Homepage  / Știri

Ce filme în premieră vezi în weekend

Ce filme în premieră vezi în weekend

de Redactia Tvmania

Festivalul Filmului Rus aduce în Capitală peste 20 dintre cele mai reprezentative producţii ruseşti vechi şi noi, iar filmele de la Cannes rulează pe ultima sută de peliculă şi astăzi. .

Iată ce premiere americane îţi propun cinematografele din oraş.

Greu de pensionat

O acţiune formidabilă şi o comedie explozivă Red, tradus „Greu de pensionat” vine şi cu o distribuţie remarcabilă: John Malkovich, Bruce Willis, Morgan Freeman, Helen Mirren şi Mary-Louise Parker.

Bazat pe faimoasele benzi desenate ale lui Warren Ellis şi Cully Hamner, Red (Retired Extremely Dangerous), filmul prezintă povestea unui fost spion CIA – Bruce Willis în rolul lui Frank -, care iese la pensie.

Însă, noua conducere decide să îl elimine pe acesta pe motiv că ştie prea multe secrete, aşa că trimite un super asasin pe urmele  lui. (regia Robert Schwentke)

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ci6US-MfUcI&feature=player_embedded[/youtube]

Demon

Un thriller horror care vine să amplifice angoasa de lifturi a celor care o au, Devil este ecranizarea după una dintre cele poveştile de groază semnate de scriitorul indian M. Night Shyamalan, supranumit şi „maestrul suspansului”.

Regizat de John Erick Dowdle şi Drew Dowdle, intriga filmului aşează cinci străini din Philadelphia într-un film care se blochează. Ceea ce părea să fie o problemă tehnică minoră se transformă într-o lovitură a destinului, căci aceştia îşi scot la iveală cele mai intime secrete.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=aINOilb_Kzc&feature=player_embedded[/youtube]

Bucuria mea

Astăzi nu rata ultima zi a festivalului Les Films de Cannes a Bucarest, care aduce în premieră absolută la Bucureşti cele mai importante distincţii de la prestigiosului festival.

Joi, 21 octombrie (ora 19.00), îţi recomandăm o poveste emoţionantă din Rusia reală, trăite de cineastul rus Sergei Loznitsa, în călătoriile sale ca documentarist.

Un şofer tânăr se rătăceşte undeva în câmpia rusă. În drumul lui, întâlneşte un veteran cu o poveste dramatică, o prostituată minoră, poliţişti corupţi. Destinul îl angrenează într-un şir de întâmplări care sfârşesc tragic.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=EmtSZRWp3Zc&feature=player_embedded[/youtube]

.

Intrarea este liberă pentru toate filmele.

În plus, începând de vineri, la Cinemateca Eforie şi Cinema Studio poţi să vezi cele mai bune filme ruseşti, în cadrul primului festival al Filmului Rus organizat în România.
Festivalul va debuta la ora 19.00 cu proiecţia filmul „Lăcaşul îngerului”, în prezenţa regizorului Nikolay Dreyden.

Vor fi proiectate 21 de lungmetraje, de la celebra ecranizare „Zboară cocorii”, premiat cu Palme d’Or la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes în 1958, până la producţii lansate în acest an, precum şi filme de animaţie care au făcut istorie şi pe ecranele româneşti.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton