Homepage  / Vedete străine

Ce se întâmplă cu Regina Elisabeta a II-a. Motivul pentru care este ascunsă starea ei de sănătate

Ce se întâmplă cu Regina Elisabeta a II-a. Motivul pentru care este ascunsă starea ei de sănătate
10

de Roxana Mirea,

Încă de săptămâna trecută, au apărut mai multe întrebări referitoare la starea de sănătate a Reginei Elisabeta a II-a, în vârstă de 95 de ani. După ce și-a anulat o vizită de două zile în Irlanda de Nord, s-a aflat că Regina a fost internată pentru o noapte în spital. Biroul oficial de presă al palatului este acuzat de faptul că încearcă să ascundă care este adevărata stare de sănătate a monarhului.

Ce se întâmplă cu Regina Elisabeta a II-a

Mulți se întrebă care este starea de sănătate a Reginei Elisabeta a acceptat miercurea trecută „fără tragere de inimă” sfaturile medicilor ei care i-au cerut să se „odihnească” câteva zile, obligând-o să anuleze o vizită în Irlanda de Nord. Joi, The Sun a scris că monarhul a petrecut noaptea în spital, iar sursele oficiale de la palat s-au văzut obligate să confirme informația.

„Urmând sfatul medicului de a se odihni câteva zile, Regina a mers la spital miercuri după-amiază pentru câteva investigații preliminare, s-a întors astăzi la Castelul Windsor la prânz și s-a întors având o stare bună”, a declarat un purtător de cuvânt al palatului într-un comunicat.

O sursă de la Palatul Buckingham a declarat pentru CNN că șederea peste noapte a fost din motive practice și nu a fost anunțată la momentul respectiv, deoarece suveranul are dreptul la confidențialitate medicală. Joi după-amiază, ea s-a întors la biroul ei pentru sarcini ușoare, iar vineri dimineața o sursă regală că regina continuă să se odihnească la Windsor.

Totuși, toată această direcționare greșită din partea biroului oficial de presă al palatului a stârnit și mai multe întrebări în legătură cu starea de sănătate a monarhului.

FWROIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 10

Regina Elisabeta nu și-a mai plimbat câinii

Pe de altă parte, Regina Elisabeta a fost nevoită să renunțe la o mare plăcere de-ale ei, aceea de a-și plimba câinii. Potrivit presei străine, monarhul în vârstă de 95 de ani nu a ieșit să își plimbe niciunul dintre cei trei câini ai ei în ultimele zile. Regina este cunoscută pentru că acordă timp și atenție câinilor ei, pe care insistă să îi hrănească și să îi plimbe personal.

Cu toate acestea, Daily Mail raportează că, de când a fost internată în spital săptămâna trecută și a fost forțată să anuleze vizita din Irlanda de Nord, nu și-a putut plimba câinii. Medicii au sfătuit-o pe Regina Elisabeta să se odihnească.

Potrivit surselor oficiale de la palat, Regina Elisabeta se simte bine și întreprinde o muncă ușoară acasă. În ciuda sfaturilor medicilor, monarhul nu dorește să își neglijeze atribuțiile. Aceasta s-a achitat cu succes de angajamentele online, la Castelul Windsor, marți, 26 octombrie. Au fost primele ei angajamente oficiale în șapte zile de când medicii i-au spus că trebuie să se odihnească.

Îmbrăcată într-o rochie galbenă și purtând un colier din perle, Regina a primit doi ambasadori în audiență prin intermediul unui link video de la Castelul Windsor. Este vorba despre ambasadorul Coreei de Sud, Gunn Kim, care se afla la Palatul Buckingham și despre ambasadorul Elveției, Markus Leitner, însoțit de soția sa Nicole, și ei aflându-se la Palat.

Săptămâna următoare, monarhul va trebui să participe la COP26, conferința majoră a ONU privind schimbările climatice care începe la începutul lunii noiembrie în orașul scoțian Glasgow. Nu a fost anunțată nicio modificare a acestui program până acum.

Îngrijorarea cu privire la starea de sănătate a Reginei persistă

Faptul că Regina Elisabeta a renunțat să își plimbe câinii, permițând personalului ei să preia datoria descrisă ca fiind de obicei un „tonic” pentru ea, dar și că a lipsit duminică de la Biserică, toate aceste lucruri au amplificat speculațiile cu privire la starea ei.

În plus, în cercurile regale există multă agitație cu privire la sănătatea Reginei, surse spunând săptămâna aceasta publicației Sunday Times că ea a fost „frântă de oboseală”. O sursă a declarat că Regina Elisabeta a avut o viață socială activă după moartea soțului ei, Prințul Philip, cu „multe prânzuri și cine cu familia și prietenii, pentru că regina nu vrea să ia masa singură”.

Un alt curtean a declarat pentru Sunday Times: „A fost prea mult”.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton