Homepage  / Vedete româneşti

Ce note au luat vedetele la BAC. Cine a picat examenul și cine a excelat

Ce note au luat vedetele la BAC. Cine a picat examenul și cine a excelat
8

de Roxana Mirea,

Elevii absolvenți de liceu au trecut prin emoții mari, în așteptarea afișării notelor de la examenul de Bacalaureat. Cu aceleași emoții s-au confruntat și multe dintre vedetele din țara noastră. Iată cum s-au descurcat la BAC și ce note au abținut vedete precum Smiley, Andra, Dorian Popa și Anda Adam, dar și Adelina Pestrițu, Alexandra Stan și Andrei Bănuță.

Ce note au luat vedetele la BAC

Ieri, elevii absolvenți de liceu au aflat ce note au obținut la examenul de Bacalaureat. Prin aceleași emoții, au trecut mai multe vedete de la noi, acum mai mulți ani. Dorian Popa se numără printre persoanele publice care au luat cele mai mari note la BAC. Artistul a absolvit Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Constanța, în 2008, iar la Bac a luat 9,60 la proba scrisă de la Limba română, 10 la proba orală de la Română, 9,40 la Matematică, 10 la Biologie și 10 la Educație Fizică. Media finală: 9,83.

Nu departe este și Anda Adam, care a absolvit Liceul „George Călinescu” din București, a avut media 9,66, potrivit protv.ro.

Mihai Trăistariu nu a fost mai prejos și a reușit să obțină media 9,88, în timp ce Alexandra Stan a încheiat examenul cu 9,13.

Câți bani câștigă vedetele pentru America Express și alte reality show-uri. Dezvăluirile lui Mihai TrăistariuIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 8

Selly (Andrei Șelaru) a absolvit Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova, în 2020. La Bacalaureat s-a ales cu media 9,60, după ce a obținut 9,50 la Română, 9,60 la Matematică și 9,70 la Biologie.

Andra a urmat cursurile Colegiului Economic „A.D. Xenopol” din București și a absolvit în 2005. La vremea respectivă, artista a susținut examene la Limba și Literatura română, Limba engleză și Geografie, probe unde a fost notată cu 10, 10 și 7,7. Media examenului de Bac a fost 9,07.

Bianca Drăgușanu se numără printre persoanele publice care au susținut examenul de BAC și a promovat cu o medie de 8,95. Pe de altă parte, Smiley a absolvit Școala Populară de Arte de la  Liceul de Arte Dinu Lipatti, secția chitară, iar la „examenul maturității” a obținut 9,16.

De asemenea, Viviana Sposub, care a absolvit Liceul de Artă „Ștefan Luchian” (profil muzică) din Botoșani, a avut note foarte bune: 9,6 la proba de Limba și literatura română, 10 la Istorie, 10 la Logică și argumentare, obținând media de admitere de 9,86.

Note mari a obținut și Dana Rogoz, care a avut media 9,79, iar Monica Bîrlădeanu a avut media 9.18. Pe de altă parte, Theo Rose a avut media 7,45 la BAC, în timp ce Jador a reușit să ia 7,24. Andreea Mantea a trecut examenul cu media 7,40. Lidia Buble a obținut media 6.01.

dana rogozIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  3 / 8

Ce vedete au fost nevoite să dea din nou BAC-ul

Există și câteva vedete care au fost nevoite să dea BAC-ul din nou, cum ar fi Adelina Pestrițu, Costel Busuioc și Andrei Bănuță. Adelina Pestrițu a revenit la sesiunea din toamnă după ce a luat la examenul scris de la Limba și Literarura Română nota 3,60.

Am luat nota 10 la proba orală, dar la scris am luat numai 3,60. Nu se pune problema că nu am învăţat. S-a întâmplat însă că am confundat subiectele şi, în loc să scriu despre Ion, am scris despre Moromeţii”, a spus la un moment dat Adelina.

Artistul Andrei Bănuță, care va juca în serialul „Groapa”, a picat examenul de Bac după ce a luat 4 la Istorie. Cu 8,90 la Limba română și 9 la Geografie, Bănuță ar fi avut o medie frumușică dacă făcea mai bine la Istorie.

Tenorul Costel Busuioc a fost notat cu 1,20 la Limba şi Literatura română, cu 4,30 la Istorie şi 5,10 la Geografie. Acesta nu a reușit să treacă nici în sesiunea din toamnă, potrivit unica.ro.

Printre cei care au picat examenul, se numără și Margherita de la Clejani, cu o medie generală de 5.8.

Gina Pistol, printre vedetele care nu au dat BAC-ul

Gina Pistol este albsolventă a Școlii de Arte și Meserii din Roșiorii de Vede, județul Teleorman, fiind de meserie optician, însă își dorea să ajungă bijutier. La 17 ani, soția lui Smiley s-a angajat și nu a mai reușit să dea BAC-ul.

Eu sunt de meserie optician. Veneai la mine cu rețeta și eu tăiam lentila, șlefuiam, dar nu mai este acum… Stai pe un scaun, îți pun un aparat și scot ochelarii. Voiam să devin bijutier. M-am angajat că operator xerox. Am muncit de la 17 ani. Apoi am lucrat și la un magazin de articole sportive. Fiind la o agenție, luau hostesse. M-am angajat la un magazin, de câte ori am spălat vitrinele și am dat cu mopul… Un prieten mi-a zis că e casting la Playboy. Eu eram cu părul prins, eram un copil. Eram frumușică, da. La casting, singurul care m-a simpatizat a fost Boerescu, Florin Călinescu nu m-a plăcut deloc, nu știu de ce. Cred că a contat mult și felul meu de a fi”, a povestit Gina Pistol în podcastul lui Mihai Morar.

Valentina Pelinel nu a mai ajuns să susțină examenul de Bacalaureat pentru că a renunțat la studii în favoarea carierei de model.

În şcoală nu eram bună la matematică, dar mă descurcam la română. Vreau să lămuresc şi chestia asta cu Bac-ul. Am intrat la Sava cu 9.40. Eram singura dintre elevii buni care nu şi-a permis să facă meditaţii. Am plecat din ţară pentru că muream de foame şi nu-mi pare rău că am făcut-o. Aşa am prins trenul ăsta. E adevărat că nu m-am întors să dau Bac-ul şi mi-o asum. Nu m-am mai gândit când îmi voi da Bac-ul. Multe persoane au urmat şcoli particulare, plătite. Oamenii mă cunosc, ştiu să vorbesc, fac dezbateri. Niciodată nu vorbesc mai mult decât pot să duc, despre lucruri pe care nu le cunosc”, a povestit la un moment dat soția lui Cristi Borcea.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton