Homepage  / Vedete româneşti

Ce crede Cosmin Cernat despre mixul dintre radio și TV. Ce îi place să facă în timpul liber. EXCLUSIV

Ce crede Cosmin Cernat despre mixul dintre radio și TV. Ce îi place să facă în timpul liber. EXCLUSIV

de Roxana Mirea,

Cosmin Cernat a revenit pe micile ecrane. Acesta prezintă emisiunile „Dimineata pe doi cu Greeg si Cernat” și „Invitatul de 12”, la Kanal D2. Ambele emisiuni sunt difuzata simultan pe Radio Impuls și pe Kanal D2. Cosmin Cernat ne-a împărtășit într-un interviu cum se simte revenirea la TV, dar și cum se înțelege cu colegul lui, Greeg (Grigore Șerban), alături de care prezintă matinalul. De asemenea, ne-a explicat de ce este specială emisiunea „Invitatul de 12”, dar și cine este omul Cosmin Cernat, dincolo de ceea ce vedem și auzim la televizor și radio.

Cosmin Cernat, despre revenirea la TV

1. Ce te-a convins să revii în televiziune?

Eram deja implicat la Radio Impuls, iar propunerea de a prezenta emisiunea „Dimineața pe doi cu Greeg și Cernat”, la Kanal D2, un format care este difuzat simultan pe radio și TV, m-a bucurat tare mult. Acum am ocazia să mă bucur și de radio și de TV, o experiență specială și pentru mine, și pentru public, atât în ceea ce privește matinalul, cât și emisiunea „Invitatul de 12”, care este, de asemenea, difuzată simultan pe Radio Impuls și Kanal D2, în fiecare duminică, de la 12:00.

2. Anterior, spuneai că te regăsești mai mult în radio decât în televiziune. S-a schimbat cumva acest lucru?

Iubesc radioul și l-am descoperit cu adevărat după ce am început să realizez emisiunea „Invitatul de 12”, la Radio Impuls. Radioul te solicită într-un alt sens; publicul de radio nu te vede, nu-ți poate urmări gesturile, mimica, totul se concentrează pe discurs, pe voce. Îmi place mult radioul, iar televiziunea rămâne în sufletul meu la fel de importantă, iar acum am ocazia să împletesc cele două experiențe extraordinare și să vin în fața publicului cu două proiecte îndrăznețe, la Radio Impuls și la Kanal D2.

3. Cum ți se pare acest mix între radio și TV, având în vedere că „Invitatul de 12″ și „Dimineața pe doi cu Greeg și Cernat” sunt difuzate în același timp pe Kanal D2 și Radio Impuls?

Este o abordare curajoasă și vine în întâmpinarea publicului. Oamenii au ocazia să aleagă cum urmăresc emisiunea. De exemplu, cei care sunt în trafic dimineața pot asculta emisiunea la radio, cei care sunt acasă o pot urmări la TV, conținutul este unul adaptat pentru ambele medii. Mi se pare o idee excelentă, iar feedback-ul din partea urmăritorilor noștri este unul care ne bucură.

4. Cum este pentru tine să prezinți matinalul „Dimineața pe 2 cu Greeg și Cernat”? Te-ai obișnuit cu trezitul de dimineață?

De când am copiii mă trezesc de dimineață, așa că nu am o problemă din acest punct de vedere. Am stat de curând de vorbă cu un agent de la pază și omul îmi povestea că face naveta de 42 de ani și că în fiecare dimineață se trezește la 02:45. Noi, cei mai matinali, se pare că avem un program frumos. 🙂

5. Cum te înțelegi cu colegul tău, Greeg (Grigore Șerban)?

Ne știam de ceva vreme, dar nu am colaborat niciodată până la acest proiect. Ne înțelegem foarte bine, iar anii petrecuți în domeniul acesta media și experiența acumulată, eu în special în TV, iar el în Radio, ne ajută foarte mult să construim ceva foarte interest pentru public. Avem alături și echipa de profesioniști, care ne sunt alături în permanență pentru ca totul să decurgă perfect.

De ce este specială emisiunea Invitatul de 12 pentru Cosmin Cernat

6. Ce îți place la emisiunea „Invitatul de 12″ și de ce o consider cea mai bună emisiune pe care ai făcut-o vreodată, așa cum ai afirmat recent într-o postare pe Instagram?

Emisiunea reprezintă un dialog foarte relaxat, nu căutăm ceva senzațional cu orice preț, ci descoperim omul în mod firesc. Cred cu tărie că astfel de emisiuni trebuie să existe pe orice stație radio și TV;  emisiuni în care oamenii să vină și să vorbească despre ei fară presiunea că cineva i-ar putea pune în situații dificile, din dorința de a vâna ceva senzațional. Faptul că, în mai bine de doi ani de când această emisiune, „Invitatul de 12”, este difuzată pe Radio Impuls, a ajuns să fie respectată deopotrivă de public și de artiști din toate generațiile mă îndreptățește să cred că am făcut ceva bine. Iar acum, emisiunea se vede pe TV, în fiecare duminică, de la 12:00, la Kanal D2, și mă bucur enorm că publicul din fața micului ecran o poate urmări, de asemenea.

7. Îți este dor de comentariul sportiv? Ce te-a atras la acest domeniu? Ai vreo amintire mai specială sau amuzantă din timpul unui meci pe care l-ai comentat?

Comentariul sportiv face parte din viața mea în continuare, am colaborări la Eurosport în acest sens. Comentariul sportiv este o pasiune, este o stare de spirit, este și o formă de creație, de improvizație. Oricât te-ai documenta, nu poți anticipa ce se va întâmpla într-o competiție. Sunt multe variabile. Este frumos să poți să duci în casele oamenilor emoția unui meci, a unei competiții.

Am multe amintiri. Mi s-a întâmplat să rămân cu microfonul deschis. Comentam cu un invitat special și mă tot chinuiam să-i închid microfonul pe care el uita să-l oprească. Făcea comentarii ale profesionistului, însă existau și unele care nu puteau fi difuzate, spuse cu mult năduf, vorbe care puteau fi clasate ca fiind licențioase 🙂

Cine este omul Cosmin Cernat

8. Ce ne poți spune despre planurile tale de viitor? Mai lucrezi la alte proiecte în paralel?

Eu tot timpul am planuri. Vreau să antrenez în continuare copiii la tenis (la Academia de tenis Victor Hănescu). Mă energizează genul acesta de activitate, mă umple de bucurie să îi văd pe acești copii cum evoluează.

9. Cine este omul Cosmin Cernat, dincolo de ceea ce vedem și auzim la televizor și radio? Cum îți place să îți petreci timpul liber?

Sunt un om cât se poate de normal. Merg la cumpărături liniștit, nu am mașină, circul mult cu bicicleta. În timpul liber îmi place să merg să joc tenis, să petrec timp, atât cât vor, cu copiii mei, cu tatăl meu care anul acesta împlinește 80 de ani.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton