Homepage  / Articole

Ce vedem în weekend la televizor

Ce vedem în weekend la televizor

de Redactia Tvmania

Cum primăvara asta nehotărâtă face bancuri cu noi, se pare că tot în faţa micului ecran ne găsim alinarea (şi ceva divertisment). Weekendul acesta aparţine de drept echipei de tenis a României, care joacă în Cupa Davis. Ar mai fi de menţionat a treia emisiune a fenomenului tv care este „Românii au talent”, nişte filme clasice de-acum la Pro TV („Greu de ucis 2” ar fi un exemplu), dar şi ceva fotbal. Iată şi detaliile:

Tenis: Argentina – România, vineri, TVR 2, 16.00

Aşa cum spuneam, România joacă în deplasare în acest weekend, în Cupa Davis, cu o echipă a Argentinei mult mai bine cotată. Meciurile sunt transmise în direct de TVR 2 de vineri până duminică inclusiv. Iată ordinea stabilită: vineri, meciurile de simplu David Nalbandian – Adrian Ungur şi Juan Monaco – Victor Hănescu, sâmbătă, meciul de dublu Juan Ignacio Chela, Eduardo Schwank – Victor Hănescu, Horia Tecău, iar duminică, David Nalbandian – Victor Hănescu şi Juan Monaco – Adrian Ungur.

BrunoBruno, vineri, HBO, 22.00

Încă un succes neconvenţional marca Sacha Baron Cohen (Borat pentru cei pe care numele ăsta lung i-a băgat în ceaţă). De data asta, englezul satirizează nebunia, absurdul şi exagerările din lumea modei, Bruno al său fiind un model gay cu origini austriece care vin în SUA să dea lovitura – la Hollywood, evident. O comedie de neratat – deşi umorul lui „Bruno” nu e chiar pentru oricine (în schimb, costumele personajului sunt demenţiale).

Ocean's TwelveOcean’s Twelve, vineri, Pro TV, 22.45

Al doilea film al seriei moderne cu Danny Ocean (Clooney). Cum prima peliculă a avut un succes uriaş, iar filmările au fost o distracţie neîntreruptă – şi se vede asta pe micul ecran, echipa s-a reunit încă o dată (şi avea să o mai facă şi în 2007, pentru a treia parte). De data asta, Ocean şi ai lui (Brad Pitt, Matt Damon, Don Cheadle etc) trec în Europa şi pun ochii pe un foarte valoros ou Faberge. În poveste apare şi fosta iubită (Catherine Zeta-Jones) a lui Rusty (Pitt), care… Dar mai bine uitaţi-vă diseară!

die hard 2Greu de ucis 2, sâmbătă, Pro TV, 20.30

Ştiţi expresia aia celebră a lui Bruce Willis, „Yippie-kai-yay, motherfucker”?! În filmul ăsta o zice. Şi cum o zice! Hollywoodul nu mai are eroi haioşi precum Bruce Willis (de-aia se şi pregăteşte de altfel, pentru 2012, „Greu de ucis 5”). Iată şi povestea filmului, pentru generaţia Facebook pentru care anul 1990 echivalează cu „înaintea erei noastre” (ceilalţi n-au nevoie de sinopsis): la un an după evenimentele din primul „Greu de ucis”, John McClane luptă să zădărnicească planurile unor terorişti nenorociţi care au pus mâna pe un aeroport.

Definitely, MaybeDesigur… poate că…, sâmbătă, Cinemax, 21.00

comedie romantică reuşită, cu o distribuţie şi mai reuşită (da, recunoaştem, avem o slăbiciune pentru Ryan Reynolds). Un tip dintr-o agenţie de publicitate îi povesteşte fiicei lui (Abigail Breslin) cum a cunoscut-o şi s-a îndrăgostit de mama ei. Elizabeth Banks, Isla Fisher şi Rachel Weisz completează distribuţia reuşită de care vorbeam la început.

The Last LegionUltima legiune, sâmbătă, TVR 1, 21.10

Să nu vă aşteptaţi ca filmul de faţă să fie vreo capodoperă. Chiar nu este. Dar are un plus (temporar): unul dintre protagonişti este Colin Firth, bâlbâitul de Oscar din „Discursul regelui”, cel care a fost încoronat chiar săptămâna trecută cel mai bun actor de la Hollywood. Firth este aici un general roman care jură să-l apere pe moştenitorul Imperiului, un băieţel a cărui viaţă este în pericol. Filmul mai are încă un punct de atracţie: Aishwarya Rai, în rol de luptătoare destoinică (şi fidelă lui Colin, aşa cum am fi şi noi, de altfel).

Liverpool - Man UnitedFotbal: Liverpool – Manchester United, duminică, DigiSport, 15.30

Nu e doar tenis la televizor în acest weekend, iubitorii sportului ştiu asta. DigiSport transmite de la această oră unul dintre derby-urile din Premier League, fotbal adevărat adică, la un nivel de vreo 10 ori peste autohtona Liga I. Pe 2 martie, într-o partidă restantă din Premier League, Manchester United a fost depăşită de Chelsea în deplasare cu 1-2, dar rămâne liderul clasamentului.

das weisse bandPanglica albă, duminică, HBO, 20.00

Consideraţi-l filmul serios al weekendului – dintre recomandările noastre. Acest film a fost nominalizat cam pe la toate galele serioase de premii cinematografice, Oscar, BAFTA, Cesar, Cannes etc. În nordul Germaniei, undeva într-un orăşel protestant, chiar înainte de izbucnirea Primul Război Mondial, se petrec serie de incidente bizare. Puse cap la cap, lucrurile par a aminti un ritual crud, însă nimeni nu ştie nimic… La început.

RocknRollaRocknRolla, duminică, HBO Comedy, 21.10

Filmul este regizat de Guy Ritchie – ştiţi deci la ce să vă aşteptaţi, nu?! Şi merge bine înainte de o nouă săptămâna de muncă. Un mafiot rus pune la cale o şmecherie de mare proporţii şi toţii hoţii din Londra (sau aproape toţi) vor să participe. Cum e aglomeraţie mare, lucrurile se încurcă, evident. Tom Wilkinson, Gerard Butler şi Thandie Newton sunt protagoniştii.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton