Cătălin Scărlătescu se numără printre cei mai cunoscuți și apreciați Chefi de la noi din țară. Vedeta de la „Chefi la cuțite” a recunoscut recent ce salariu lunar avea în primii ani de după Revoluție.
de Andra Stana,
Cătălin Scărlătescu se numără printre cei mai cunoscuți și apreciați Chefi de la noi din țară. Vedeta de la „Chefi la cuțite” a recunoscut recent ce salariu lunar avea în primii ani de după Revoluție.
Chef Cătălin Scărlătescu este jurat în emisiuni culinare de mai bine de 10 ani. De-a lungul carierei sale, vedeta Antena 1 a umblat prin toată lumea și a lucrat pentru multe restaurante selecte. De curând, în podcastul lui Speak, Scărlătescu a povestit ce sumă de bani câștiga lunar după 1989.
„Nu știu ce înțelegi tu din bani. Fii atent. În 1994, salariul meu era de 1400 de dolari”, a spus Cătălin Scărlătescu în cadrul podcastului „La fileu”, moment în care Speak a rămas fără cuvinte.
„Da, da!”, a subliniat juratul de la Chefi la cuțite.
„Eu niciodată, din 1994, nu am coborât sub suma aia. Cu timpul, am crescut. Eu am muncit pe bani”, a continuat acesta.
Mirat de mărturisirea lui Chef Scărlătescu, Speak a spus: „În 1993, ai mei și-au făcut un credit pentru un televizor color. 1400 de dolari?! În lei cât era? Luai o Dacie”.
Răspunsul oferit de vedeta de la „Chefi la cuțite” a venit imediat: „Aveam vreo trei mașini atunci”.
De 10 sezoane, Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu fac echipă în cooking-show-ul „Chefi la cuțite”. În ceea ce privește salariile primite, se pare că cel mai câștigat este Sorin Bontea.
„Sorin câștigă 10.000 euro pe sezon. Vorbim de aproape trei luni de filmări, în care se stă în platou și câte 12 ore pe zi. Este și cel mai bine plătit chef dintre cei trei, însă are și cea mai vastă experientă în bucătărie, numărându-se în topul celor mai buni cinci bucătari din România”, au dezvăluit surse pentru Impact.ro. De altfel, Bontea are și cele mai multe sezoane câștigate de concurenții din echipa sa la „Chefi la cuțite”.
Revenind la Chef Scărlătescu, acesta a declarat de curând că primul său job a fost la un hotel de la mare, scrie ego.ro.
“Am lucrat prima oară la un hotel din Eforie Sud. Un an de zile am fost și eu șef… șeful cartofilor. Cred că am curățat tone. Am plecat în 1990 în Italia. M-am angajat la Bologna, într-un restaurant, nu ştiam limba, mă trimitea patronul în beci după cartofi, iar eu îi aduceam ceapă”, a mărturisit Scărlătescu.
În urmă cu doi ani, chef Scărlătescu era plătit cu 1.600 euro pe lună la Antena 1, după cum chiar el a mărturisit, potrivit Impact.ro. În 2021, el ar fi ajuns însă la un salariu lunar de 2.500 de euro, potrivit money.ro.
Sursa foto: Instagram