Homepage  / Articole

Ce vedem în weekend pe micile ecrane

Ce vedem în weekend pe micile ecrane

de Redactia Tvmania

Este ultimul weekend înainte de Crăciun şi afară este iarnă adevărată. Dacă aveţi timp să vă uitaţi la televizor, aşa, printre cumpărături şi pregătirile de Sărbătoare, iată recomandările noastre.

.


1. Inimă neînfricată, vineri, Pro TV, 20.30

Mai e nevoie de vreo recomandare? Pelicula istorică a primit cinci premii Oscar în 1996, inclusiv pentru cel mai bun film şi regia lui Mel Gibson. Da, pe vremea aceea, steaua lui Mel Gibson strălucea puternic la Hollywood. Încă nu înjurase evreii şi nici n-o bătuse pe iubita sa rusoaică, mamei fetiţei sale. Uite aşa trece gloria…

.

2. Sfârşit de război în Mediterană, vineri, TVR Cultural, 22.30

O comedie adorabilă, care a primit Oscarul pentru film străin în 1992. În al Doilea Război Mondial, câţiva soldaţi italieni rămân izolaţi pe o insulă grecească, cu misiunea fermă de a distruge inamicii. Dar vremea e frumoasă, mâncare delicioasă, iar localnicii simpatici – cine să mai aibă timp să se gândească la război?

.

3. România – Suedia, sâmbătă, TVR 2, 15.30

Este evenimentul TV al weekendului: naţionala feminină de handbal a României joacă în prima semifinală de la Europene. În ultimul meci din grupe, româncele au fost învinse clar de reprezentativa Rusiei, însă fetele noastre erau deja calificate în semifinale, în timp de rusoaicele ştiau că pleacă acasă. În meciul de astăzi se schimbă însă situaţia.

A doua semifinală, Danemarca – Norvegia, se joacă astăzi de la 18.00, fiind transmisă tot de TVR 2. Finala mare – în care sperăm să ajungem noi, nu Suedia – este transmisă duminică, la TVR 2, de la 18.00.

.

4. Esmeralda, sâmbătă, Acasă, 16.30

Da, da, e vorba de acea Esmeralda. Acasă reia un clasic al telenovelelor sud-americane, o poveste care făcea furori la noi la sfârşitul anilor ’90. Povestea nu e chiar atât de importantă, din moment ce firul narativ va suferi zeci de răsturnări de situaţie. Vă spunem însă atât: Leticia Calderon are nişte ochi verzi superbi (pentru o oarbă), cu care îl cucereşte pe Fernando Colunga.

.

5. Eroul, sâmbătă, Prima, 20.30

Dacă vă plac filmele gen „Tigru şi Dragon” vă va plăcea şi această peliculă. Buget mare, desfăşurare de forţe la filmări, cu mulţi figuranţi, atenţie la decoruri şi costume de epocă, peisaje superbe. În China medievală, trei asasini plătiţi vor să-l ucidă pe un conducător cu speranţe de mărire. În rolurile principale apar Jet Li, Maggie Cheung şi Tony Leung. Nominalizare Oscar pentru film străin.

.

6. Carol I, duminică, Pro Cinema, 20.00

Unul dintre cele mai recente filme ale prolificului Sergiu Nicolaescu, care este regizor şi actor principal în această dramă despre Carol I.  Filmările s-au făcut la Cotroceni şi la Sinaia, la Castelul Peleş. Răzvan Vasilescu este I.C. Brătianu, iar Regina Maria este interpretată de Andreea Măcelaru.

.


7. Diamantul sângeriu, duminică, Pro TV, 22.00

Leonardo DiCaprio, Djimon Hounsou şi Jennifer Connelly sunt protagoniştii acestei poveşti triste, dar cu trecere la critici (pelicula a primit cinci nominalizări la Oscar). În Sierra Leone, destinele a trei personaje – un mercenar care descoperă că are totuşi inimă, un pescar onest, dar greu încercat de soartă, şi o jurnalistă cam idealistă – se întretaie din cauza unui diamant roz.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton