Homepage  / Filme Online

Ce ne pregătește „The First Lady”, așteptatul serial despre trei prime doamne memorabile

Ce ne pregătește „The First Lady”, așteptatul serial despre trei prime doamne memorabile

de Andreea Hentea,

O primă privire asupra serialului „The First Lady”, care se va lansa în 2022, arată că producția este una de anvergură, despre care se estimează deja că va avea un impact asemănător cu premiatul „Viața la Casa Albă”, scrie Entertainment Weekly. 

După ce apreciatul serial „Viața la Casa Albă” / „West Wing” (difuzat între 1999 și 2006) a obținut 26 de premii Emmy și peste două sute de nominalizări la alte trofee destinate producțiilor de televiziune, se așteaptă ca viitorul serial „The First Lady” să se bucure de un succes comparabil. 

Serialul „The First Lady” este creat de Aaron Cooley și Cathy Schulman și regizat de reputata Susanne Bier („Managerul nopții” / „The Night Manager”, „Bird Box: Orbește” / „Bird Box”, „De la început” / „The Undoing”).

Producția, ale cărei filmări sunt în plină desfășurare, va avea zece episoade. Primul sezon le va avea ca personaje centrale pe Eleanor Roosevelt, Betty Ford și Michelle Obama.

Potrivit rețelei Showtime, care este producătorul și distribuitorul serialului, povestea va urmări viețile lor și carierele președinților Franklin D. Roosevelt, Gerald Ford și Barack Obama „dintr-o perspectivă intimă și iluminatoare”.

Trei mari actrițe pentru trei personalități celebre

Michelle Obama, soția președintelui Barack Obama, a fost prima doamnă a Statelor Unite ale Americii între 2009 și 2017, iar acum continuă să fie o conștiință politică, să scrie cărți și să se mențină în atenția publică prin activitățile sale culturale și umanitare.

Aceasta va fi interpretată în serial de Viola Davis, premiată cu un Oscar pentru rolul din filmul „Garduri” / „Fences”  și cu un Emmy pentru cel din serialul „Cum să scapi nepedepsit” / „How to Get Away with Murder”. Actrița a stat de vorbă cu Michelle Obama, declarând că au avut o discuție foarte agreabilă și a citit cartea de memorii a acesteia, „Becoming” (apărută și în România, sub titlul „Povestea mea”), ca să se pregătească pentru rol.

De asemenea, actrița a urmărit documentarul Netflix „Povestea mea”, lansat în 2020, care o are în centru tot pe Michelle Obama, pentru a-și perfecționa gesturile. Serialul „The First Lady” explorează cei opt ani petrecuți de cuplul Obama la Casa Albă, în intervalul celor două mandate ale președintelui american.

Președintele Barack Obama va fi interpretat în serial de charismaticul O-T Fagbenle, cunoscut din „Văduva neagră” / „Black Widow”, pe care îl vom vedea în curând în excelenta miniserie „Secretul celor cinci” / „The Five”, difuzată de Focus Sat TV din 15 noiembrie.

Fiicele cuplului Obama, Malia și Sasha, vor fi interpretate de Lexi Underwood („Little Fires Everywhere”), respectiv de Saniyya Sidney (interpreta campioanei de tenis Venus Williams din „Regele Richard: Crescând campioni”, care intră din 19 noiembrie pe ecrane). 

Betty Ford, soția președintelui american Gerald Ford, care a fost prima doamnă a Americii între 1974 și 1977, va fi interpretată de Michelle Pfeiffer. Betty Ford a fost considerată de presă o „primă doamnă luptătoare”, și-a afirmat cu putere convingerile politice și s-a implicat susținut mai ales în susținerea legii care prevedea egalitatea dintre femei și bărbați.

Pe de altă parte, Betty Ford a avut o viață personală zbuciumată, străbătută de complicatele sale dependențe, care au determinat-o să înființeze celebrul Centru Betty Ford, menit să le vină în ajutor celor cu probleme similare.

„Michelle a avut un rol copleșitor de jucat, pentru că de multe ori viața lui Betty a scăpat de sub control din cauza dependențelor ei”, a spus Cathy Schulman, unul dintre creatorii și producătorii executivi al serialului.

„Michelle este, în același timp, frumoasă și fragilă, vulnerabilă și puternică”, a mai spus aceasta despre felul în care a portretizat-o actrița pe Betty Ford, o primă doamnă care, dincolo de dependențele personale, a fost cunoscută pentru susținerea deschisă a problemelor arzătoare ale națiunii.

”Exact de așa ceva aveam nevoie, pentru că așa era Betty”, a spus tot Schulman.

Michelle Pfeiffer a primit un premiu BAFTA pentru interpretarea din filmul „Legături periculoase”, un Glob de Aur pentru rolul din „Formidabilii Baker Boys”, și a fost nominalizată de trei ori la Oscar – pentru „Legături periculoase”, „Formidabilii Baker Boys” și „Câmpul dragostei” / „Love Field”.

Rolul președintelui Gerald Ford este jucat de Aaron Eckhart („Cavalerul negru: Legenda renaște”, „Bătălia de la Midway”).

Talentata Dakota Fanning („Ocean’s 8: Jaf cu clasă”, „A fost odată la… Hollywood”) joacă rolul lui Susan Ford, mezina familiei și singura fiică a președintelui american Gerald Ford și a soției sale, Betty, care au mai avut trei băieți, Michael, Jack și Steven. Susan Ford este reprezentată în serial la vârsta adolescenței, petrecută când locuia cu părinții ei la Casa Albă și începea să le înfățișeze primele ei idei progresiste. Susan Elizabeth Ford Bales a devenit scriitoare și fotoreporter și a preluat de la mama ei președinția Centrului Betty Ford. 

Gillian Anderson o joacă pe cea mai longevivă primă doamnă a Americii, Eleanor Roosevelt, soția președintelui Franklin D. Roosevelt, care s-a aflat la conducerea Statelor Unite timp de doisprezece ani (între 1933 și 1945).

Spre deosebire de colegele ei, actrița nu a avut însă luxul de a studia documentare sau știri vechi pentru a o ajuta în portretizarea personajului.

„Există un fel de calitate poetică pentru Gillian”, a spus regizoarea de origine daneză Susanne Bier, care a rămas uluită de viețile acestor cupluri de la Casa Albă.

„M-am îndrăgostit de toate cele trei prime doamne”, a adăugat cineasta. 

Pe Gillian Anderson, nominalizată anul acesta la Globul de Aur pentru rolul premierului Margaret Thatcher din sezonul al patrulea al serialului „The Crown” (disponibil pe Netflix), o vom vedea foarte curând și în serialul „Ecaterina” / „The Great” (difuzat de HBO Go din 20 noiembrie), în rolul mamei țarinei Ecaterina cea Mare.

Rolul președintelui Franklin D. Roosevelt va fi interpretat de Kiefer Sutherland, care a mai jucat un președinte american, de data aceasta fictiv, în serialul „Președinte de rezervă” / „Designated Survivor”, lansat în 2016. 

Serialul „The First Lady” va fi lansat în 2022, dar încă nu s-a stabilit o dată precisă pentru premieră.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton