Homepage  / Știri / Televiziune

Ce idee de afacere i-a convins pe lei la „Imperiul Leilor”, 11 mai 2022. Mesajul Cristinei Bâtlan

Ce idee de afacere i-a convins pe lei la „Imperiul Leilor”, 11 mai 2022. Mesajul Cristinei Bâtlan

de Andra Stana,

O nouă ediție a emisiunii „Imperiul Leilor” 2022 a fost difuzată aseară, 11 mai, la pro TV. Mai mulți concurenți au plecat fără investiții în urma ediției trecute. Totuși, Cristina Bâtlan a hotărât să o ajute pe o tânără antreprenoare. Iată care sunt concurenții care au venit în show-ul de la Pro TV în speranța să îi convingă pe cei cinci jurați să investească în afacerile lor.

Imperiul Leilor, 11 mai 2022 – Cine i-a convins pe lei să investească

Aseară, 11 mai, leii le-au oferit sfaturi la „Imperiul Leilor” 2022 antreprenorilor care cred în visul lor. Cine a plecat cu finanțarea cerută.

Ludmila Corlăteanu a convins-o pe Cristina Bâtlan să îi ofere ajutorul

 În 2008, în plină criză economică, a început o afacere cu ținute elegante, de seară, pe care le vindea la export, în țările din Orientul Mijlociu. Afacerea a fost un succes, iar în 2017 ajunsese la vânzări de 600.000 de euro. Apoi totul s-a năruit, iar declinul a fost amplificat de pandemie.

Am rămas cu 5.000 de euro în cont și nu știam ce să fac. Aveam trei angajați, i-am concediat și am închis atelierul”, a dezvăluit creatoarea de modă la înscrierea în emisiune. Totuși, a reușit să se reinventeze în pandemie, într-o perioadă în care mai nimeni nu pornește afaceri de la zero. 

În aprilie 2020 a creat brandul Milla Milla, sub care realizează și vinde rochii inspirate din moda anilor ’50, perioadă care o fascinează. În primul an a avut vânzări de 30.000 de euro, iar în 2021 de 140.000 de euro. Cifrele au impulsionat-o să vină la Imperiul Leilor să atragă o investiție de 50.000 de euro, pentru a-și spori vânzările și a ajunge pe piața europeană.

Cristina Bâtlan, care o cunoaște pe Ludmila, i-a oferit ajutorul pentru a-și atinge obiectivele, considerând că nu merită să piardă 25% din firma ei pentru un sfat pe care îl poate primi gratuit. „Eu cred în tine. Tu, cu rochiile astea, faci ca femeile să arate foarte bine și să se simtă bine”, i-a transmis investitoarea. 

Sebastian Dobrincu i-a oferit suport tehnic pentru îmbunătățirea performanței platformei online prin care ea își vinde produsele, dar nu a investit în businessul ei.

Nancy Nemeș, refuzată de Lei

Nancy Nemeș a plecat din țară în urmă cu mulți ani. Nepoata lui Dumitru Bagdasar, românca a contribuit la crearea unor tehnologii folosite de noi toți astăzi, în anii în care a lucrat pentru Microsoft și Google.

Fondatoare a companiei Metaepic, Nancy Nemeș a venit la Imperiul Leilor împreună cu partenerul ei german, Dieter Schule, pentru a le propune finanțatorilor să investească 100.000 de euro în Serenity.tech. Aplicația lor pune la dispoziție o platformă automatizată de recomandări de cursuri de machine learning (învățarea automată) și de inteligență artificială.

Sebastian Dobrincu, care activează în domeniu, nu a fost impresionat deloc de produsul lor și a apreciat că afacerea pe care o au acum nu valorează un milion de euro, cum pretind ei. În final, Nancy Nemeș nu a putut convinge leii să investească în afacere.

Jaco Fok, creatorul platformei Equalifai, concurent la Imperiul leilor, 11 mai

Olandezul Jaco Fok (60 de ani) trăiește în România, unde lucrează pentru o companie din industria petrolieră. De meserie este biochimst și inginer chimist și a lucrat vreme de 32 de ani pentru companii mari din domeniu. A fost și consilier senior pentru strategii digitale și de comerț.

El s-a gândit să investească în educația elevilor care se pregătesc pentru examenele vieții. A creat platforma educațională Equalifai, care pune în legătură elevii cu profesorii care predau meditații.

O are alături pe Bianca Novac, o tânără care a făcut un stagiu de internship în compania lui. El a fost mentorul ei, iar mai târziu i-a propus să lucreze în cadrul proiectului dezvoltat de el. Acum lucrează împreună la extinderea echipei și au nevoie de 200.000 de euro, în schimbul cărora pot ceda 10% din afacere. 

Finanțatorii cred că sistemul de educație este încă neinteresat de reușita elevului și destul de corupt, iar elevii sunt obligați să repete materia, în privat, pe bani, pentru a putea trece niște examene pentru care copiii ar trebui pregătiți la școală, fără costuri. Cu toate acestea, să investească în platforma lor e prea riscant.

Dan Șucu e de părere că evaluarea afacerii nu e corectă, fiindcă produsul lor nu a fost încă validat de piață. Jaco Fok a plecat fără investiție, însă și fără regrete, scrie imperiulleilor.protv.ro.

Porțile Imperiului se vor redeschide și miercurea viitoare, de la ora 21:30, la PRO TV. Show-ul este disponibil, în avans, pe VOYO. 

Sursa foto: Arhivă

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton