Homepage  / Vedete / Vedete româneşti

Ce face Horia Vîrlan de când nu mai are emisiune. De ce nu mai are contract cu Prima TV

Ce face Horia Vîrlan de când nu mai are emisiune. De ce nu mai are contract cu Prima TV
5

de Andra Stana,

„Cireaşa de pe tort”, emisiunea cu care s-a consacrat Horia Vîrlan, a dispărut de o vreme de pe micile ecrane. Îndrăgitul bucătar a explicat recent de ce s-a terminat colaborarea sa cu postul Prima TV și cu ce-și ocupă acum timpul.

Horia Vîrlan, în vârstă de 60 de ani, a explicat ce l-a nemulțumit în contractul cu postul de televiziune. Bucătarul a spus și cu ce-și mai ocupă timpul în prezent.

S-a terminat cu televiziunea, n-am mai făcut nimic cu Prima TV pentru că nu mi-a mai convenit combinația și anturajul. În rest nu m-a mai solicitat nimeni, probabil vor alt gen de specialiști. Mi-au zis foarte mulți telespectatori, foarte des, dar bag seama că nu mai sunt pe gustul producătorilor de emisiuni. Probabil că se caută altceva.

Mi-am schimbat activitățile, tot cu bucătăria, dar am un atelier gastronomic, unde fac mâncare și acum sunt la serviciu, și fac preparate pentru evenimente, pentru alții”, a explicat el pentru Click.

ce-face-horia-varlan-de-cand-nu-mai-are-emisiune.-de-ce-nu-mai-are-contract-cu-prima-tv-2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 5

Horia Vîrlan, profesor în bucătărie

Astăzi, Horia Vîrlan e profesor și se declară încântat de ce face. „Începând din toamna anului trecut am început să predau la liceul tehnologic Cezar Nicolau din comună Brănești, unde locuiesc. Predau partea asta de gastronomie, de bucătărie.

Mai am firma mea de consultanță, de catering, pe care o am de 20 de ani, vând mâncare. Am și site și pagină de facebook unde mă puteți găsi și puteți comanda atât pentru Florii, meniu personalizat, cât și pentru sărbătorile de Paște. În fiecare zi facem meniuri speciale, de evenimente, meniul zilei, avem câteva firme aici și le trebuie și lor câte 100 de preparate zilnic”, a povestit maestrul Horia.

Maestrul Vîrlan a venit și cu câteva idei de meniuri pentru sărbătorile care urmează.

De Paște vă recomand cu drag produsele pe care eu le fac pentru familia mea. Pentru Florii, merge o Plăcintă dobrogeană cu brânză sărată. Ingrediente: foi plăcinte, telemea de vacă, praz, ouă, lapte bătut, smântână, griș.

Iar pentru Paște: Plăcintă cu pui și cașcaval. Ingrediente: foi de plăcintă, pulpă de pui dezosată, ceapă, morcovi, țelină, mărar, cașcaval, pesmet, ouă”.

Horia Vârlan a învăţat arta culinară de la bunica sa

Maestrul Vîrlan (60 de ani) are o experienţă de peste 30 de ani în bucătărit. Pasiunea lui pentru gătit a debutat din copilărie.

Apropierea de bucătărie s-a petrecut treptat, dar a început în copilărie, când, în zilele ploioase, stăteam în bucătărie pe lângă fustele bunicii şi deprindeam tainele preparării mâncării”, ne-a explicat acesta. De copilărie îi aduc aminte cel mai mult combinaţiile de mămăligă cu ouă jumări şi brânză sau mâncărică de dovlecei cu roşii şi mărar („Oh, Doamne! Ce mult a trecut!”).

Traseul lui profesional a implicat o perioadă de lucru prin România, apoi ani buni peste hotare: în 1991, a plecat în Ungaria („unde am lucrat în bucătăriile a două restaurante până în 1995”), din 1995 până în 1998 şi-a dovedit talentul în SUA, iar apoi s-a întors în ţară, unde a deschis un restaurant în asociere cu un  prieten („dar n-a prea mers”).

În continuare, am plecat să lucrez în Marea Britanie, iar după doi ani m-am reîntors în Bucureşti, continuând să lucrez ca bucătar-şef în două localuri. Am plecat apoi din nou în Marea Britanie, pentru a reveni definitiv acasă în 2005”, spune Horia Vîrlan.

Sursa foto: Facebook, arhivă TVmania.ro

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton