Homepage  / Articole

Ce vedem în weekend pe micile ecrane

Ce vedem în weekend pe micile ecrane

de Redactia Tvmania

Filme, asta vedem – ca să răspundem repede şi scurt titlului. Afară e frig, Sărbătorile au cam trecut, aşa că, dacă nu vă duceţi la munte să schiaţi, iată ce vă recomandăm noi să priviţi în serile acestui weekend.

.

Mişcări periculoase, vineri, Prima, 20.30

E un thriller ca la carte, cu doi bărbaţi (Ben Affleck şi Samuel L. Jackson) care fac accident de maşină fix când se grăbeau mai tare. Accidentul are consecinţe nefaste pentru amândoi şi fiecare îl învinuieşte pe celălalt. Dacă s-ar fi întâmplat în România, cei doi probabil se omorau, aşa, în America, supravieţuiesc şi învaţă şi nişte lecţii de viaţă din toată povestea. Toni Collette şi Sydney Pollack în alte roluri.

.

Orele, vineri, TVR Cultural, 22.30

Rolul i-a adus lui Nicole Kidman premiul Oscar – actriţa s-a urâţit cu un nas fals pentru a-i da viaţă pe ecran scriitoarei Virginia Woolf. Filmul este ecranizarea romanului omonim al lui Michael Cunningham şi urmăreşte destinele a trei femei din generaţii diferite, destine legate într-un fel sau altul de romanul „Dna Dalloway” al Virginei Woolf. Distribuţia e strălucită: în film mai joacă Meryl Streep, Julianne Moore, Ed Harris, Toni Collette, John C. Reilly.

.

Ultimul samurai, sâmbătă, Pro TV, 20.30

Chiar dacă nu vă place Tom Cruise, tot ar merita să vă uitaţi la film datorită lui Ken Watanabe, dar şi poveştii care aruncă o privire în universul samurailor. În secolul al XIX-lea, un ofiţer american (Cruise) dezgustat de război ajunge la curtea împăratului Japoniei pentru a-l consilia în reformarea armatei imperiale. Numai că americanul este fascinat tocmai de samurai, păstrătorii tradiţiilor şi duşmanii noii armate. Cinci nominalizări la Oscar, inclusiv pentru Watanabe.

.

Moliere, sâmbătă, Pro Cinema, 22.00

Dacă aveţi chef de un film francez, iată cea mai bună opţiune a serii. Romain Duris este celebrul actor/dramaturg din secolul al XVII-lea, care trece prin tot felul de aventuri. Scenariul este vag inspirat din două dintre piesele lui Moliere, „Burghezul gentilom” şi „Tartuffe”. Patru nominalizări la Premiile Cesar, inclusiv pentru costume.

.

Doctorul Moarte, duminică, HBO, 20.00

Al Pacino face un rol mare în acest film – mai aveţi nevoie de alte informaţii?!

Pentru curioşi, să le dăm totuşi: Pacino îl interpretează pe Jack Kevorkian, un doctor controversat, care în anii ’90 a militat în SUA pentru permiterea sinuciderii asistate (pentru bolnavii în faze terminale). Pacino a luat deja un Emmy pentru rolul său şi este nominalizat şi la Globurile de Aur, ce se dau peste o săptămână, duminică, 16 ianuarie.

.

Colecţionarul de oase, duminică, AXN, 21.00

Un thriller clasic deja, cu Denzel Washington în rolul unui criminalist strălucit, dar paralizat, care o ia sub aripa-i protectoare pe Angelina Jolie (tânără poliţistă dornică să înveţe). Avem, evident, şi un criminal în serie diabolic de inteligent, care îi pune pe jar pe cei doi de mai sus. Dar, deşi băieţii buni ajung cu întârziere la vreo două crime, până la urmă îl prind pe nenorocit. Happy End (cu Angelina).

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton