Homepage  / Vedete / Vedete româneşti

Ce face Sanda Nicola acum, după ce a renunțat la televiziune și s-a mutat în Belgia. „Deocamdată ne aranjăm o locuință”

Ce face Sanda Nicola acum, după ce a renunțat la televiziune și s-a mutat în Belgia. „Deocamdată ne aranjăm o locuință”

de Redactia Tvmania

Sanda a povestit pentru publicația OK! cum arată noua ei viaţă și de ce a ales să îşi continuie activitatea în Belgia. În luna iulie, aceasta a anunțat că se retrage din fața camerelor de filmat și a luat-o pe alt drum. 

„Am fost timp de mai bine de 20 de ani un reporter disciplinat care şi-a impus să dea randament la orice oră din zi şi din noapte, pe orice subiect i se cerea, în orice format de televiziune. Însă viaţa mea s-a schimbat enorm în ultimii ani, eu sunt altă femeie, cu alte priorităţi, care nu mai caută adrenalină, ci mai degrabă echilibru, care vrea mai mult timp şi mai multă tihnă pentru a fi cât mai disponibilă pentru familie, care vrea să fie mamă înainte de orice altceva. Iar ca să-mi permit să trăiesc aşa cum îmi doresc, am considerat că trebuie să învăţ să fac lucruri noi. Abia am ajuns, deocamdată ne aranjăm o locuinţă. M-a surprins că nu prea găseşti apartamente de închiriat gata mobilate şi nu aş fi vrut să fac o cheltuială prea mare doar pentru o mutare temporară în Belgia, dar n-am avut încotro. Ţara nu mi-e complet străină, am fost în multe delegaţii aici, ştiam la ce să mă aştept. E curat, e multă ordine şi disciplină, oamenii sunt relaxaţi, vremea e schimbătoare de la un minut la altul, te îmbraci ca să te dezbraci şi apoi iar te îmbraci, dar e o încântare să te plimbi pe străzi, să mergi în drumeţii şi să-ţi goleşti mintea de gânduri toxice. (…) Întrebată cum a reacționat soțul ei, cu privire la plecarea în Belgia, Sanda a explicat.

„A fost o sincronizare perfectă, una la care speram în adâncul sufletului, dar erau slabe şanse să se întâmple. Soţul meu este unul dintre cei care au pus bazele formaţiunii politice PLUS. A coordonat organizarea partidului în judeţele din Nord-Estul ţării, iar în iarnă a decis să candideze pe listele Alianţei USR-PLUS la alegerile europarlamentare. Tot atunci a venit şi sugestia profesorului meu de la cursul de Planificarea şi Amenajarea Teritoriului, prof. Viorel Chiriţă, să aplic pentru bursa la Liege. Era foarte greu de anticipat atunci rezultatul alegerilor, nu aveam cea mai mică idee dacă după alegeri atribuţiile lui Liviu vor fi la Bucureşti, la Bruxelles sau mai degrabă la Iaşi ori Suceava. Le-am spus profesorilor mei de la USV cu toată deschiderea că aplic, trec prin toată procedura de selecţie pentru că îmi doresc această bursă, dar voi pleca în Belgia numai şi numai dacă se iveşte contextul în care să putem pleca toată familia. Dânşii m-au înţeles, m-au susţinut în continuare şi le sunt foarte recunoscătoare pentru asta. În iunie Liviu a fost desemnat să coordoneze comunicarea delegaţiei USR-PLUS în Parlamentul European, iar câteva zile mai târziu am primit şi eu scrisoarea oficială de acceptare la ULiege”, a declarat Sanda Nicola pentru OK!. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton