Homepage  / Seriale / Seriale americane

Ce trebuie să știm despre noua miniserie „Hollywood”, de la Netflix

Ce trebuie să știm despre noua miniserie „Hollywood”, de la Netflix

de Redactia Tvmania

Difuzată de Netflix din 1 mai, noua miniserie de șapte episoade „Hollywood” aruncă o altfel de privire în culisele cinemaului de altădată, propunându-ne un portret necenzurat al Cetății filmului.

Acțiunea se petrece în epoca postbelică, în care câțiva tineri vin la Los Angeles cu visul de a deveni celebri. Frumoși și îndrăzneți, ei sunt convinși că pot izbândi doar prin ambiție și talent, dar află curând ce preț li se cere pentru glorie și de câte prejudecăți e măcinat un Hollywood cât se poate de ipocrit, rasist și cinic. 

Nici un abuz nou sub soare

Miniseria este creată și coprodusă de Ryan Murphy și Ian Brennan. Multipremiat cu Emmy (pentru „Glee”, „American Crime Story” și „The Normal Heart”) și aflat printre cei mai influenți cineaști ai momentului, Ryan Murphy a declarat că noua producție este gândită „ca o scrisoare de dragoste către Hollywoodul din epoca postbelică”. Și totuși, într-un Hollywood apăsat încă de scandalul Weinstein, miniseria nu se sfiește să arate numeroasele brutalități și compromisuri aflate dincolo de strălucirea de pe ecran sau să evoce cariere fărâmate, precum a lui Anna Mae Wong, asiatica sortită rolurilor de opiomană depravată, în ciuda talentului său. Mai mult, „Hollywood” plasează nume legendare ale istoriei filmului, precum Rock Hudson, Vivien Leigh, sau George Cukor în situații în care nu ni le-am fi imaginat vreodată. 

 

Fabrica de vedete

 

La rândul său, Ian Brennan povestește: „În 1947, când începe povestea noastră, se turnau mai multe filme decât oricând; cererea era enormă, iar studiourile triau neîncetat cohorte de tineri care băteau la ușile gloriei. Era nevoie de chipuri noi, care intrau pe ușile studiourilor și erau trimiși într-un fel de cantonament, unde erau învățați inclusiv cum să pronunțe replicile, cu un accent americano-britanic afectat, inventat de Hollywood pentru a-i face să pară eleganți și stilați”. 

 

Pe ce mizează „Hollywood”

Printre atuurile producției de pe Netflix se află atmosfera aparte, decorurile minuțios realizate și costumele frapante, dar și distribuția excelent aleasă. Din trupa de aspiranți care bat la ușile celebrității fac parte tinerii Jeremy Pope, Jake Picking, Samara Weaving, Laura Harrier, Darren Criss și David Corenswet, dar și nume sonore precum Dylan McDermott, Mira Sorvino, Queen Latifah. Fanii serialului „Doi bărbați și jumătate” o vor descoperi pe irezistibila Holland Taylor în postura unei puternice directoare de casting, iar cei ai hitului „Teoria Big Bang” îl vor reîntâlni pe excelentul Jim Parsons într-un rol complex, al cinicului și influentului creator de staruri Henry Willson. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton