Homepage  / Seriale

Ce se întâmplă cu spin off-urile la „Urzeala tronurilor”. Anunțul surprinzător făcut de George R.R. Martin

Ce se întâmplă cu spin off-urile la „Urzeala tronurilor”. Anunțul surprinzător făcut de George R.R. Martin
12

de Andreea Hentea,

Producțiile derivate din serialul „Urzeala tronurilor” au fost abandonate, se pare, după „schimbările de la HBO Max”, a declarat scriitorul George R. R. Martin, într-o postare recentă pe blogul său.

George R.R. Martin, despre spin off-urile la „Urzeala tronurilor”

Celebrul autor american se referă la fuziunea dintre studiourile Warner Bros. și Discovery, care a adus după sine numeroase schimbări în programele serviciilor de streaming corespunzătoare. Mai mult, fuziunea între HBO Max și Discovery+, care va urma în acest an, va aduce, de asemenea, numeroase modificări. Deși încă nu se știe care servicii vor funcționa în continuare și care vor dispărea, este evident că mai multe filme și seriale au fost afectate, scrie yahoo.com.

George R.R. Martin, ale cărui cărți au inspirat celebrele producții „Urzeala tronurilor” și „Casa Dragonului”, a remarcat într-o postare recentă pe blogul său, georgerrmartin.com, că „agitația actuală de la HBO Max” a afectat producția spin off-urilor proiectate pentru „Urzeala tronurilor”, unele dintre ele neprimind undă verde pentru a merge mai departe.

Toate schimbările de la HBO Max ne-au afectat, cu siguranță”, a scris autorul american, referindu-se la tulburările majore cauzate de fuziunea Warner Bros. cu Discovery și de reducerile ulterioare de costuri, care au cauzat anularea multor producții ale platformei. Acesta a adăugat că, dintre toate serialele pe care le dezvoltă împreună cu platforma HBO Max, „unele se mișcă mai repede decât altele, așa cum se întâmplă întotdeauna cu proiectele aflate în dezvoltare. Niciunul nu are deocamdată undă verde, dar sperăm vă aceasta va veni în curând”.

Nu toate proiectele în care s-a implicat scriitorul sunt realizate în colaborare cu HBO. George R.R. Martin lucrează în continuare la serialul TV „Wild Cards”, care va fi difuzat de platforma Peacock, serviciul de streaming al NBC Universal. Acesta este ecranizarea cărții sale „Fort Freak”, a cărei acțiune are în centru un virus extraterestru ucigaș.

„Tolkien” Los Angeles Special ScreeningIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 12

Ce știm despre sezonul al doilea din „Casa Dragonului”

Sezonul al doilea al serialului „Casa Dragonului” / „House of the Dragon” este deja în proiect, dar se așteaptă ca producția propriu-zisă să înceapă abia în acest an, data probabilă de lansare fiind anul 2024.

După ce primul sezon al serialului „Casa Dragonului”/ „House of the Dragon” s-a încheiat pe 23 octombrie, collider.com scria deja despre estimările privitoare la al doilea sezon. Finalul primului sezon anunțase o perspectivă tragică pentru Westeros, deși regina Rhaenyra Targaryen (Emma D’Arcy) era hotărâtă, totuși, să nu cufunde ținutul în război.

Showrunner-ul serialului, Ryan Condal, declarase, la vremea aceea, pentru The Hollywood Reporter, că el și întreaga echipă au învățat multe lucruri din primul sezon, care vor fi încorporate în al doilea pentru a-l face și mai bun. „Există un milion de lucruri mici pe care le înveți în procesul creării oricărui prim sezon. Am realizat zece episoade, care au fost extraordinar de dificile. Intenționez să folosesc toate aceste lecții în sezonul al doilea”, a spus atunci Condal.

„House of the Dragon” (2022)Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  5 / 12

George R.R. Martin stă cu ochii pe actorii din serial

În aceeași postare pe blogul său, George R.R. Martin a mai spus: „Cum sezonul premiilor se apropie, li se cuvin felicitări serialului «House of the Dragon» și Emmei d’Arcy pentru nominalizările la Globurile de Aur, dar și lui Milly Alcock, Matt Smith și, din nou, serialului pentru nominalizările la premiile Critic’s Choice. Sunt binemeritate. Îmi țin încrucișate degetele de la mâini și de la picioare pentru toți. Iar când vor apărea viitoarele nominalizări la Emmy, sper că Paddy Considine, Steve Toussaint, Olivia Cooke și Emily Carey vor primi, și ei, puțină afecțiune. Toți au fost extraordinari”.

De asemenea, scriitorul le-a mai mulțumit cititorilor săi, „care au făcut ca romanul «Rise of the Dragon» (lansat pe 25 octombrie 2022 – n.r.) să fie un asemenea succes și să ajungă pe listele de bestselleruri din întreaga lume”.

Sursa Foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton