Homepage  / Vedete / Vedete româneşti

Ce nu lipseşte din frigiderul lui Horia Vîrlan

Ce nu lipseşte din frigiderul lui Horia Vîrlan

de Redactia Tvmania

Horia Vîrlan va juca iar la dublu anul acesta, pe micul ecran: pe lângă longeviva „Cireaşă de pe tort”, maestrul-bucătar va prezenta la Prima şi al treilea sezon din „Academia lui Horia”. La care a revenit după un an de pauză (motivată de un program foarte încărcat).

Postul Prima a lansat preselecţiile pentru al treilea sezon din „Academia lui Horia”, reality-show-ul culinar la care maestrul-bucătar Horia Vîrlan (50 de ani) alege câştigătorul premiului de 10.000 de euro. Primele două serii din „Academie” au fost difuzate în 2011 şi gazda regretă pauza lungă:

„Am fost implicat în multe alte activităţi şi nu am mai avut timp şi pentru această emisiune, dar îmi pare rău că nu am filmat un sezon şi anul care a trecut.”

„Ştiaţi că femeile petrec cel puţin 5 ani din viaţă în bucătărie, iar bărbaţii 3? Aşadar, gătitul reprezintă o îndeletnicire interesantă”, aflăm de la maestrul Vîrlan, care se bucură că micul ecran e plin de emisiuni cu bucătari.

„Era şi timpul ca şi în România să fie abordată această latură a vieţii de zi cu zi”, spune Horia, care ar avea multe idei pentru propria emisiune în care ar găti şi atât.

Până atunci, o face acasă, alături de soţia lui. Acum că a venit primăvara, cu ce îşi umple frigiderul familia Vîrlan, ne întrebăm?

„Noi mâncăm destul de corect, în general. Soţia mea şi cu mine ţinem diete uşoare, sărace în grăsimi, prăjeli şi carbohidraţi, iar copiii (Adrian, 24  de ani, şi Ileana, 17 ani – n.r.) mănâncă normal. În frigiderul nostru veţi găsi multe legume şi fructe, brânzeturi, iaurturi şi salată, iar primăvara nu lipsesc ceapa şi usturoiul verde, ridichile, ştevia, spanacul şi celelate verdeţuri româneşti – leurda, untişorul şi loboda”.

Cele mai multe legume şi fructe le cumpără din piaţa Obor şi din piaţa din Brăneşti (Ilfov, unde are casă maestrul) ori le aduce de la Buzău, unde familia are „ceva teren agricol”.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton