Homepage  / Știri

Ce va urma după „Omul-Păianjen: Niciun drum spre casă”. Cine ar putea fi următorul Spider-Man

Ce va urma după „Omul-Păianjen: Niciun drum spre casă”. Cine ar putea fi următorul Spider-Man

de Andreea Hentea,

Lansat recent pe ecranele din toată lumea (inclusiv în România, pe 17 decembrie), „Omul-Păianjen: Niciun drum spre casă” (2021), regizat de Jon Watts, are un succes fulminant.

Lumea cinematografică se întreabă, deja, dacă vor fi mai și alte filme cu Omul-Păianjen și ce urmează pentru Tom Holland, Disney și Sony, scrie newsweek.com

După ce s-a vorbit inclusiv despre faptul că la succesul filmului a contribuit semnificativ charisma protagoniștilor Tom Holland și Zendaya, care formează un cuplu îndrăgit și dincolo de ecran, a apărut întrebarea dacă faimoasa franciză se va încheia într-adevăr cu acest film. 

„Omul-Păianjen: Niciun drum spre casă” / „Spider-Man: No Way Home” a fost conceput să fie ultimul din trilogia care l-a avut pe Tom Holland în rolul lui Peter Parker / Omul-Păianjen, din care mai fac parte „Omul-Păianjen: Întoarcerea acasă” / „Spider-Man: Homecoming” (2017) și „Omul-Păianjen: Departe de casă” / „Spider-Man: Far From Home” (2019).

Totodată, Tom Holland și-a consolidat poziția de interpret al celebrului supererou și prin apariția în alte filme din universul Marvel, precum „Căpitanul America: Război civil” / „Captain America: Civil War” (2016), „Răzbunătorii: Războiul infinitului” / „Avengers: Infinity War” (2018), „Răzbunătorii: Sfârșitul jocului” / „Avengers: Endgame” (2019). 

Tom Holland, excelent cotat

Chiar și apariția în doar trei filme ale francizei ar fi fost notabilă pentru actorul de 25 de ani care le-a călcat pe urme lui Robert Downey Jr., interpretul lui Iron Man, lui Chris Evans, care l-a jucat pe Căpitanul America și lui Chris Hemsworth, care l-a întruchipat pe Thor, dar și lui Tobey Maguire, care l-a jucat, înaintea lui, pe Omul-Păianjen, tot în trei filme (în 2002, 2004 și 2007).

După succesul spectaculos al celui mai recent film, care a încasat deja peste 1,3 miliarde de dolari la nivel global în trei săptămâni de la premieră, și după ce interviurile cu Tom Holland și Zendaya au împânzit internetul, se pune problema unui al patrulea film cu Omul-Păianjen. 

Din punct de vedere narativ, finalul filmului „Omul-Păianjen: Niciun drum spre casă” l-a plasat pe Peter Parker într-o situație unică, oferindu-i o mulțime de oportunități pentru a-și explora povestea mai departe și a o duce într-o nouă direcție în universul Marvel.

Totuși, continuarea sa și locul lui Spider-Man în acest suprapopulat univers cinematografic depinde de factorul financiar și de decizia pe care o vor lua studiourile Disney și Sony.

Decizii la vârf

În timpul turneului de promovare al filmului, influentul Kevin Feige, producătorul principal al francizei Marvel,  a discutat cu Amy Pascal, producătoarea de la Sony, despre viitorul francizei „Omul-Păianjen”.

El a declarat ulterior pentru New York Times: „Amy și cu mine, cu Disney și Sony, vorbim deja despre direcția în care se îndreaptă povestea”. 

După al doilea film al trilogiei recente, „Omul-Păianjen: Departe de casă”, Sony și Disney au avut un dezacord public, care a dus pentru scurt timp la o separare între franciza „Omul-Păianjen” și universul Marvel.

Acum, Feige îi asigură însă pe fani că în viitor se vor evita astfel de drame.

„Nu vreau ca fanii să treacă printr-o traumă de separare, cum s-a întâmplat după «Omul-Păianjen: Departe de casă». Nu se va repeta de data aceasta”, a mai spus Feige.

Amy Pascal, producătoare la Sony (și fostă președintă a studiourilor până în 2015), a recunoscut că finalul recentului „Omul-Păianjen: Niciun drum spre casă” lasă loc pentru dezvoltarea pe mai departe a poveștii lui Peter Parker.

Făcând aluzie la finalul care a schimbat totul, ea a spus: „La sfârșitul filmului pe care tocmai l-am făcut îl vedem pe Omul-Păianjen luând o decizie importantă, una pe care nu l-am mai văzut niciodată luând-o. Este un sacrificiu, ceea ce ne oferă multe elemente cu care să lucrăm la următorul film”.

Tom Holland a fost însă ambiguu cu privire la viitorul său în universul Marvel, pomenind chiar de dorința de a lua o pauză de la actorie. De asemenea, el le-a spus fanilor că i-ar plăcea să se concentreze pe întemeierea unei familii. 

Zvonuri despre Andrew Garfield

Evocarea foștilor interpreți ai Omului-Păianjen, Andrew Garfield și Tobey Maguire, prilejuită de noul „Omul-Păianjen: Niciun drum spre casă”, a dus la speculații cu privire la eventuala prezență a celor doi actori în mai multe filme din universul Omului-Păianjen.

Astfel, pe Twitter au apărut zvonuri că Sony ar plănui mai multe filme cu Omul Păianjen în vechile interpretări, în special cu Andrew Garfield, după ce o persoană din industrie a postat online un asemenea zvon. 

Nu există însă nicio certitudine cu privire la viitorul francizei, ci doar sugestia că Omul-Păianjen s-ar putea lupta, în viitor, cu personaje precum Venom, Carnage sau Riot.

Până atunci, „Omul-Păianjen: Niciun drum spre casă” rulează în cinematografele din toată lumea, continuând să încaseze sume consistente.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton