Modifica setarile cookie
Homepage  / Seriale / Netflix

Ce trebuie să știți despre producția Netflix, „Bridgerton”

de Redactia Tvmania

Din 25 decembrie, Netflix difuzează serialul „Bridgerton”, produs de Shonda Rhimes, o poveste despre viața aristocrației britanice în timpul Regenței, surprinsă cu un umor și o vervă care lipsesc din majoritatea producțiilor de epocă.

 

Ecranizare a scrierilor Juliei Quinn, absolventă de Istoria artei la Harvard, povestea creată de Chris Van Dusen (care a colaborat cu Shonda Rhimes la „Anatomia lui Gray” și „Scandal”) este plasată în perioada Regenței, la sfârșitul secolului al XVIII-lea. Cu o abordare necovențională, care demontează inteligent clișeele producțiilor de gen, povestea nu este însă un tablou static de epocă, ci un studiu sclipitor și amuzant al naturii umane. 

 

Jungla din saloane

 

Concentrat pe debutul în societate al lui Daphne, cea mai mare dintre fiicele familiei aristocrate Bridgerton, cu opt copii (botezați în ordine alfabetică: Anthony, Benedict, Colin, Daphne, Eloise, Francesca, Gregory și Hyacinth), serialul debutează cu o radiografie irezistibilă a ritualurilor sociale de salon. Balurile la care tinerele fete sunt introduse în societate devin un insolit portret de grup, alcătuit din mame impozante care vin să-și prezinte fiicele la curte, în speranța că acestea își vor găsi pretendenți până la sfârșitul sezonului. Cu mamele pe post de neobosiți agenți de PR, împingându-și în față chiar cele mai lipsite de fotogenie odrasle și cu regina pe post de scanner performant al defectelor acestora debutează și primul sezon (cu opt episoade) din „Bridgerton”. De aici, totul se transformă într-un spectacol vivace, în care și vânătorii, și vânatul știu prea bine regulile, dar le acceptă cu cât umor și grație poate fiecare. Peste ritualurile sociale care transformă tinerele fete în pradă evaluată după cele mai meschine criterii se suprapune ochiul necruțător al enigmaticei Lady Whistledown (vocea lui Julie Andrews), care comentează totul într-o broșură de scandal ce constituie deliciul întregii curți și pe care regina o devorează la micul dejun. 

 

Câteva alegeri cu fler

 

În serial își fac loc destule anacronisme, accente feministe sau personaje excentrice, toate strecurate însă cu gust în această poveste savuroasă, jucată excelent și realizată în culori strălucitoare. Acțiunea nu trenează deloc, iar perioada de exuberanță în artele plastice și arhitectură care a caracterizat Regența este redată cu o inventivitate în materie de costume și decoruri care pune în umbră multitudinea de producții de gen existente la ora actuală. În plus, povestea nu își neglijează personajele secundare, cum se întâmplă de obicei. Nu doar protagoniștii, grațioasa Daphne Bridgerton (Phoebe Dynevor) și charismaticul duce Simon Basset (Regé-Jean Page) ne cuceresc, ci și cele secundare, de la impunătoarea Polly Walker (excelentă în rolul bătăioasei Portia Featherington) la expresiva Adjoa Andoh, în rolul distinsei Lady Danbury. Cu un trailer care a avut deja sute de mii de accesări pe Youtube și Twitter, „Bridgerton”, despre care unele voci au spus deja că e o combinație de „Gossip Girl” cu „Downton Abbey”, iar altele că e „o întâlnire originală între epoca Regenței și Shondaland (compania producătoarei Shonda Rhimes – n.n.)”, va transmite, cu siguranță, publicului umorul și exuberanța sa contagioasă. 

 

 

Shonda Rhimes are o perioadă prolifică

 

„Bridgerton” e prima colaborare dintre Netflix și producătoarea Shonda Rhimes (creatoarea serialelor „Anatomia lui Grey”, „Scandal” și „Cum să scapi nepedepsit”), care, s-a spus, „scoate bonetele de pe creștetul eroinelor sale din epoca pre-victoriană”, tratând totul cu umor. Shonda Rhimes are în lucru opt proiecte, dintre care serialul „Inventing Anna”, despre legenda Instagramului Anna Delvey (cu Julia Garner și Laverne Cox), se filmează deja. 


 

Urmărește-ne pe Google News
  

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te