Homepage  / Articole

Cel mai bine plătiţi actori animaţi

Cel mai bine plătiţi actori animaţi

de Redactia Tvmania

Cunoscută pentru topurile ei cu iz financiar, Forbes a analizat şi peliculele animate, care strâng atâţia bani la box-office.

Text: Monica Popescu

.

Vocile din „Shrek” costă mai mult decât vă imaginaţi

Anul acesta, Forbes a întocmit topul celor mai bine plătiţi actori din filmele animate din ultimii 30 de ani, analizând nu sumele exacte (salariile nu se cunosc), ci apariţiile în presă (cu şase luni înainte şi după premiera peliculei în cauză) şi încasările de la box-office. Lista finală – care a făcut o medie între cele două coordonate – a dovedit că multe nume s-au bătut pe primele cinci locuri, unii ajungând la egalitate la finiş.

Din top cinci fac parte trei staruri din seria „Shrek”, film care întră în cinematografele noastre pe 16 iulie: Mike Myers, Cameron Diaz şi Eddie Murphy. Deşi nu se cunosc salariile exacte ale acestor trei protagonişti ai francizei, se zvoneşte că au acceptat în jur de 10 milioane fiecare pentru a relua în partea a patra (şi ultima) rolurile căpcăunilor Shrek şi Fiona, respectiv rolul Măgăruşului.

.

 

Mai jos aveţi lista actorilor plătiţi „consistent” pentru vocea lor distractivă:

1. MIKE MYERS a ajuns pe primul loc cu ajutorul peliculelor „Pisica”/„The Cat in the Hat” (2003) şi a primelor trei filme „Shrek” (2001, 2004 şi 2007), care au strâns peste 2,2 miliarde de dolari în întreaga lume.

 

Mike Myers Shrek

Cifra medie la box-office: 728 de milioane de dolari. Cifra medie a menţiunilor în presă: 1.830

.

2. CAMERON DIAZ, a.k.a. prinţesa Fiona, i-a adus actriţei americane locul doi în clasamentul Forbes. Se zvoneşte că a primit 10 milioane de dolari pentru părţile trei şi patru din seria „Shrek”.

 

Cameron Diaz Fiona

Cifra medie la box-office: 728 de milioane de dolari. Cifra medie a menţiunilor în presă: 1.809

.

3. JACK BLACK + OWEN WILSON au intrat la egalitate în top. Primul a luat bani buni pentru primul film despre „Kung Fu Panda” (2008) – al doilea e în pregătire şi urmează să apară în vara anului viitor. Al doilea a dat lovitura cu „Maşini”/„Cars” (2006), a cărui continuare e programată tot în 2011.

Jack Black

Jack Black Kung Fu Panda

Cifra medie la box-office: 500 de milioane de dolari. Cifra medie a menţiunilor în presă: 2.000

 

 

Owen Wilson

Owen Wilson Cars

Cifra medie la box-office: 462 de milioane de dolari. Cifra medie a menţiunilor în presă: 2.400

.

4. ELLEN DEGENERES + EDDIE MURPHY intră tot la egalitate în clasament. DeGeneres a jucat vocal în pelicula Pixar „În căutarea lui Nemo” (2003) – era peştoaica uitucă Dory, iar Murphy (care e celebru pentru că urăşte să-şi promoveze filmele) e Măgăruşul din franciza „Shrek”.

 

Ellen Degeneres

Ellen Degeneres Finding Nemo

Cifra medie la box-office: 865 de milioane de dolari. Cifra medie a menţiunilor în presă: 1.365

Eddie Murphy

Eddie Murphy Donkey

Cifra medie la box-office: 622 de milioane de dolari Cifra medie a menţiunilor în presă: 1.590

5. BEN STILLER a bifat două filme despre „Magdagascar”, în 2005 şi 2008, care au adunat, combinat, peste 1,1 miliarde de dolari la box-office-ul internaţional. Şi i-au adus bani buni lui Stiller.

Ben Stiller Madagascar

Cifra medie la box-office: 570 de milioane de dolari. Cifra medie a menţiunilor în presă: 1.457

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton