Homepage  / Prime Video

Ce ne rezervă miniseria Amazon „Daisy Jones and the Six”. Nepoata lui Elvis joacă rolul principal

Ce ne rezervă miniseria Amazon „Daisy Jones and the Six”. Nepoata lui Elvis joacă rolul principal

de Andreea Hentea,

Difuzată de platforma Amazon Prime din 3 martie, miniseria de zece episoade „Daisy Jones and the Six” urmărește ascensiunea rapidă a unei trupe rock fictive din anii ʼ70, de la concertele de început, din Los Angeles, până la faima internațională. Rolul principal, al frumoasei și rebelei Daisy Jones, este jucat de apreciata Riley Keough, nepoata lui Elvis Presley.

Creată de scenariștii Scott Neustadter și Michael H. Weber (care au lucrat împreună la „Un artist numit dezastru”, „500 de zile cu Summer” și „Sub aceeași stea”), miniseria „Daisy Jones and the Six” este inspirată de bestsellerul omonim al scriitoarei Taylor Jenkins Reid („Cei șapte soți ai lui Evelyn Hugo”).

Deși trupa Daisy Jones & The Six nu a existat în realitate, modul în care este construită povestea sa, cu inserții de tip documentar care includ interviuri cu membrii trupei, precum și intensitatea cu care miniseria surprinde lumea muzicală dezlănțuită a anilor ʼ70, au creat impresia că avem de-a face cu istoria unei trupe adevărate.

Chiar autoarea cărții, Taylor Jenkins Reid, a povestit, de altfel, că s-a inspirat în scrierea cărții din adolescența ei, în care urmărea la televizor concertele unor trupe celebre, printre care Fleetwood Mac, care a fost principala sa sursă de inspirație.

O epocă muzicală de neuitat

Miniseria „Daisy Jones & The Six” urmărește „o trupă rock din anii ʼ70, de la evoluțiile sale pe scena muzicală din Los Angeles până la statutul de trupă legendară și explorează motivul care a stat în spatele despărțirii lor exact când erau la apogeul succesului.

Totul începe o dată cu întâlnirea dintre doi soliști vocali teribil de carismatici, Daisy Jones (Riley Keough) și Billy Dunne (Sam Claflin). Superbă, liberă și senzuală, Daisy visează să cânte rock, în timp ce visătorul Billy se pregătește să plece în turneu cu trupa rock pe care o conduce, The Six, cam debusolat după ce iubita lui, Camila (Camila Morrone), l-a anunțat că e însărcinată.

Uniți de atracția personală fulgerătoare și de aspirațiile artistice comune, Daisy și Billy își încearcă șansa fondând trupa Daisy Jones & The Six, ajungând peste noapte la o faimă incredibilă. După un spectacol sold-out în Chicago, ei renunță însă brusc la trupă, succes și spectacole, pentru ca abia după zeci de ani să accepte, în sfârșit, să dezvăluie adevăratul motiv al destrămării trupei.

Construită în spiritul lumii muzicale vibrante, libere și dezlănțuite a anilor ʼ70, cartea lui Taylor Jenkins Reid a primit deja multe laude. „Daisy și trupa mi-au cucerit inima și cu siguranță o să vă cucerească și pe voi!”, a spus Reese Witherspoon, iar alte voci au afirmat chiar că „Personajele imaginate de autoare sunt atât de credibile, încât îți dorești să poți asculta albumele trupei și să le vezi concertele pe internet”.

Pe cine vom vedea în „Daisy Jones & The Six”

Frumoasa Riley Keough (33 de ani), interpreta lui Daisy Jones, are părinți celebri: Lisa Marie Presley (dispărută pe 12 ianuarie, la 54 de ani) și actorul și muzicianul Danny Keough și bunici legendari: Elvis Presley și Priscilla Presley. Când avea 12 ani, ea s-a hotărât să devină regizoare, după ce a văzut „Moulin Rouge” (2001), al lui Baz Luhrmann (cineastul care anul trecut a realizat multipremiatul film „Elvis”, dedicat bunicului ei). Anul trecut, ea a fost premiată la Cannes cu trofeul Caméra d’Or pentru lungmetrajul său de debut, „War Pony” (pe care l-a regizat împreună cu Gina Gammell).

Riley Keough a debutat în modelling la paisprezece ani, apoi a jucat în numeroase filme și seriale de succes. În 2011 a apărut alături de Orlando Bloom în thrillerul „Să nu faci rău!”. Au urmat producții ca „Mike Meseriașu’”, „Mad Max: Drumul furiei”, „Casa pe care Jack a construit-o” sau drama „Sub lacul de argint”. Anul trecut am văzut-o și în serialul „Lista finală”, difuzat tot de platforma Amazon Prime, în care a fost Lauren Reece, soția protagonistului James Reece, jucat de Chris Pratt.

Alături de Riley Keough, în „Daisy Jones & The Six” îi vom mai vedea pe Sam Claflin („Verișoara mea Rachel”, „Enola Holmes”), Timothy Olyphant („A fost odată la… Hollywood”, „Amsterdam”), Camila Morrone („Never Goin’ Back”), Tom Wright („Recrutul”) și Suki Waterhouse („O zi ploioasă în New York”).

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton