Homepage  / Articole

Ce vedem în weekend la televizor

Ce vedem în weekend la televizor

de Redactia Tvmania

Este weekend din nou! Unul liniştit de ianuarie, fără prea multe noutăţi în programe. Ca de obicei, dacă vreţi să vizionaţi ceva filme bune, aveţi de unde alege.

.


Stăpânul inelelor: Frăţia inelului, vineri, Pro TV, 20.30

Mai e nevoie de vreo prezentare? Aşa cum probabil vă imaginaţi, Pro TV continuă seria multipreamiată a „Stăpânului inelelor” pe care o începe astă-seară în următoarele două vineri. Diseară, aventurile abia încep: hobitul Frodo intră în posesia unui inel malefic, pe care trebuie să-l ducă la capătul lumii, să-l distrugă. O alianţă formată din oameni, hobiţi, elfi şi gnomi porneşte în această misiune. Distribuţia este remarcabilă: Elijah Wood, Ian McKellen, Sean Bean, Cate Blanchett, Orlando Bloom.

.

Cealaltă faţă a Analiei, vineri, Acasă, 20.30

Telenovela care a ţinut audienţele sus pentru prime-time-ul de la Acasă (în lipsa lui „Iubire şi onoare”) a ajuns la ultimul episod. Fiind vorba de o telenovelă, totul se va termina cu bine – evident – pentru Analia şi Daniel (Elizabeth Gutierrez şi Martin Kaplan). Gaby Espino, care a renunţat la telenovelă pe parcurs, are o apariţie specială în aceste ultime minute.

.

Saturday Night Live, vineri, Antena 2, 23.00

Tina Fey şi Justin Bieber sunt invitaţii acestei ediţii a celebrului show american. Ea este creierul (foarte deştept) din spatele amuzantului serial „30 Rock”. El este un puşti de 16 ani cu milioane de fani în toată lumea, care a luat cu asalt topurile muzicale din toată lumea. Cum se va descurca Justin cel cu faţă nevinovată în rol de comic, aflaţi diseară.

.

Adevărul adevărat, vineri, TVR 1, 23.15

Începe sezonul premiilor în cinematografie – în noaptea de duminică spre luni se dau la Los Angeles Globurile de Aur 2011. Şi dacă tot vorbim de premii, iată un film pentru care Meryl Streep a fost nominalizată şi la Globuri, şi la Oscar. Pentru că mama ei (Streep) se îmbolnăveşte, o ziaristă (Renee Zellweger) trebuie să se întoarcă acasă, să o îngrijească. William Hunt joacă şi el în film.

.

Volver, sâmbătă, Acasă, 20.30

Penelope Cruz şi Pedro Almodovar: o combinaţie cu mare succes şi la critici, şi la public. Cei doi sunt prieteni de multă vreme, iar regizorul spaniol a distribuit-o pe actriţa lui preferată în rol principal de mai multe ori.

În „Volver”, un film cu femei şi pentru femei, Raimunda (Cruz) trece prin tot felul de întâmplări – dramatice şi mai puţin dramatice – cu un farmec unic.

.

Gran Torino, sâmbătă, HBO, 21.00

Film cu şi de Clint Eastwood. Prolificul actor/regizor construieşte o peliculă în jurul relaţiei speciale pe care un bătrân alb, morocănos şi mai ales rasist o dezvoltă cu un tânăr adolescent de origine asiatică, care a încercat să-i fure bunul cel mai de preţ: maşina marca Gran Torino. Ca de obicei în filmele lui Eastwood, se lasă cu lecţii de viaţă.

.

Moonstruck, duminică, TVR 2, 20.10

Delicioasă comedie romantică, tocmai bună pentru un sfârşit de weekend. Iar dacă vă duceţi să o vedeţi pe Cher pe marile ecrane în „Burlesque”, atunci uitaţi-vă şi la filmul ăsta – veţi putea face o comparaţie (ok, Cher era cu 24 de ani mai tânără şi a luat şi Oscarul pentru rolul său). Pe scurt, o văduvă se îndrăgosteşte de fratele mai mic (Nicolas Cage) al bărbatului cu care ar trebui să se căsătorească.

.

Bonnie şi Clyde, duminică, TCM, 22.00

Un clasic uriaş al cinematografiei, tocmai din 1967, cu Warren Beatty şi Faye Dunaway în rolurile principale. Pelicula e celebră şi, deşi a supărat criticii – era violentă pentru standardele vremii, a fost un mare succes (deşi iniţial Warren Beatty, care era şi producător, a trebuit să se roage cu cerul şi pământul de studiourile Warner Bros să finanţeze proiectul). Această versiune romanţată despre aventurile unui cuplu de infractori din America anilor ’30 a primit două Oscaruri, fiind de alte opt ori nominalizat.

.

Leon, duminică, Pro TV, 22.15

Tot e numele lui Natalie Portman pe buzele tuturor (actriţa din „Black Swan” este favorită la Globurile de Aur ce se decernează duminică noaptea), iată şi filmul în care a debutat şi care a făcut-o celebră peste noapte. O puştoaică de 12 ani îl roagă pe vecinul ei, un asasin profesionist (Jean Reno), să o înveţe meserie ca să-şi poată răzbuna familia. De neratat.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton