Homepage  / Vedete străine

Ce se va întâmpla imediat după moartea Reginei Elisabeta. Când va deveni rege Prințul Charles

Ce se va întâmpla imediat după moartea Reginei Elisabeta. Când va deveni rege Prințul Charles
12

de Roxana Mirea,

Regina Elisabeta a II-a a împlinit 96 de ani și a urcat pe tron în 1952, în urmă cu 70 de ani. În ciuda tuturor necazurilor de care a avut parte, monarhul și-a păstrat zâmbetul pe buze și a încercat să își ducă îndatoririle la bun sfârșit de fiecare dată. Iată ce se va întâmpla imediat după moartea Reginei Elisabeta a II-a.

Ce se va întâmpla după moartea Reginei Elisabeta

Regina Elisabeta a II-a a împlinit 96 de ani săptămâna trecută și este monarhul cu cea mai îndelungată domnie din istoria regatului britanic.

Potrivit istoricului britanic Andrew Roberts, imediat după ce Regina își va da ultima suflare, secretarul ei particular, Edward Young, îl va suna pe premierul Boris Johnson și îl va informa de decesul acesteia. Apoi, Consiliul Privat al Regatului Unit este informat, urmat de diverse notificări oficiale care ajung la funcționarii publici.

Odată ce Consiliul Privat este informat, există un plan pentru a încerca ca steagurile tuturor clădirilor oficiale să fie arborate în bernă (coborât pe jumătate – n. red) în 10 minute.

Va fi un fel de agitație uriașă pentru a se asigura că steagurile vor fi coborâte în bernă de la numărul 10 de pe Downing Street și până la fiecare altă clădire„, a explicat Roberts, potrivit yahoo.com.

Mai târziu în acea zi – sau a doua zi, în funcție de ora la care monarhul va deceda – premierul va face o declarație însoțită de un minut de reculegere.

Motivul pentru care Regina Elisabeta a II-a nu va participa la slujba de Paște de la WindsorIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 12

Când va deveni rege Prințul Charles

Imediat după moartea Reginei Elisabeta a II-a, Prințul Charles, fiul cel mare al Reginei și al regretatului Prinț Philip, devine automat rege, în timp ce soția sa, Camilla, va deveni regină consoartă.

Regina Elisabeta a anunțat în februarie că este de acrod ca soția fiului ei să devină regină și și-a exprimat dorința ca publicul să-i susțină pe Charles și pe Camilla după moartea ei.

Când fiul meu Charles va deveni Rege, știu că le veți oferi lui și soției sale Camilla același sprijin pe care mi l-ați oferit mie; și dorința mea sinceră este ca, atunci când va veni momentul, Camilla să fie cunoscută drept Regină Consoartă, în timp ce își va continua propriul serviciu loial”, a declarat Regina Elisabeta.

Cum se pregătește Palatul Buckingham pentru momentul în care Prințul Charles va deveni rege. Detalii din culiseIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  6 / 12

Consiliul Privat se va întâlni cu Consiliul de Aderare – un organism ceremonial care se reunește la Palatul St. James la moartea unui monarh – a doua zi după moartea reginei. Aceștia îl vor proclama oficial pe Charles rege al Angliei.

Cu toate acestea, ceremonia de încoronare va avea loc peste câteva luni de la moartea Reginei. La urma urmei, ceremonia de încoronare a Reginei Elisabeta a avut loc abia la mai bine de un an de la moartea tatălui ei.

Înmormântarea Reginei este așteptată să aibă loc la 10 zile după moartea sa, a precizat Roberts. În acest timp, cel mai probabil, publicul va putea să vină să îi aducă un omagiu.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton