Homepage  / Vedete / Vedete străine

Ce s-a întâmplat cu jurnalista rusă care a protestat în direct la TV. Anunțul făcut de Marina Ovsyannikova

Ce s-a întâmplat cu jurnalista rusă care a protestat în direct la TV. Anunțul făcut de Marina Ovsyannikova

de Andra Stana,

Marina Ovsyannikova, jurnalista care a protestat față de războiul pornit de Vladimir Putin în Ucraina în timpul celui mai urmărit program de știri din Rusia, și-a găsit un nou loc de muncă. Cine a angajat celebrul editor.

Jurnalista Marina Ovsyannikova a fost angajată de ziarul german Die Welt, pe post de corespondent, informează BBC News, citat de libertatea.ro.

Protestul Marinei Ovsyannikova, editor de la televiziunea națională Pervîi Canal (Canal 1), a fost prezentat de marile agenții și publicații internaționale de presă. Femeia a intrat, pe 14 martie, în platoul de filmare al emisiunii Vremya, cu un banner pe care era scris un mesaj antirăzboi: „Nu războiului. Opriți războiul! Nu credeți în propagandă. Aici sunteți mințiți”.

Jurnalista a publicat și un videoclip, înregistrat anterior momentului din studio, în care a spus să îi este rușine că a lucrat pentru acest post și a răspândit „propaganda Kremlinului”.

Marina Ovsyannikova a fost amendată cu 280 de dolari după protest

După protestul de la TV, Marina Ovsyannikova a fost reținută timp de 14 ore și în cele din urmă a fost amendată cu 30.000 de ruble (214 lire sterline sau 280 de dolari). Sancțiunea este cea prevăzută pentru „organizarea unui eveniment public neautorizat”, mai scrie sursa citată.

Editoarea de 43 de ani, care a hotărât să rămână în Rusia în ciuda riscurilor, va fi de acum înainte corespondent independent pentru Die Welt, „relatând din Ucraina și Rusia, printre altele”.

Într-o scurtă declarație, Ovsyannikova a spus că a acceptat noul rol pentru că ziarul german „reprezintă ceea ce este apărat cu atâta vehemență de oamenii curajoși de pe teren în Ucraina în acest moment: libertatea”.

Sursa foto: arhivă

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton