de a descoperi și o altă serie semnată de autoare, „The Wizards of Once”, o poveste fantasy despre un mic vrăjitor și o mică războinică, învățați de cei din jurul lor că trebuie să se urască. Dar, într-o lume în care magia a ascuns secole întregi întunericul din pădure, acum readus la viață, cei doi trebuie să lucreze împreună ca să îi salveze pe toți.

Mult-premiatul autor de romane pentru copii Michael Morpurgo, din care s-au tradus până acum „Proscrisul. Povestea lui Robin Hood” și „Kensuke”, va încânta cititorii cu noile povești din „Un vultur în zăpadă” (pentru care autorul a primit anul trecut Children’s Book Award), „Beowulf” și „Butterfly Lion”.

O autoare de descoperit în 2018 este Tae Keller cu „The Science of Breakable Things”, povestea emoționantă a lui Natalie, fetița care învață știința de a spera pentru a-și ajuta mama.

La Nemi vor continua și seriile deja începute de romane: „Hoțul de luridium”, de Bobby Peers, continuă cu „Portalul de criptal”, „Cronicile din Subpământ”, de Suzanne Collins, cu volumul al doilea: „Profeția lui Bane”, „Tărâmul poveștilor”, de Chris Colfer, continuă cu volumul al doilea, „The Enchantress Returns”, „Frații Tapper II”, de Geoff Rodkey, cu „Frații Tapper iau cu asalt New Yorkul”, și volumul al treilea din seria „Neîmblânziții”, de Jacob Grey, este urmat de „Răzbunarea văduvei albe”.

În colecția Nemi Explorator vor apărea: „Darwin, une revolution”, de Annabelle Kremer și „Supereroi ai științei – Animale”, de Tracy Turner.

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton