Homepage  / Cinema / Vedete străine

Ce „vrăji interzise” a folosit Benedict Cumberbatch pentru a interpreta rolul Doctor Strange

Ce „vrăji interzise” a folosit Benedict Cumberbatch pentru a interpreta rolul Doctor Strange

de Mioara Tronaru,

Înainte să fie Doctor Strange, lui Benedict Cumberbatch (45 de ani) i s-a propus un cu totul alt rol în seria supereroilor de la Marvel. Dar actorul britanic a refuzat oferta, pe motiv că ar fi vrut ceva „un pic mai suculent”.

Acum, Benedict Cumberbatch are unul dintre cele mai frumușele roluri din Marvel Cinematic Universe (MCU) și a reușit o adevărată performanță cu doctorul Stephen Strange, cucerind inimile fanilor. Dar cu ceva vreme în urmă, înainte să intre în pelerina lui Strange, actorul a refuzat un rol negativ din același univers de supereroi.

După cum el însuși a povestit într-un interviu recent pentru BBC Radio 1, prima oară producătorii i-au oferit rolul Malekith, din „Thor: The Dark World”, care i-a revenit în urma refuzului său, lui Christopher Eccleston. Cumberbatch, care tocmai terminase pe-atunci „Star Trek Into Darkness”, și-ar fi dorit un rol „un pic mai suculet”.

„Am fost suficient de îndrăzneț să le spun: «Sunt încântat să fiu invitat la petrecere, dar mai degrabă aș vrea la ceva un pic mai suculent»”, a declarat actorul, după cum relatează ign.com.

Acel rol „mai suculet” a ajuns să fie Doctor Strange, deși și pentru acesta Cumberbatch a avut ezitări. Inițial, i s-a părut „un pic misogin și foarte atașat de anii ’70”, dar în final a fost convins să încerce. Iar restul e istorie.

Malekith versus Doctor Strange

Între timp, „Thor: The Dark World” nu o duce prea bine. Filmul a fost criticat din toate părțile, mai ales pentru povestea slăbuță și pentru negativul și mai slăbuț. Asta în ciuda eforturilor pe care le face actorul Christopher Eccleston pentru a interpreta rolul Malekith îngropat într-un munte de proteze.

Cu totul altfel stau lucrurile cu Stephen Strange. Cea mai nouă peliculă, „Doctor Strange în Multiversul Nebuniei”, ridică „nebunește” conturile Marvel: filmul are deja peste 500 de milioane de dolari din încasări. Deci intuiția lui Benedict Cumberbatch a funcționat perfect!

Pe „Doctor Strange în Multiversul Nebuniei” îl găsiți în cinematografe

În noul film, doctorul Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) folosește o vrajă interzisă care deschide poarta către Multivers și inclusiv către o versiune alternativă a lui însuși, iar amenințarea adusă de acest eveniment pare prea mare chiar și pentru puterile combinate ale lui Strange, Wong (Benedict Wong) și Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen).

Trailer „Doctor Strange în Multiversul Nebuniei”:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton