Homepage  / Vedete străine

Ce face acum Gaviota din „Cafea cu parfum de femeie”: Margarita Rosa de Francisco tocmai a publicat a doua carte

Ce face acum Gaviota din „Cafea cu parfum de femeie”: Margarita Rosa de Francisco tocmai a publicat a doua carte
5

de Ruxandra Dinca,

Margarita Rosa de Francisco, adică Gaviota din telenovela-fenomen „Cafea cu parfum de femeie” (1994), joacă în serialul pentru copii „Călătorie spre centrul Pământului”, lansat recent pe platforma Disney Plus. La 57 de ani, într-o formă de zile mari, rămâne una dintre cele mai importante și cunoscute actrițe ale Columbiei și tocmai a lansat a doua ei carte, „Margarita va sola”.

1. Joacă în „Călătorie spre centrul Pământului”. Lansat pe 5 aprilie la Disney Plus, serialul mexican se inspiră din romanul omonim al lui Jules Verne. În poveste, mai mulți puști isteți, trimiși de părinți într-o tabără de vară, descoperă un portal prin care ajung într-un univers paralel, aflat în pericol. Margarita Rosa de Francisco face și ea parte din distribuție, având rolul Pola, bunica protagoniștilor.

Într-un interviu pe Zoom cu reporterul TVmania, producătorul Fernando Semenzato a declarat:

„Din prima clipă ne-am dat seama că o vrem pe Margarita pentru rolul Pola. Dar cum să-i spunem Margaritei, care e o actriță minunată în tot ce face, că o vrem ca bunică?! Până la urmă, i-am spus, iar reacția ei a fost neașteptată, ne-a zis „în sfârșit, cineva mă vrea pentru un rol de bunică”, a povestit amuzat Semenzato. „A fost o onoare, mulțumesc”, a intervenit, prezentă la discuție, și Margarita Rosa de Francisco. „Pentru mine, partea cea mai emoționantă a fost să lucrez cu copiii, să fiu în contact cu energia lor, ceea ce reprezintă, de fapt, spiritul acestui serial”, a zis actrița.

2. O putem vedea și la Netflix. Serialul pentru copii „Călătorie spre centrul Pământului” marchează revenirea actriței pe micul ecran după o pauză de patru ani. Ultimul ei proiect, lansat în 2019, a fost serialul „Jucându-se cu focul”, o producție Telemundo despre trei femei seduse de același bărbat (Margarita este una dintre ele).

În serial joacă și alți telenoveliști celebri, precum Carlos Ponce, Tony Plana și Gaby Espino. „Jucându-se cu focul” se poate vedea și la Netflix România.

3. Este foarte implicată în viața politică a Columbiei. Actrița este unul dintre susținătorii actualului președinte al Columbiei, Gustavo Petro, al cărui mandat a început în august 2022.

Într-un interviu recent, Margarita a declarat că președintele și-a dorit-o în echipa lui, însă ea a refuzat. „Mi-au oferit de la Senat până la postul de vicepreședinte”, a explicat actrița, precizând apoi că „de la început am știu că nu am această capacitate. Sunt mândră de mine că nu am avut nici un dubiu”, a povestit Margarita, citată de infobae.com.

4. A renunțat la rețelele sociale. De la sfârșitul anului trecut, Margarita Rosa de Francisco și-a abandonat conturile personale, singurul cont pe care îl mai folosește fiind cel de TikTok. Într-un video postat acolo, a explicat de ce: „Nu mai folosesc Twitter, Facebook și nici Instagram, pentru că eram uimită de tot zgomotul pe care tot eu îl produceam acolo” (actrița e renumită pentru activismul său politic și nu puține dintre opiniile sale online au generat dezbateri aprinse). „De când nu mai exist în rețelele sociale, simt că trăiesc”, a explicat Margarita și pe blogul său.

5. Trăiește de peste 12 ani la Miami. Acesta este și unul dintre reproșurile principale ale celor care nu sunt de acord cu părerile politice ale Margaritei Rosa de Francisco. Iată ce a răspuns actrița: „Trăiesc departe de Columbia pentru m-am îndrăgostit de un olandez acum 12 ani și ne-am mutat împreună. Dar nu am rupt niciodată legăturile cu țara mea. Acolo am familia mea, casa mea și compania mea. Acolo plătesc salarii și taxe”. Partenerul de viață al Margaritei, Will van der Vlugt (care are doi copii dintr-o relație anterioară), este producător, fotograf și director de imagine.

6. A fost căsătorită de două ori. Primul ei soț a fost muzicianul Carlos Vives (cel care cântă cu Shakira melodia „La Bicicleta”), partenerul ei din telenovela „Gallito Ramírez”, de mare succes în Columbia. Cei doi s-au căsătorit în 1988 și au divorțat doi ani mai târziu, însă au rămas prieteni. În 2003, Margarita s-a măritat a doua oară cu un om de afaceri, Daniel Castello, dar căsnicia lor nu a durat nici un an.

Carlos Vives

7. Acordă o mare atenție sportului și unei diete sănătoase. Contul său de Instagram, deși nu e actualizat, este plin de filmulețe mai vechi, în care Margarita face exerciții de toate tipurile. De altfel, timp de 10 ani, Margarita Rosa de Francisco a presentat și „Desafío”, un reality show de supraviețuire (în genul „Supraviețuitorul”).

8. Tocmai i-a apărut a doua carte. „Nu pot să nu scriu. Întotdeauna am scris”, explică pe blog actrița columbiană. De-a lungul anilor, a fost editorialistă pentru diverse ziare și reviste. În 2016, a publicat prima ei carte, romanul „El Hombre del Teléfono”. Iar acum câteva săptămâni, i-a apărut cartea „Margarita va sola”, o colecție de texte și cronici scrise de-a lungul anilor. „Mi se pare oarecum contradictoriu să îndrăznești să publici o carte când nu ești scriitor. Este un act de o vanitate supremă. Eu însămi detest cărțile scrise de actori. Pentru moment, citesc filozofi”, explică actrița tot pe blogul ei.

margarita-rosa-de-francisco11Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 5
Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton