Proba care a deschis competiția de marți, 8 mai, a fost una pe cât de dulce, pe atât de grea. La “Cutia Misterelor”, concurenții au avut de pregătit un desert doar cu ingredientele aflate în cutie.
“Întotdeauna, când ridici capacul, te uiți și nu-ți vine nicio idee”, a declarat Mimi, în timp ce panica se răspândea ca un virus printre concurenți. La final, aproape toți și-au numit produsele “rateuri” sau “dezastre lichide”.
Bogdan Lupoiu a precizat că e specialist în dulciuri, dar la mâncat, nu la preparat, iar Alex Petricean a ales să facă nu unul, ci trei deserturi. Sidia Sissoko a ratat crème brulle-ul pe care acasă îl face și cu ochii închiși, iar Liliana a pregătit un tort de clătite fără să știe că Chef Scărlătescu le detestă.
Singurul care nu s-a arătat nepregătit la această probă a fost Iris, care a visat cu o noapte înainte că o să le pice această probă la concurs și a avut timp să reflecteze ce anume să pregătească.
Chefii au fost dezamăgiți!
Cea mai mare parte a concurenților a ales să facă brioșe, iar pe mulți dintre ei expirarea celor 60 de minute i-a prins cu preparatele la cuptor sau farfuriile nefinisate.
Cele mai nereușite 3 farfurii au fost alese cele ale lui Bogdan Lupoiu, criticat că nu deține baza produselor de acest fel, a Simonei, care deși a reușit să iasă din standard, a venit cu un sufleu nereușit, și cea a lui Mehrzad, care a fost foarte dezorganizat.
Cele 3 farfurii alese pentru degustare au fost cele ale lui Bogdan Alexandrescu, a cărui farfurie a avut un aspect genial, dar care nu a convins la gust, cea a lui Mimi, care a reușit un profiterol foarte bun, și cea a lui Alexandru Petricean, despre care Chef Florin a zis că este cel mai bun profiterol pe care l-a gustat în viața lui.
După ce a primit „premiul” pentru cea mai frumoasă farfurie, Mimi a ales să gătească un fel de mâncare din carne de iepure. În urma acestei probe, Alexandru Petricean a fost ales șef de echipă pentru proba în deplasare de săptămâna viitoare, când concurenții vor găti într-un restaurant real.
Cei care nu au convins la proba de preparare a iepurelui au fost evaluați la testul de recunoaștere a ingredientelor; mai exact, ei au trebuit să ghicească mai multe tipuri de pești și crustacee. În urma acestei probe, Sidia Sissoko a fost eliminat. El s-a arătat însă mândru că a reușit să reziste atât de mult în competiție.