Homepage  / Articole

Ce vedem în weekend la televizor

Ce vedem în weekend la televizor

de Redactia Tvmania

Este din nou weekend şi posturile noastre de televiziune ne tentează să stăm în faţa micilor ecrane cu filme şi transmisiuni numai bune pentru o seară de vineri, sâmbătă sau duminică. Seria Bond continuă la Antena 1, Stephen King e ecranizat în două pelicule, iar Diva Universal aduce sezonul doi dintr-un serial apreciat de public şi de critici.

.

Stăpânul inelelor: Întoarcerea regelui, vineri, Pro TV, 20.30

Al treilea din seria regizată de Peter Jackson (care acum lucrează la prequel-ul în două părţi „The Hobbit”) pune punct poveştii Frăţiei Inelului. Frodo (Elijah Wood), Sam (Sean Astin) şi Gollum (voce: Andy Serkis) îşi continuă drumul spre Mordor, iar restul Frăţiei se reuneşte, după ce l-a învins pe vrăjitorul Saruman, se pregăteşte de lupta cea mare împotriva lui Sauron, la Gondor. Pelicula a câştigat 11 premii Oscar (inclusiv pentru cel mai bun film), adică la toate categoriile la care a fost nominalizată: cifra o egalizează pe cea a filmelor „Ben-Hur” şi „Titanic.

.

G.I. Joe: Ascensiunea Cobrei, vineri, HBO, 21.00

Primul film dintr-o anunţată serie (a doua peliculă „G.I. Joe” urmează să fie lansată în 2012) ne introduce în lumea lui Duke (Channing Tatum) şi Ripcord (Marlon Wayans), doi soldaţi NATO a căror misiune se transformă într-o afacere globală. Cei doi află că misterioasă Baroană (Sienna Miller), Doctorul (Joseph Gordon-Levitt) şi expertul în armament James McCullen (Christopher Eccleston) vor să distrugă lumea cu ajutorul nanotehnologiei.

.

Să nu mori azi, sâmbătă, Antena 1, 20.20

Fanii lui Bond se pot delecta cu a 20-a peliculă despre şarmantul spion 007. Pierce Brosnan îmbracă pentru a patra oară costumul lui Bond, James Bond, în Coreea de Sud: aflat într-o misiune aici, e capturat şi ţinut prizonier peste un an. După ce e eliberat, porneşte pe urmele celui care l-a torturat, Zao (Rick Yune). Între Marea Birtanie, Cuba, Coreea şi Islanda, spionul are timp şi de frumoasele Jinx (Halle Berry) şi Miranda Frost (Rosamund Pike).

.

Închisoarea îngerilor, sâmbătă, Pro TV, 22.15

Excelenta peliculă din 1994 este bazată pe un roman de Stphen King şi spune povestea lui Andy Dufresne (Tim Robbins), un bancher care e condamnat la închisoare în anii ’40, deşi este nevinovat. Încarcerat pe viaţă la închisoarea de stat Shawshank, se împrieteneşte cu Ellis „Red” Redding (Morgan Freeman) şi devine ţinta gardienilor corupţi. Omul rezistă după gratii ajutând paznicii să-şi administreze banii şi împrietenindu-se cu ceilalţi colegi, unii dintre ei criminali cu acte în regulă.

.

Patinaj artistic: CE de la Berna, sâmbătă, TVR 2, 16.00

TVR 2 transmite programul liber feminin (cel masculin este dat de acelaşi post de la ora 21.20) din cadrul Campionatelor Europene de patinaj artistic de la Berna (Elveţia). Printre pretendenţii la o medalie la perechi se numără ruşii Yuko Kavaguti şi Alexander Smirnov, germanii Aliona Savchenko şi Robin Szolkowy (dublu campioni mondiali), italienii Federica Faiella şi Massimo Scali şi fraţii englezi Sinead şi John Kerr. Evgeni Plushenko, vicecampionul olimpic din 2010 şi campionul european en titre, nu concurează anul acesta la individual masculin: Uniunea Internaţională de Patinaj i-a interzis, pe termen nelimitat, să participe la competiţiile sportive pentru că a susţinut, fără acodrul ei, show-uri pe gheaţă. Duminică puteţi urmări, pe TVR 2, de la 15.30, gala laureaţilor.

.

Soţia perfectă, duminică, Diva Universal, 21.00

Al doilea sezon din serialul „Soţia perfectă” continuă foarte bine povestea avocatei Alicia Florrick (Julianna Margulies), soţia unui procuror de stat (Chris Noth) care a înşelat-o cu prostituate. În a doua serie, firma de avocatură face un parteneriat cu Derrick Bond (Michael Ealy, din „Flash Forward – Amintiri din viitor” şi „Hawthorne”), un avocat hotărât, cu o coloană vertebrală incertă, iar acesta îl aduce în scenă pe detectivul lui, Blake Calamar (Scott Porter), un competitor serios pentru  Kalinda (Archie Panjabi).

.

Strălucirea, duminică, MGM, 0.25

Deşi a fost desfiinţat de critici după lansare şi nominalizat la două trofee Zmeura de Aur, filmul lui Stanley Kubrick este acum considerat o capodoperă horror. Povestea (inspirată de romanul „The Shining” de Stephen King) îl are în centru pe Jack Torrance, un fost alcoolic care se visează scriitor. Omul se angajează pentru cinci luni ca administrator al unui hotel montan şi îşi ia soţia (Shelley Duvall) şi copilul (Danny Lloyd) cu el. Dar puştiul are abilităţi telepatice şi începe să vadă lucruri necurate în clădirea construită pe locul unui cimitir indian, care a fost scena unui masacru în anii ’70. Fostul administrator şi-a ucis familia cu un topor. Va face şi actualul îngrijitor la fel?

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton