Homepage  / Vedete / Vedete româneşti

Ce sumă de bani va primi David Popovici de la statul român, după ce a obținut 2 medalii de aur la Budapesta

Ce sumă de bani va primi David Popovici de la statul român, după ce a obținut 2 medalii de aur la Budapesta
11

de Andra Stana,

Triumful de la Campionatul Mondial de la Budapesta îi va aduce înotătorului David Popovici o sumă de bani din partea statului român. Iată despre ce recompensă financiară este vorba.

Câţi bani va primi David Popovici de la statul român

David Popovici a câştigat medalia de aur atât în proba de 100 de metri liber, cât şi la 200 de metri liber. Cele două medalii de aur obținute săptămâna aceasta la Mondialele organizate în Ungaria îi vor aduce o recompensă de 112.000 de lei din partea statului român. Mai precis, campionul de 17 de ani va primi echivalentul a aproximativ 22.000 de euro, scrie AS.ro.

Totodată, David Popovici e plătit cu 7.000 de euro lunar de către CS Dinamo, clubul la care activează. Astfel, grație performanțelor sale de la Campionatele Mondiale de natație din Budapesta, sportivul va încasa echivalentul a aproximativ 3 salarii lunare, mai scrie sursa citată.

Este foarte probabil ca Guvernul să dubleze recompensa financiară pentru Popovici, așa cum a făcut-o în cazul medaliaților olimpici la JO din Tokyo 2021, mai scriu cei de la as.ro.

Popovici ar putea fi premiat suplimentar și de clubul de care aparține, CS Dinamo, aflat sub umbrela Ministerului Afacerilor Interne. CS Dinamo îi poate oferi maximum 50% din premiile oferite de Minister, conform sursei citate.

Ce sumă de bani va primi David Popovici de la statul român, după ce a obținut 2 medalii de aur la BudapestaIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 11

David Popovici: „Sunt un tip banal, capabil să facă lucruri extraordinare”

David Popovici s-a ales şi cu o poreclă zilele trecute. S-a întâmplat în timpul cursei istorice de la 100 de metri.

„(Reporter: Comentatorul finalei ţi-a spus „Racheta din România”. Îţi place?) Cred că a venit de la unchiul meu, el îmi mai zicea ‘Romanian Missle’ când îmi mai comenta la postări. Da, îmi place, dacă reuşeşte să inspire lumea până şi această poreclă, care mă flatează, bineînţeles, mă bucur”, a spus David Popovici la TVR.

Popovici a ţinut să le mulţumească antrenorilor şi membrilor familiei.

„Sunt un puşti care înoată repede, un tip banal care e capabil să facă lucruri extraordinare şi reuşeşte să inspire oameni. Alături de oameni extraordinari în spatele lui”, a declarat Popovici.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton