Homepage  / Advertorial

Ce trebuie să știi despre aplicarea fondului de ten

Ce trebuie să știi despre aplicarea fondului de ten

de Redactia Tvmania,

Scopul fondului de ten este de a uniformiza pielea, nu de a fi o mască sau de a schimba culoarea pielii.

Acesta ar trebui să creeze un finisaj atât de natural încât să pară că nu îl porți deloc. Gândește-te la fondul de ten ca și cum ai purta lenjeria intimă potrivită – nu ai vrea ca oamenii să o vadă sub ținuta ta.

Selectarea fondului de ten va depinde de tipul tău de piele și de tipul de finisaj pe care preferi să îl vezi (mat, lucios etc.), iar cel mai bun mod de a aplica fondul de ten depinde de formulă. Indiferent dacă fondul tău de ten perfect este o pudră liberă sau un lichid, specialiștii au câteva sfaturi de machiaj pentru a obține un finisaj impecabil cu fond de ten.

  • Cunoaște-ți subtonul. Testul pentru a găsi nuanța potrivită de fond de ten este să îl aplici pe partea laterală a feței tale. Dacă dispare fără probleme în pielea ta, este culoarea potrivită. Multe game de fond de ten sunt organizate în funcție de nivelurile de subtonuri, astfel încât cunoașterea subtonului tău (cald, auriu, bronz, măsliniu, roz, neutru etc.) te va ajuta să selectezi nuanța potrivită. Nuanța pielii tale poate să difere destul de mult de la iarnă la vară, așa că nu este o idee rea să ai o „nuanță de vară” și una de „iarnă” – care pot fi amestecate convenabil pentru a te perfecționa.
  • Concentrează-te pe îngrijirea pielii. Fondul de ten arată întotdeauna cel mai bine pe o piele care a fost curățată și hidratată corespunzător și care nu are fulgi, pete uscate sau textură. Trebuie să te asiguri că pielea este netedă – nu uscată, nu grasă. O cremă hidratantă va face treaba, iar un strop de cremă pentru ochi va umple orice linii fine din jurul ochilor. Pentru pielea uscată, optează pentru o cremă hrănitoare (poți adăuga chiar și o picătură sau două de ulei de față dacă pielea ta este foarte uscată), iar dacă ai pielea grasă, optează pentru o cremă hidratantă fără ulei. Nu ai nevoie de foarte mult, doar atât cât să îți hidratezi pielea și să o faci să pară împrospătată. Acest lucru îți va oferi un bun punct de plecare pentru a ști unde să plasezi fondul de ten; de multe ori, pielea bine hidratată arată suficient de proaspătă încât să îți dai seama că nu ai nevoie de fond de ten pe toată fața, ci doar în anumite locuri.
  • Folosește instrumentele potrivite. Degetele tale sunt bune pentru a estompa fondurile de ten mai cremoase, deoarece căldura degetelor tale va topi formula în piele mai ușor. Un burete de machiaj lasă un finisaj proaspăt și natural cu fondul de ten cremos și lichid. Umezește buretele înainte de a aplica pentru un finisaj mai transparent și mai natural, iar acoperirea se realizează prin tamponare și estompare pe anumite zone. O pensulă pentru fond de ten este excelentă dacă vrei să obții o acoperire completă sau să estompezi zone mari și este ușor de aplicat cu precizie în jurul nasului și sub ochi.
  • Caută o lumină bună. Indiferent de instrumentul pe care îl preferi, asigură-te că îți aplici fondul de ten într-o lumină bună. Lumina naturală este cea mai bună, dar dacă este noapte, funcționează și o lumină puternică, cu tonuri naturale.
  • Tratează cearcănele și imperfecțiunile, dar nu în același mod. Deoarece umbrele de sub ochi au tendința de a avea o nuanță albăstruie sau violet, un corector de sub ochi de culoare roz, piersică sau galbenă ajută la contracararea acestui aspect, indiferent de tonul pielii tale. Pentru coșuri, alege o formulă foarte pigmentată într-o nuanță care se potrivește cu tonul pielii tale, deoarece orice lucru mai deschis va atrage atenția asupra a ceea ce încerci să ascunzi. O pensulă mică de corector este cea mai bună pentru a ascunde imperfecțiunile, deoarece degetele tale ar putea să îl estompeze.
  • Fixează fondul de ten. Odată ce ai aplicat fondul de ten și corectorul, poți folosi o pensulă de pudră pufoasă pentru a le fixa cu un praf ușor de pudră de față sau de pudră de fixare. Acest lucru va împiedica machiajul să alunece și va reduce excesul de sebum și strălucire. Dacă ai pielea grasă, nu vrei să sari peste acest pas, dar pentru o piele mai uscată (sau dacă vrei să obții un aspect lucios), poți să-ți direcționezi aplicarea pudrei cu o pensulă de pudră mai mică.
Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton