Homepage  / Știri / Televiziune

Ce lungmetraje putem vedea în această primăvară, la FilmBox

Ce lungmetraje putem vedea în această primăvară, la FilmBox

de Redactia Tvmania

Primăvara aduce multe premiere la FilmBox, cu distribuții impresionante, pe care nu trebuie să le ratați.

”Ghostbusters” (”Vânătorii de fantome”) este un film de comedie cu accente supranaturale, regizat de Paul Feig. Filmul îi are în distribuție pe Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon, Leslie Jones și pe Chris Hemsworth.

”Nu caut niciodată să creez personaje feminine puternice pentru că nu-mi plac. Pentru mine, femeile trebuie să aibă mereu două dimensiuni: puternice ȘI sensibile, amuzante și vulnerabile, curajoase și speriate. Iar pentru acest film am ales cele mai amuzante actrițe pe care le cunoșteam”, explică regizorul Paul Feig.

Este cel de-al treilea film de lung metraj din franciza Ghostbusters și se concentrează asupra a patru femei care încep o afacere de tip vânătoare de fantome în New York City. Cu un buget de producție de 144 de milioane de dolari, pelicula a avut câștiguri de 229 de milioane de dolari în întreaga lume. Primele două filme au apărut în 1984 și 1989. Harold Ramis este marele absent din această nouă producție deoarece în 2014 actorul american a încetat din viață. De altfel, acest film îi este dedicat.

O altă premieră importantă este ”The Shallows” (”Din adâncuri”), un thriller de supraviețuire regizat de Jaume Collet-Serra, cu Blake Lively în rolul principal. O femeie surfer este atacată de un rechin la 180 de metri de țărm, așa că trebuie să-și folosească inteligența și determinarea pentru a supraviețui. Filmările au avut loc pe coastele Australiei. Partea interesantă este că unele dintre scenele din film au fost trase într-o piscină uriașă. Blake Lively era însărcinată cu al doilea copil în timpul filmărilor. Lively a avut o dublură pentru scenele de surf pentru că nu putea să o facă la fel de bine ca un profesionist.

”Eu doar am stat pe placă, dar chiar și așa fiecare zi de filmare a fost extrem de dificilă”, povestește actrița care a fost dublată de o tânără de 19 ani.

Pentru că au filmat pe o insulă protejată, echipa de filmare a trebuit să se deplaseze cu bicicletele. Mașinile erau interzise.

Au trecut mai bine de 20 de ani de la succesul comediei ”Dumb and Dumber” (”Tăntălăul și Gogomanul”), iar Jeff Daniels și Jim Carrey au reintrat în pielea personajelor pentru un nou film, ”Dumb and Dumber to” (”Mai tăntălău, mai gogoman”). Acum, în pragul vârstei a treia, Harry și Llyod sunt la fel de amuzanți, dar au parte de o încercare dificilă: unul dintre ei are nevoie de un transplant de rinichi și pornește în căutarea unui copil de a cărui existență nu știa, dar care l-ar putea salva. Frații Farelly sunt regizorii acestui film, iar Jim Carrey s-a bucurat să colaboreze cu ei.

”Fiecare film este diferit pentru mine și metoda mea este mereu alta. În cazul acestui film, m-am întâlnit cu frații Farrelly cu doar o lună înainte de a începe filmările. Ne-am așezat la masă și am venit fiecare cu tot felul de idei care vor șoca lumea”, a povestit Carrey.

”Inferno” este o producție mult așteptată de cei care au îndrăgit ”Codul lui Da Vinci” și ”Îngeri și demoni”, realizate după romanele de succes semnate de Dan Brown. Robert Langdon vine la FilmBox cu noi aventuri fascinante, fiind interpretat și de această dată de carismaticul Tom Hanks.

”Filmele acestea au fost șansa mea de a fi cel mai deștept din încăpere”, glumește actorul care mai adaugă: ”Darul pe care mi l-a făcut Dan Brown a fost acela de a interpreta un tip care este mereu curios, mereu plin de idei și mereu în căutare de răspunsuri”.

”Midnight Sun” (”Sub soarele nopții”) este o dramă romantică regizată de Scott Speer, cu Eric Kirsten scenarist și bazat pe filmul japonez cu același nume. Bella Thorne, Patrick Schwarzenegger și Rob Riggle sunt actorii principali, iar filmul spune povestea unei adolescente care are o boală ce nu-i permite să stea afară, în soare. Fata se îndrăgostește și are o dilemă: dacă să-i spună băiatului adevărul despre boala ei sau dacă să pretindă că are o viață normală. Filmul a fost lansat în Statele Unite în martie 2018.

”Taken 3” (”Taken 3: Teroare în L.A.”) este un film de acțiune și thriller regizat de Olivier Megaton. Este al 3-lea film din seria ”Taken”, cu Liam Neeson, Forest Whitaker, Maggie Grace și Famke Janssen. Liam Neeson anunțase însă după al doilea film că nu va mai exista o continuare, decât dacă nu va mai fi o răpire în scenariu.

”Nu se poate ca fiica mea să fie răpită din nou, ar însemna că sunt un părinte rău”, a declarat Liam Neeson, actor care nu a avut dublură pentru scenele de bătaie.

Un alt film de neratat este drama biografică ”The Mercy”, cu doi câștigători de Oscar în rolurile principale, Colin Firth și Rachel Weisz. Prima oară, rolul principal i s-a oferit lui Kate Winslet, dar aceasta a refuzat. Pentru Colin Firth filmările au fost dificile: actorul a fost spitalizat pentru dislocare de șold.

”Manglehorn” este o dramă americană în regia lui David Gordon Green. Al Pacino, Holly Hunter, Harmony Korine și Chris Messina fac parte din distribuție. David Gordon Green a mărturisit că a creat personajul principal special pentru Al Pacino și nu ar fi văzut pe nimeni altcineva în acest rol.

”Când am primit scenariul, m-am gândit că acest personaj are o tulburare, că ceva din trecutul lui l-a afectat foarte tare”, a povestit Al Pacino.

Un alt film de referință este ”The Last of the Mohicans” (”Ultimul Mohican”), regizat de Michael Mann. Este o poveste despre dragostea transcedentală. În această producție câștigătoare de premiu Oscar, Daniel Day-Lewis (indianul Hawkeye) și Madeleine Stowe (o englezoaică) se îndrăgostesc pe fondul Războiului Indiano-Francez din 1936. Daniel Day-Lewis s-a pregătit intens pentru acest rol: a trăit pentru o perioadă în sălbăticie, pescuind și vânând pentru a supraviețui.

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton