Homepage  / Vedete străine

Atenție, spoiler! Ce se întâmplă cu personajul lui Mark Harmon din „NCIS”?

Atenție, spoiler! Ce se întâmplă cu personajul lui Mark Harmon din „NCIS”?

de Andreea Hentea,

Mark Harmon, binecunoscutul interpret al agentului special Leroy Jethro Gibbs din longevivul serial „NCIS: Anchetă militară”, lansat în 2003, și-a luat rămas bun de la acesta după optsprezece sezoane, scrie deadline.com.

Serialul „NCIS: Anchetă militară” / „Navy NCIS: Naval Criminal Investigative Service”, a fost lansat în 2003. Acesta urmărea o echipă de criminaliști obligată să lucreze mereu contracronometru, avea suspans, acțiune, dar și mult umor. Serviciul de investigații al Marinei Americane era condus de agentul special Leroy Jethro Gibbs (Mark Harmon), fost ofițer în Marina militară.

Mark Harmon a renunțat la NCIS, după 18 sezoane

Aseară, actorul Mark Harmon și-a încheiat parcursul ca interpret al protagonistului serialului CBS atât de îndrăgit, luându-și la revedere de la colegii din „NCIS: Anchetă militară” și de la numeroșii fani ai producției. Despărțirea sa oficială de poveste a avut loc o dată cu difuzarea în Statele Unite, în seara de 11 octombrie, a episodului patru din sezonul al nouăsprezecelea, intitulat „Great Wide Open”.

În cadrul său, agentul Gibbs și agentul special Timothy McGee (Sean Murray) se aflau în Alaska, anchetând un caz în care era implicat un ucigaș angajat prin contract de o companie locală. După rezolvarea acestuia, Gibbs îl informa pe Leon Vance (Rocky Carroll), partenerul și superiorul său din cadrul NCIS, că după pensionare va rămâne definitiv în acele locuri.

Mai departe, când McGee îl întreba pe Gibbs ce caută tocmai în Alaska, acesta replica: „Nu știu. Instinctul meu îmi spune ce caut exact când voi găsi acel lucru”.

Agentul Gibbs mărturisea că are în acele locuri „un sentiment de împăcare” pe care nu l-a mai avut de la moartea primei sale soții, Shannon (Darby Stanchfield) și a fiicei sale, Kelly (Mary Mouser), și că nu vrea să renunțe la această stare.

Apoi, Gibbs îi spunea lui McGee că „nu ar fi putut spera să aibă vreun partener mai bun” care să-i asigure spatele în ultimii optsprezece ani și își îmbrățișa devotatul prieten și coleg.

Decizia veteranului Gibbs de-a se pensiona și de-a renunța la insigna pe care o servise atâția ani cu însuflețire venea după ce, în sezonul optsprezece, avusese de-a face cu un ucigaș și agresor de câini, iar explozia bărcii din final fusese gata să-l ucidă.

Mark Harmon în NCIS

„Adio!” sau doar „La revedere”?

Într-o declarație prilejuită de difuzarea acestui episod, Steve Binder, showrunner și producător executiv al serialului „NCIS: Anchetă militară”, l-a elogiat pe Mark Harmon, interpretul personajului principal al poveștii timp de 18 ani. „Ca producător executiv și ca prieten drag, Mark continuă să fie o parte integrantă a producției noastre”, a declarat Binder într-un comunicat.

„Steaua care ne-a ghidat povestea a rămas întotdeauna fidelă personajelor sale și le-a urmărit destinul. Deci, în ceea ce-l privește pe Leroy Jethro Gibbs și viitorul lui, așa cum fanii au înțeles deja de-a lungul anilor, nu-l vom considera niciodată ieșit definitiv din povestea noastră”.

Ieșirea lui Mark Harmon din serial ca personaj recurent era, se pare, doar o chestiune de timp, mai ales după alăturarea lui Gary Cole la serial ca apariție regulată, în rolul agentului special Alden Parker.

Totuși, încă nu este clar dacă Mark Harmon se va întoarce sau nu în „NCIS: Anchetă militară”.

Luna trecută, președintele CBS Entertainment, Kelly Kahl, a întărit cuvintele lui Binder. Acesta a declarând pentru Deadline: „Mark a făcut întotdeauna parte din spectacol și așa va fi și în viitor. Va trebui să vedem doar cum vom programa viitoarele sale apariții”.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton