Homepage  / Vedete străine

Ce obiect special a moștenit prințul Harry de la mama lui, prințesa Diana. L-a primit când a împlinit 30 de ani

Ce obiect special a moștenit prințul Harry de la mama lui, prințesa Diana. L-a primit când a împlinit 30 de ani
15

de Andra Stana,

Tot ce trebuie să faci este să te uiți la fotografiile prințului Harry în copilărie pentru a-ți aminti cât de apropiat a fost de regretata sa mamă, prințesa Diana. După moartea acesteia, în august 1997, viața lui Harry și a fratelui său mai mare, prințul William, s-a schimbat pentru totdeauna. Abia acum s-a aflat ce și-a dorit prințesa de Wales să moștenească fiul său cel mic.

Ce a moștenit prințul Harry de la mama sa, prințesa de Wales

Anii au trecut și frații au moștenit fiecare obiecte dragi și pline de amintiri, în funcție de ceea ce mama lor a scris în testamentul ei. Iar la vârsta de 30 de ani, Harry a primit unul dintre cele mai importante lucruri care i-au aparținut vreodată mamei sale.

În 1996, Diana și-a modificat pentru ultima oară testamentul, scrie Marie Claire via The Daily Express. Aceasta avea să fie ultima modificare pe care a făcut-o în document înainte de moartea ei tragică, aproape un an mai târziu. La acel moment, Harry și William erau doar niște simpli adolescenți. Mama Dianei, Frances Ruth Shand Kydd, și sora ei, Lady Elizabeth Sarah Lavinia McCorquodale, au fost numite co-executorii și administratorii testamentari ai averii sale, menționează sheknows.com.

FWROIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 15

Una dintre modificările aduse de mama și sora Dianei la testamentul acesteia a inclus un amendament care prevedea creșterea vârstei la care Harry și William urmau să primească partea lor din averea mamei lor de la 25 de ani la 30 de ani. La această vârstă, Harry a moștenit una dintre cele mai sentimentale amintiri ale Dianei – rochia ei de mireasă. În perioada de dinaintea moștenirii lui Harry, rochia a fost văzută în întreaga lume în diferite expoziții. Începând cu 2014, rochia se află în posesia lui Harry.

Noi detalii în cazul morții Prințesei Diana

Pe 31 august 2023 se vor împlini 26 de ani de la moartea Prințesei Diana.

Cei care au fost prezenți la locul accidentului în acea seară fatidică din Paris își amintesc clar ce s-a întâmplat. Unul dintre cei prezenți la fața locului a fost și doctorul Frederic Mailliez, care i-a acordat primele îngrijiri Prințesei Diana.

Dr. Frederic Mailliez se întorcea acasă de la o petrecere prin tunelul Pont de l’Alma din Paris, pe 31 august 1997, când a observat o mașină Mercedes din care ieșea fum. „M-am îndreptat spre mașina care era un dezastru. Am deschis ușa și m-am uitat înăuntru”, a declarat el pentru Associated Press.

Patru persoane, două dintre ele erau aparent moarte, nu reacționau, nu respirau, iar celelalte două, pe partea dreaptă, erau vii, dar în stare gravă. Pasagerul din față țipa, el respira. Putea să mai aștepte câteva minute. Iar pasagerul de sex feminin, tânăra, era în genunchi pe podeaua Mercedesului, avea capul plecat. Îi era greu să respire. Avea nevoie de asistență rapidă”, a povestit el cele văzute.

A fugit înapoi la mașină pentru a lua un sac de respirație și a chema o ambulanță. „Era inconștientă. Datorită sacului meu respirator… și-a recăpătat puțin mai multă energie, dar nu putea să spună nimic”, își amintește Mailliez.

„Mă simt puțin responsabil pentru ultimele ei clipe”

Știu că este surprinzător, dar nu am recunoscut-o pe Prințesa Diana„, continuă medicul francez. „Eram în mașină, pe bancheta din spate, acordând asistență. Mi-am dat seama că era foarte frumoasă, dar atenția mea era atât de concentrată pe ceea ce trebuia să fac pentru a-i salva viața, încât nu am avut timp să mă gândesc cine era această femeie.”

Curând, cineva i-a spus că victimele vorbeau engleză, așa că Mailliez a încetat să mai vorbească în franceză și a început să le spună, în engleză, că este doctor. Repede, prințesa Diana, Dodi Fayed și șoferul lor au fost duși la un spital din Paris, unde au murit.

A fost un șoc imens să aflu că era Prințesa Diana și că a murit”, a spus Mailliez. „Am făcut tot ce am putut pentru a o salva? Mi-am făcut corect treaba? Îmi dau seama că numele meu va fi mereu legat de această noapte tragică… Mă simt puțin responsabil pentru ultimele ei clipe”.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton