Homepage  / Articole

Ce vedem în weekend la televizor

Ce vedem în weekend la televizor

de Redactia Tvmania

În weekendul acesta, trei perechi (o premieră!) dansează pentru a supravieţui duelului de la „Dansez pentru tine”, filme bune sunt pentru gusturile şi se termină – din păcate -  actualul sezon de Formula 1!

.

.

.

.

.

1. Dansez pentru tine, vineri, Pro TV, 20.30

Seara de astăzi marchează o premieră în istoria celor zece sezoane de „Dansez pentru tine”: trei perechi sunt nominalizate la duel (cea de pe ultimul loc în ediţia anterioară, Răzvan Fodor şi Lena, şi cele două aflate la egalitate pe penultimul loc, Octavian Strunilă şi Ela şi Nicola şi Stefan). Ce-o să fie, cum o să fie (adică cine o să plângă la final), om trăi şi-om vedea – pe la 1.30 sâmbătă dimineaţa, în buna tradiţie „Dansez…”.

.

2. Planeta terorii, vineri, Pro Cinema, 22.00

Prima alternativă a serii pentru „Dansez pentru tine” este acest film al lui Robert Rodriguez („Sin City”, „A fost odată în Mexic”). Horror făcut ca la carte, cu zombie scârboşi, nişte supravieţuitori disperaţi, arme multe şi o gagică mişto (Rose McGowan, la care regizorul avea bucurii pe vremea aceea). A, şi în film apare şi Bruce Willis. Ce să vrei mai mult?!!

.

3. Paris, Texas, vineri, TVR Cultural, 22.30

Ok, deci nu vreţi nici filme horror. Să trecem atunci la opţiunea „intelectuală” a serii, această coproducţie europeană din 1984 premiată la BAFTA şi la Festivalul de la Cannes. Un bărbat este şocat să afle că fratele său, de care nu mai ştia nimic de ani de zile, a fost găsit umblând fără ţintă prin deşert. Aşa începe un lung drum către recuperare şi regăsire familială. Harry Dean Stanton, Dean Stockwell şi Nastassja Kinski sunt protagonişti.

.

4. Apocalypto, vineri, TVR 1, 23.10

Pe vremea când Mel Gibson era încă un regizor respectat (şi nu un bărbat care îşi bate iubita ahtiată după bani), figură importantă la Hollywood adică, făcea filme precum acest „Apocalypto”. Exotic, realizat cu oameni care n-aveau nici o legătură cu actoria, vorbit într-o limbă imposibilă, „Apocalypto” (care spune o poveste despre Imperiul Maya) nu a rupt gura târgului, dar nici nu a trecut neobservat. Este opţiunea „altfel” a serii, dacă vreţi.

.

5. Babel, sâmbătă, Pro Cinema, 22.00

A fost unul dintre favoriţii serii la gala Oscar din 2007, din păcate, la sfârşitul serii de premiere, a primit doar o statuetă şi una fără prea mare greutate (pentru muzică). Povestea urmăreşte mai multe personaje, ale căror destine se intersectează – în bunul stil al regizorului Alejandro González Iñárritu („Amores perros”, „21 de grame”). Brad Pitt şi Cate Blanchett conduc o distribuţie foarte bună.

.

6. Formidabilii Baker Boys, sâmbătă, Prima, 22.30

Dacă sunteţi acasă sâmbătă seară, nu-l rataţi. Merită atenţia voastră pentru Jeff Bridges (care e minunat, pur şi simplu), pentru Michelle Pfeiffer (incredibil de sexi şi cool) şi pentru muzica specială. Şi deşi e un pic desuet sau chiar un pic previzibil pe alocuri, tot o să vi se strecoare în suflet. Un amănunt: Michelle Pfeiffer a cântat ea cu guriţa ei – fără dublură sau artificii d-astea – toate cântecele.

.

7. Box, sâmbătă, Pro TV, 23.45

Iată o schimbare binevenită faţă de veşnicele noastre partide de Liga I (mediocre în cel mai bun caz). Aşadar, se întâlnesc astăzi în ring doi britanici, David Haye (campionul mondial al greilor, versiunea WBA) şi Audley Harrison (campion european şi olimpic). Unde mai pui că meciul e şi în direct, deci… ar trebui să se lase cu spectacol sportiv de cea mai bună calitate!

.

8. F1, duminică, TVR 1, 14.55

Este trist, dar trebuia să se întâmple: astăzi are loc ultima întrecere de Formula 1 a sezonului 2010, pe circuitul de la Abu Dhabi. Cursa poate fi considerată o adevărată finală a acestui sezon de-a dreptul nebun, care a văzut schimbându-se liderul aproape de la etapă la etapă. Patru piloţi au şanse la titlul de campion, Fernando Alonso, Mark Webber, Sebastian Vettel şi Lewis Hamilton.

.

9. Tess, duminică, TVR 1, 21.10

Poate aţi văzut, acum 2-3 luni, ecranizarea BBC, mult mai recentă, dar foarte bună, a romanului „Tess” al lui Thomas Hardy (tot pe TVR 1). De fapt, indiferent că aţi văzut-o sau nu, merge să revedeţi acest clasic – varianta din 1979 a poveştii, în regia lui Roman Polanski şi cu o Nastassja Kinski incredibil de proaspătă în rolul principal (avea 18 ani atunci). Probabil ştiţi, dar vă avertizăm oricum: sfârşitul e trist! 🙁

.

10. Rădăcini, duminică, Romantica, 22.00

Da, este acea miniserie care făcea furori în 1977, ecranizarea după romanul omonim al lui Alex Haley. Povestea urmăreşte destinul lui Kunta Kinte (LeVar Burton), războinic african răpit din satul său şi vândut ca sclav peste ocean, în America. Pentru urmaşii lui, libertatea este un vis care devine realitate după ani mulţi şi nedreptăţi nenumărate. Astă-seară, primul episod.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton